Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Война или край на еднополюсния свят
04.2014

На 16-18 март 2014 г. се случиха няколко важни събития. След време историците /ако междувременно Трета световна не ги лиши от тази възможност/ ще напишат, че на тази дата:

  • беше сложен край на еднополюсния свят, налаган от САЩ и от световната финансова олигархия, и беше обявено възраждането на Руската империя и на руското национално самосъзнание;
  • Русия пое за пореден път в историята ролята на основна бариера пред опитите на Запада за постигане на безусловно господство на планетата, което е огромна отговорност спрямо цялото човечество;
  • беше съобщено, че старият световен ред престана да функционира и новият скоро ще се формира начело с Русия, Китай, Индия, Иран, Венецуела, ЮАР, които ще станат гаранти на правото на народите на самоопределение срещу глобалния хаос, оранжевите революции, силовото налагане на "демокрацията" от планетарното чудовище на "финансовия интернационал" на всевъзможни ротшилди, баруси, опенхаймери рокфелери и т.н.

Русия трябваше да бъде преследваният звяр. Но се случи обратното – мечката се обърна и подгони своите преследвачи. Няма право на отстъпление. Една грешка и отново ще се превърне в преследвана. Но и печалбата, в случай на успех, ще е феноменална – правото да формира бъдещето на човешката цивилизация на коренно различни от досегашните принципи.

През март 2014 г. Русия най-накрая прие концепцията, че съвременната война се води едновременно в три пространства – силовото, информационно и икономическото, и започна да действа съответно. Образно казано, Русия не само настъпи по най-болния мазол Запада, но му премаза крака с многотонен Камаз, след това се върна и го смаза още веднъж. Мечката престана да си играе на партийки шах, а се захвана сериозно за работа. Взе шахматната дъска и удари противника с нея по главата. Шах и мат.

В тази нова игра една от страните неизбежно ще загуби по позорен начин.

Разбира ли Путин това? Уверен съм, че го разбира на 200 процента, което личи от преминаването на руската държава към мобилизационен режим и реално въвеждане на извънредно политическо положение. Залогът са фундаменталните интереси не само на Русия, но и на цялото човечество. Щом става дума за фундаментални интереси, и мерките за тяхната защита трябва да са фундаментални и радикални.

Прав ли е Кремъл в своите оценки за ситуацията? Този отговор няма да го дадат журналистите, а историята след време. Сега сме в точка, в която разговорите и анализите са губене на време.

Тъй като дълги години съм ходил по "коридори", в които се взимаха важните решения, постоянно соча, че Студената война беше най-доброто време за човечеството през ХХ век. Това беше време на избор между двата варианта в на алтернативност период преди нахлуването на западния глобофашизъм. Малките и средните държави пък можеха да не се присъединяват и за тях имаше конкуренция, от която печелеха. Но всичко свърши в началото на 90-те години с разпадането на СССР и унищожаването на Източна Европа.

През последните 20 години постоянно обяснявам, че СССР и Източна Европа бяха основната бариера пред силовото налагане на "демокрацията" на САЩ. Колапсът на СССР доведе до изпускане на неоконсервативните бесове в САЩ към световно доминиране глобално налагане на долара.

В момента, въпреки тяхната актуална кондиция, последно препятствие пред изграждания от САЩ нов световен ред са Русия, Китай и Иран. От тях, благодарение на своята ядрена мощ, наследена от СССР, само Русия е глобално военно препятствие пред хегемонизма на Вашингтон. Заради това и основната атака е насочена срещу Русия.

За да неутрализира Русия, Вашингтон наруши всички договорености и разшири НАТО на Изток в бившите страни от Варшавския договор. Последната атака е за Грузия и Украйна, да бъдат вкарани в НАТО и блокът да излезе на границите на Русия. В координиран план с Англия и Израел за дестабилизиране на Русия, след като тя предотврати военната агресия срещу Сирия и Иран, Вашингтон се концентрира върху Украйна с държавен преврат на крайно десните неофашистки сили в Западна Украйна. В този план съдбата на Украйна е последното нещо, което вълнува Вашингтон. Не ги интересува и съдбата на Европа.

През всички периоди на сложната история на Русия нейните най-изтъкнати мислители са предупреждавали срещу един банален факт – Западът ненавижда Русия и се бои от Русия. Най-големият удар тя понесе през 1991 г., когато предатели и чужда агентура разрушиха държавата и нейните съюзници. Но Западът продължи атаката срещу онова, което остана от Голяма Русия. През 2008 г. тя обаче за първи път "излезе" отново извън границите на федерацията. След това през 2013 г. Путин призова Украйна в Евразиатския съюз. Това беше крачка към възстановяване на единството с братска славянска православна държава. Заради това САЩ хвърлиха всички сили да попречат на Москва. Това стана на Майдана в Киев.

Разбира се, не всички украинци са неонацисти. Неонацистите са използваната от Запада мътилка, изплувала от средите на западните украинци. Стана ясно, че между Запада и неонацизмът няма различия, че неонацизмът е наистина висша форма на империализма в мащаба на глобалния корпоративен олигархичен криминално-бюрократичен неофашизъм. Шествието на глобофашизма тръгна от първите цветни преврати в Източна Европа, през Милошевич, Хюсеин, Кадафи, Асад, Северна Африка, Централна Азия, Латинска Америка, като при всяка обиколка по света той се опитваше да захапе и Русия. Но тя не се предаваше.

Накрая САЩ обявиха открита война на Русия във всички сфери – политическата, психологическата, моралната, финансовата, икономическата. Техните интереси са кардинално противоположни, както и техните глобални геополитически проекти. На този фон Украйна и Крим са само детайли към общата картина.

Образно казано, в момента на планетата има два народа – "руснаци" и "неруснаци". "Руснаци" има и в Китай, в ислямския свят, в Европа, Америка, навсякъде където хората са срещу хегемонията на глобалната финансова олигархия на "неруснаците". В религията това е финалният бой на войските на Архангел Михаил и западния "дявол".

Тъй като не съм привърженик на излишните емоции и религиозни етюди ще посоча, че започващият сега процес е последната крачка на търпението, последната топка в играта на една врата. Ако Русия, Китай и Иран издържат, това ще е краят на американския еднополюсен свят, който показа озъбената си хищна муцуна на всички.

Започва страшна битка. Битката за Крим не е даже за Крим, Украйна или Русия. Това е битката за нов ред, в който народите ще могат сами да строят собствената си съдба.

Сега Русия отново държи исторически изпит, в момент, който е преломен не само за нея.

Западният проект е изчерпан. Идва времето на нов глобален проект. Зад него е по-голямата част от човечеството. Срещу него е дивата съпротива на по-малката част от човечеството.

Какво ще става? Откровено казано, не знам. Ясно е обаче, че фронтовете са очертани, барикадите са издигнати, оръдията са заредени.

Светът е пред поредно огромно изпитание, а ставащото е предизвестие за война. Значи трябва да се воюва.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 227, April 2014
Газовата война се разгаря
Един от основните фактори за украинската криза е енергийният, на който се спираме от няколко години.Светът е в края на е...
    Глобален взрив - всеки момент
Връзката между дълговете, гражданските вълнения и глобалния хаос се задълбочава. Централните банкери, политиците и прави...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com