Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Как да спечелим 500 милиарда евро
Да започнем да продаваме ЕС-паспорти
12.2013

В навечерието на 2014 г. имаме за вас доста лоши и само една добра новина.

От лошите ще се спрем на онази, която има пряка връзка с втората, тоест с добрата новина. Каква е лошата новина. Тя е, че България от новия бюджет на Европейския съюз ще получава най-малко пари на човек в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

За периода 2014-2020 г. България ще получи общо 7,1 милиарда евро от структурните фондове на ЕС, като на всеки българин ще се падат по около 970 евро, което е доста по-малко от останалите страни от Централна и Източна Европа. За сравнение, за същия период всеки румънец ще получи 1015 евро, поляк – 1880 евро, унгарец – 2055 евро, хърватин – 1870 евро, естонец – над 2600 евро.

Този "исторически успех" дължим на присъствието на организираната престъпност начело с мутрата Борисов в управлението на България, което ще остане в историята ни като най-позорния и гнусен период.

През него България излезе на първо място в Европа по бедност, по имуществено неравенство, по равнище на безработицата, по най-голямата демографска криза на континента, по най-голямата корупция на правителството и чиновниците, по унищожение на индустрията, приватизиране на безценица, пълно унищожение на селското стопанство, на средното и висше образование, на схемата "куфар – терминал – Европа", по морално и религиозно разложение.

България, някога благодатна и процъфтяваща страна, и българите – най-търпеливият и послушен народ на Европа, станаха пешка на шахматната дъска на западните интереси.

Можем да продължим с лошите новини, но в навечерието на Нова година ще ви съобщим и една добра новина, която пак е свързана с ЕС. Тя гласи, че можем все пак да направим бизнес с членството ни в ЕС и да спечелим като продаваме европейски паспорти.

За какво става дума?

Пътят към правото за пребиваване в ЕС и към ЕС - паспорта, винаги е бил павиран с пари. Колкото повече са парите, толкова по-гладък е пътят. Но сега гражданството на ЕС може да се продава на пазара при засилваща се конкуренция.

Малта вече започна да подбива цената. Тя е член на ЕС с население 417 000 души на три малки острова. За кандидатите извън ЕС получаването на малтийски ЕС-паспорт им дава правото да се пренасят където поискат в ЕС, да живеят там и да започнат свой бизнес.

Всяка страна-членка, предоставяща право на пребиваване или жителство, има свои приоритети. В Унгария кандидатите трябва да купуват държавни ценни книжа, в Ирландия – да инвестират в публични проекти като образованието, в Португалия и Испания – в имоти. Тези инвестиции дават право за пребиваване, след което инвеститорът може да получи и жителство и паспорт, което е целта на упражнението.

Но досега никъде в ЕС не беше възможно да се купи жителство в "магазина".

Кипър започва този процес през 2012 г., когато се изправи пред банкрут. Той предложи на чужденците "бърза пътека". Всеки, който внесе най-малко 10 милиона евро преки инвестиции в страната, получава паспорт и жителство на ЕС. Към април 2013 г. Кипър вече беше отписан – банките колапсираха, депозитите бягаха. Тогава президентът Никос Анастасиадес съобщи, че цената на паспорта на ЕС пада до 3 милиона. На руснаците ги даваха направо, ако са загубили 3 милиона евро от своите депозити във фалиралите кипърски банки.

Но Малта излезе отново на пазара със 78 на сто намаление – можете да купите стоката и да си заминете. Парламентът на Малта одобри закон, който определи цената на малтийски ЕС-паспорт на 650 000 евро. За кандидатите извън ЕС няма никакви инвестиционни изисквания. Те могат да дойдат, да платят, да получат паспорт на ЕС и да се заселят в Германия или където поискат.

Сега Гърция може да свали цената до 550 000 евро.

Така стигаме до добрата новина – България да се намеси на този пазар и да започне да предлага жителство и паспорти на ЕС по конкурентна цена – например по 500 000 евро.

Да направим проста сметка. Хайде, да успеем да продадем 1 милион ЕС-паспорта. 1 000 000 х 500 000 = 500 000 000 000. 500 милиарда евро. Проверяваме – няма грешка.

Това са петстотин милиарда в брой. Решаваме всички кризи, дългове, неплатени данъци, леки коли, любовници. Ще ни останат и за крадене за следващите 25 години.

Вариантът, че най-накрая ще се захванем за работа изключваме, защото няма да има нужда. Ще се оправим за нула време без да работим.

Въпросът обаче е дали ще се намерят кандидати да живеят в тази страна, управлявана от тикви и селски бандити.

Успешна Нова година и започвайте да продавате ЕС-паспорти, че другите вече ни изпревариха.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 223, December 2013
Красимир Иванджийски – издател и главен редактор на "Строго секретно"
Ако в съвременна България може да се говори за концепт-портрет, тоест за образ на интелектуалец, състоящ се от възгледи,...
    Да паднеш е физика, да станеш е характер
Вече няколко пъти имах намерение да огранича активната си публицистична дейност. Причината е естествена – "времето покри...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com