Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Как да спечелим 500 милиарда евро
Да започнем да продаваме ЕС-паспорти
Анализ на "Строго секретно"

В навечерието на 2014 г. имаме за вас доста лоши и само една добра новина.

От лошите ще се спрем на онази, която има пряка връзка с втората, тоест с добрата новина. Каква е лошата новина. Тя е, че България от новия бюджет на Европейския съюз ще получава най-малко пари на човек в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

За периода 2014-2020 г. България ще получи общо 7,1 милиарда евро от структурните фондове на ЕС, като на всеки българин ще се падат по около 970 евро, което е доста по-малко от останалите страни от Централна и Източна Европа. За сравнение, за същия период всеки румънец ще получи 1015 евро, поляк – 1880 евро, унгарец – 2055 евро, хърватин – 1870 евро, естонец – над 2600 евро.

Този "исторически успех" дължим на присъствието на организираната престъпност начело с мутрата Борисов в управлението на България, което ще остане в историята ни като най-позорния и гнусен период.

През него България излезе на първо място в Европа по бедност, по имуществено неравенство, по равнище на безработицата, по най-голямата демографска криза на континента, по най-голямата корупция на правителството и чиновниците, по унищожение на индустрията, приватизиране на безценица, пълно унищожение на селското стопанство, на средното и висше образование, на схемата "куфар – терминал – Европа", по морално и религиозно разложение.

България, някога благодатна и процъфтяваща страна, и българите – най-търпеливият и послушен народ на Европа, станаха пешка на шахматната дъска на западни ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 223, Dec. 2013
Красимир Иванджийски – издател и главен редактор на "Строго секретно"
Ако в съвременна България може да се говори за концепт-портрет, тоест за образ на интелектуалец, състоящ се от възгледи,...
    Да паднеш е физика, да станеш е характер
Вече няколко пъти имах намерение да огранича активната си публицистична дейност. Причината е естествена – "времето покри...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com