Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Тема на месеца
Господ е бразилец, топката е в играта
След футбола идва олимпиадата
Рио де Жанейро, от нашия пратеник

Когато на 30 октомври 2007 г. Бразилия спечели домакинството на 20-тото световно първенство по футбол, нямаше съперници. Другите две южноамерикански държави – Колумбия и Аржентина, отпаднаха преди окончателното гласуване.

7 години по-късно Бразилия е в навечерието на финалите, които ще се състоят от 12 юни до 13 юли на 12 стадиона в 12 бразилски града, в 8 групи.

Този път добрата новина е, че заради разликата във времето мачовете ще се играят от 19.00, 22.00, 23.00 и 01.00 българско време, (лошата е, че заради предвидените български коментатори ще предпочитаме да гледаме мачовете на чужди телевизионни канали).

Но това са много малки проблеми в сравнение с онова, което ще се разиграва през този месец на световната футболна сцена.

Когато преди 7 години беше съобщено, че Mondial 2014 ще се проведе в Бразилия, обикновените бразилци бяха страшно горди. Президент беше Лула да Силва, народен трибун, чийто социални програми извадиха от бедността милиони бразилци. Световното и олимпиадата през 2016 г. трябва да представят Бразилия като модел на държава от Юга, която икономически расте, и не изоставя бедните и нуждаещите се.

Бразилците искат да покажат, че са намерили отговор на най-трудното съчетание в съвременния свят – икономическото развитие и преразпределението на доходите в полза на мнозинството.

Това беше истина. Лула, и наследилата го Дилма Русеф, извадиха от бедността над 36 милиона бразилци. Доходът на един човек нарасна с около 350 реала, което в тричленно ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 229, June 2014
Бойно поле Украйна. Целта са Русия и ЕС.
Връщането на Крим в Русия е много важно събитие. Това всъщност е край на най-позорната ера за Русия, която започна в Мал...
    Трета световна газова война
САЩ са готови да хвърлят Европа във война с Русия, за да се спасят от кризата и да запазят водещата си роля в изграждана...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com