Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Лъжците са в евро-статистиката
Социологическа служба на "Строго секретно"

Бяхме убедени, че в тази област вече нищо не може да ни изненада. Но ни изненадаха. Оказа се, че има и по-големи лъжци от българските статистици. И те са в Брюксел, в щаб-квартирата на ЕС.

Разбира се, статистическата служба на Евросъюза работи добре. Много данни са с открит достъп, могат да се избират, сравняват, цитират и т.н.

Но не всичко е толкова просто. За някои чувствителни въпроси статистическата служба на ЕС – Евростат, не само че хитрува, но не дава достъп до онова, което е търсено.

Например на сайта на ЕС е невъзможно да се намерят сравнения за това какви страни са нетни-вносители и кои са нетни-получатели на средства от общия бюджет на ЕС.

Тази тема е особено чувствителна за България, най-бедната страна-членка на ЕС. Подозираме, че сме нетен вносител в бюджета на ЕС, тоест внасяме повече отколкото получаваме от там, което е абсурд на абсурдите и глупост над глупостите.

Истина е, че има данни за бюджета и диаграми за вноските на отделните страни-членки. Но сведения как 130 милиарда евро се харчат по отделните страни няма.

Средствата от общия бюджет се разпределят чрез фондовете. Почти всичките – Фондът за регионално развитие, Евросоциалният фонд и т.н., дават сведения за разходи по страните. Скромничи само Европейският селскостопански фонд, който изразходва една трета от всички бюджетни средства на ЕС. Официалното обяснение се състои в това, че фондът отделя средства за регулиране на пазара (тоест за подкрепа на производителите) на определени сток ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 224, Jan-Feb 2014
2014 година – година на бойкота
В началото на 2014 г., както се казва, нашите уста крещят "напред", но нашите очи крещят "стой".Вече всички знаем, че пр...
    Най-скъпият бензин в Европа е в България
От формална гледна точка най-скъпият бензин в Европа е в Норвегия, където литър 95 струва 1,80 евро. На второ място в бе...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com