Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Световна икономика
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Вечният Райх – звярът е най-опасен, когато умира
12.2013

В момента, на световната икономическа и политическа сцена вървят два процеса един срещу друг. Първият е стремителният крах на САЩ в икономическата и политическа област.

Вторият е противопоставянето на американската върхушка на този процес и нейното убеждение, че ще намерят изход от кризата. Просто е нужно с помощта на нов вид война, която може да бъде определена даже като "революция", за да съкрушат всички около тях и да укрепят позицията си на доминираща свръхдържава.

Двата процеса са все по-видими през последните години и особено след сирийската криза и преориентирането на политиката на САЩ към Близкия изток, Европа, Русия и Китай.

Очертават се и контурите на втория процес. Кой от тях ще надделее не е ясно.

Досега отделяхме внимание на безпрецедентната икономическа криза на САЩ и на Западния проект.

Да се спрем накратко на втория процес.

На какво разчитат САЩ – ядрото на съвременния световен капитализъм. Истина е, че тяхната империя е в упадък. Но те имат преимущество в глобализирането и изпреварват другите с използването на финансовите инструменти и военните технологии, като и в двете области са в "режим на война" – при финансите от 1974 г., а във военната област след терористичните операции на 11 септември 2001 г.

Да предположим какво планира новият световен ред според идеите на строителите на Вечния Райх. В центъра вероятно е очертаващата се идея за трансформирането на САЩ в северноамериканска автархия. От геополитическа гледна точка този "голям остров" ще е блок от САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и др. Тук вече се изгражда авторитарен режим от нов тип с черти на неофашизъм.

Външно този режим съблюдава нормите на "демокрацията", но след реалния банкрут на САЩ се изгражда някакво кастово феодално общество.

Северноамериканската автархия трябва да стане ядрото на новия световен ред. Тук трябва да се осъществява реиндустриализиране и да се построи промишленост на най-високите и безлюдни технологии. Тук трябва да се създаде и научно-военен промишлен комплекс от висша класа, да се разположат основните бази на глобалните военноморски сили, въздушно-космическия флот, мобилните сухопътни и въздушно-десантни сили. Тук ще е и центърът на морската пехота и на световното подслушване, и анализ на събираната информация. Тук ще се изградят и центрове на новото оръжие – климатичното и психотронното.

В северноамериканската автархия ще се разположи и финансовият център на планетата и щаб-квартирите на най-крупните корпорации, на новия морал и философия, на обработката на масовото съзнание на човечеството. Тук ще продължат да работят главните университети и кадрови центрове. Тук ще се появи и центърът на новия религиозен култ, нямащ нищо общо с християнството.

Тази метрополия ще се превърне в "свещено място", където избраниците ще могат да живеят няколко столетия (това не са фантазии, вече се работи в тази насока), тоест с физическо безсмъртие спрямо останалото човечество. Владиците на тази нова метрополия ще имат невиждана власт над света. Туземните царчета ще бъдат марионетки и ще носят на своя хегемон своите природни ресурси, богатства, легиони от роби.

Ядрото на новия ред трябва да изглежда като остров на стабилността сред обкръжаващите го руини на бившия Евросъюз, бившия СССР, бившия Китай и т.н.

Тук се появява въпросът за отношенията между новата метрополия и световната периферия.

На първо място ЕС, като общоевропейски проект, се възприема от архитектите на Вечния райх като конкурентен, въпреки че е слаб и стар. САЩ жертват ЕС и вече открито работят за неговото разрушаване. Европа ще се превърне в блато от нова раздробеност. Ще бъде разрушена единната валута – еврото. Старите национални държави ще се разпаднат. Испания ще се разпадне на Каталуня, Галиция, Баскония. От състава на Великобритания ще излезе Шотландия, Уелс ще я последва. Цели райони на острова ще бъдат вече мюсюлмански или с пришълци от Азия и Индия.

Италия ще се разпадне на Падания (север) и Неаполитания (бедният мафиотски юг). Ще изчезне от картата единна Белгия. Ще се засили сепаратизмът в отделни райони на Германия, Полша, Чехия. Франция може да запази единството си, но при нея проблемът е бързото остаряване на населението и мюсюлманските анклави вътре в страната.

Хаосът и военните действия, които сега покриват огромните територии от Афганистан до Мароко, скоро ще преминат и в Европа – граждански войни в Гърция, Испания, Италия, Унгария, Румъния, Франция. Те ще повторят съдбата на Югославия.

Европа е подложена на масово заселване от ислямски имигранти, подсилващи вълната на новото Велико преселение на народите. Все по-очевидно е, че новият ислямски пояс на Европа включва умиращите и стареещи Италия, Испания, Балканите. Внушителни ислямски общности ще станат реалност и в Скандинавия.

В Швеция делът на мюсюлманското население вече надмина 15 процента. Вълната ще залее Норвегия, Финландия, Дания.

Тази постЕвропа ще се лиши от статута на световен научен и технологически център, на културен суверенитет и военна мощ. Участта ще е измиране на коренното население. Сили за национално възраждане и смяна на курса европейците нямат. Те вече са живи мъртъвци. На останките от бивша Европа новият Вечен райх ще запази своите военни бази в Англия, Шотландия, Скандинавия, Полша, Румъния, Кипър, Малта.

Източна Европа ще стане бедна аграрна периферия с угасващо население с ролята на санитарен кордон между стара Европа и Изтока.

По отношение на Русия Вечният райх ще продължи политиката на раздробяване и етнически геноцид, започнала след 1992 г., като ще се парира всякаква възможност за реинтегриране на голямата държава на евразиатското пространство. Руснаците ще бъдат лишени от техния ракетно-ядрен потенциал и развита промишленост. Украйна ще се разпадне на три части – Запад, Център и Югозапад. Русия също ще бъде подложена на разкрояване на редица суровинни колонии, чието население ще измира с високи темпове. И тук Вечният райх ще има военни бази. Най-важен ще е Сибир, който трябва да бъде отсечен и колонизиран. Северен Кавказ ще се превърне в зона на постоянна война и вечни конфликти. Същото се отнася и за Закавказието. На пазарите с роби отново ще се появят красивите грузинки, арменците отново ще бъдат клани от мюсюлманите. Народите ще бъдат разделени на племена, а племената – на родове и кланове. Колкото по-далеч стигне ентропията, разпадането и атомизирането, толкова по-добре за ядрото на Вечния райх.

За да не може Китай да се възползва от руските ресурси и от Европа, Вечният райх ще се опита да го раздроби. Ако успеят, Китай ще бъде разпаднат на три държави, всяка от които вече не може да стане свръхдържава. Ако този план се провали, китайците ще бъдат заобиколени от Сибир и Казахстан с верига от военни бази на Вечния райх и бавно ще бъдат душени с изостряне на вътрешните проблеми и жестока гражданска война.

Ислямският свят, в проекта на Вечния райх, е масив от малки държавици, между които се водят непрестанни междуособни войни. Таджиките воюват с узбеките, племената се колят в Пакистан и Афганистан, Иран е разчленен на няколко държави. Сунитите и шиитите се изтребват взаимно и дружно мрат от нищета и глад. Египет е взривен от гражданска война и се разпада на "горен" и "долен", като "горният" воюва за водите на Нил с Етиопия, а в "долния" коптите и християните се унищожават взаимно. Либия ще се разпадне и ще потъне обратно в пустинята без нейния нефт. Полосата на хаоса, раздробеността и войните ще се проточи от разпадналите се Алжир и Либия, през хаотизирания Египет до развалините на Ирак и Сирия. Тя ще премине през разгромения Иран и ще стигне до "дивите ловни полета" на Афганистан и Пакитстан.

Нефтогазовите райони на Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ ще бъдат отрязани от тях и ще станат окупационни зони на Вечния райх като важен ресурсен регион. Всички останали ще бъдат изпъдени в пустинята. Под контрола на Вечния райх ще премине и основната нефтена провинция на бившия Иран – Хузестан, и колосалният газов залеж Южен Парс (Иран), Северен (Катар). Тук ще бъдат създадени марионетни шиитски арабски режими. Ще дойде ред и на Турция, на която няма да позволят да построи нова Османска империя, тъй като на планетата може да има само една империя – Вечният отвъдокеански американски райх.

В Турция ще бъдат провокирани кървави междуособици. Ще се използват кюрдите. Турция ще бъде лишена от част от нейните територии и ще затъва във вечен вътрешен конфликт.

В кървавата баня на Близкия Изток, Израел ще остане военна база и протекторат на Вечния райх.

Япония ще измре заради бързото остаряване на населението, но японските острови ще бъдат използвани като непотопяем самолетоносач на САЩ срещу Китай и Русия.

Индия ще бъде затворена зад Хималаите, нека се избиват с пакистанците.

В Латинска Америка най-голям потенциал има Бразилия, но щом започне да върви нагоре и тя ще бъде ударена силно.

На Африка е отредена ролята на континент, който ще бъде очистен от биомасата и ще се превърне в резерват . ЮАР ще бъде хвърлена в бездната на корупцията, трибализма и племенните междуособици.

В резултат, американският Вечен райх, тоест глобалната метрополия, ще остане остров, защитен от околния хаос от два океана. Той ще трябва само да поддържа огъня на хаоса и раздробеност, на всеобщата гражданска война.

Рискът за Вечния райх е почти нулев. Ядрена Русия ще бъде разоръжена. Китай ще бъде неутрализиран от ПРО в Тихия океан. Никакви мюсюлмански вождове няма да застрашават острова на Вечния райх.

Това са само някои от чертите на новия глобален пожар, който сега е предимно в икономическата и финансова област. Те са хипотетични, но достатъчни да се направи изводът, че тезата за края на САЩ може да е преждевременен .

Звярът е най-опасен, когато умира.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 223, December 2013
Древната цивилизация - от Черно море
Дали най-древната цивилизация не се е появила на територията на днешна България, около Черно море, когато то е било вътр...
    1994-2013: 20 години "Строго секретно"
Годините за други са замръзнали, но за нас вървят със скорост по-голяма от светлинната. Кога беше 1994 г. и кога дойде д...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com