Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Русия не започва войните, тя ги завършва
06.2014

Трябва да се разбере, че това е война, която се води по нов начин. Това е война на САЩ с техните политически, икономически и финансови инструменти практически срещу целия свят, но преди всичко срещу Русия и Китай.

Това е война, която САЩ водят с чужди ръце, чужди жертви и с най-малки разходи. "Нека се избиват помежду си.". Това изтренираха по време на Втората световна война. По същия начин започнаха и след краха на СССР - в Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Египет, Турция. И сега в Украйна. Но целта продължава да е Русия.

Основната причина също е ясна - кризата на световната икономическа система, създадена в рамките на икономическото господство на САЩ, най-напред на Запад, а след 1991 г. и в целия свят. В тази система доларът беше основна валута и с неговото преразпределение САЩ осигуряваха дълго време световния ред. На някои държави даваха повече, на други – по-малко.

Но през 2008 г. избухна голямата криза и в САЩ разбраха, че техният край наближава. След провала Сирия решиха да се насочат директно срещу Русия.

Избраха Украйна, която още от 1991 г. подготвят като антируски плацдарм и бариера пред руско-европейското сътрудничество, като част от глобалната игра за икономическо преразпределение по линията Запад – Изток. Но изведнъж операцията забуксува и спря.

Истерията на САЩ е разбираема. От своя гледна точка в Украйна те правеха всичко правилно. Корумпираха лидерите, превърнаха парите в идеология, преустроиха армията и органите за сигурност, отгледаха неонацистки главорези. С една дума, американците последователно реализираха крупна и обезпечена с ресурси и хора операция, която, според всички техни закони, нямаше право на провал.

От друга страна – Русия правеше всичко неправилно. Кремъл, и лично Путин, дълги години нямаха никаква разумна политика спрямо Украйна. Цялата им дейност се свеждаше до случайни реакции на една или друга конкретна ситуация, до опити за подкуп на един или друг олигарх. Но това не решаваше нищо, тъй като парите веднага заминаваха в западните банки.

Значи, САЩ бяха длъжни да победят, а Русия беше длъжна да загуби. За тази цел Янукович /или заместващият го екип Яценюк - Турчинов/ трябваше да съобщи на 15 май за денонсирането на договора с Русия за черноморския флот в Крим. След това Крим трябваше да стане новият непотопяем американски самолетоносач до входа на Русия, която оттук нататък губеше възможност за суверенна политика. Американците бяха уверени до такава степен в своя успех, че изпратиха ремонтни части за реконструкцията на необходимата им инфраструктура в Крим, за строителството на болници и училища за американските военнослужещи и техните семейства, които трябваше да се появят в Крим през това лято. Това по света не се знаеше, но в Москва знаеха за какво става дума.

Янукович се отличаваше от Юлия Тимошенко с това, че поддържаше топли отношения и с ЕС, откъдето му обещаха запазване на личните капитали в чужбина, ако подпише споразумението за асоцииране с ЕС и ако превърне Украйна в още една колония на ЕС.

Но тук се намеси Москва, която го предупреди да не прави глупости. Янукович пред публиката отказа да подпише асоциирането с ЕС, но зад кулисите обеща на Брюксел да направи това след 3 месеца. И, за да се откачи от Путин, събра на Майдана студенти, които започнаха да крещят, че искат да влизат в ЕС. А самият замина за Китай, за да им продава... същия Крим. Ставаше дума за изграждане там на дълбоководно пристанище, като покани на строежа 2 милиона китайци и 16 милиарда долара инвестиции. Но американците бяха паникьосани, тъй като всячески се опитват да откъснат ЕС от Русия и Китай и заповядаха на Янукович да разпъди Майдана. Но там се наместиха неофашистите от Западна Украйна, контролирани от Израел, на който Янукович беше обещал разработката на газа и нефта в шелфа на Крим.

По-нататък нещата са известни. Москва се намеси. Подготвяният от години американски план в Крим и Украйна беше разрушен. От този момент САЩ, ЕС и Израел започнаха от своя страна да правят всичко неправилно. Избраха най-кървавия вариант с цел да принудят Русия да нахлуе в Украйна и тя да се превърне в бойното поле на ХХІ века. В проруските източни райони нахлуха хунтаджиите от Киев, които извършиха геноцидното престъпление на 2 май в Одеса.

Имал съм възможност да посетя всички места на масовите престъпления на хитлеристите в Полша, Чехословакия, Югославия, Беларус и Русия и мога със съжаление да констатирам, че към тях беше добавено още едно – Одеса 2014 г. Това вече е война на унищожение на невинни хора, т.е. геноцид.

Едновременно март-май 2014 г. ще влязат в историята като край на еднополюсния свят и на следстуденовоенния период.

Светът е пред нова реалност, която още не може да асимилира . Залогът е най-голям. Ако Западът не успее да победи в тази война, ще станем свидетели на грандиозен крах и разпадане на двата негови стълба – САЩ и ЕС, който ще превъзхожда разпадането на СССР и СИВ преди 25 години. Ако Изтокът, респективно Русия и Китай, победят, това ще бъде началото на нов цивилизационен проект и нов световен ред на многополюсност, на финансов, икономически и идеологически плурализъм. Заради това нямаше никаква реакция от страна на САЩ и ЕС на масовите убийства в Одеса, на щурма на Славянск и Крематорск.

В момента, в който пиша тези редове, се води дискусията "дали Путин ще предаде Източна Украйна или няма да я предаде". Съжденията са различни и зависят от гледната точка.

Онова, което мога да кажа сега е, че събитията от май 2014 г. ще имат необратими последствия за всички. В Одеса беше извършен руски холокост, т.е. жертвено изгаряне, в буквалния смисъл, на жертвите.

На второ място, превратът в Киев имаше за цел окончателно да откъсне Украйна от Русия. Евразиатският съюз около Русия и Китай трябваше да бъде обявен на 29 май. Срещу това Вашингтон отново реагира с гражданска война, хаос и геноцид, този път в Украйна.

На трето място, за Запада е жизнено необходимо Русия да бъде въвлечена във война с Украйна. За Запада това е въпрос на живот и смърт. Но в тази война Западът залага на пълното поражение и унищожение на Украйна от Русия, след което десетилетия ще се пише за "зверствата на руските окупатори" и за "жертвите на руския империализъм". Цяла Украйна ще се превърне в бойно поле на кървава гражданска война и партизански действия, след което те ще се прехвърлят в Русия заедно с кръвта и разрушенията. С убийствата в Одеса и Донецка област Западът иска да подмами Русия да влезе в украинския капан. Путин няма право на грешка.

На четвърто място, Москва най-накрая осъзна цялата дълбочина и необратимост на разрива със Запада. Западът е смъртен враг на Русия и е решил да й даде последен смъртен бой. След този бой или Вашингтон за известно време ще продължи със своята хегемония, или тази хегемония ще рухне още докато сме живи. В първия случай Русия ще изчезне, във втория – ще рухне западният "либерален" свят. По-висок залог просто няма.

Западът започна войната срещу Русия. Сега на ход е Русия. За да докаже старата максима, че "Русия никога не започва войните, тя ги завършва".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 229, June 2014
Трета световна газова война
САЩ са готови да хвърлят Европа във война с Русия, за да се спасят от кризата и да запазят водещата си роля в изграждана...
    Правилният подход към живота
Както се вижда от изпратената ни от наши читатели снимка, има все още родители, които от най-ранната възраст на своите д...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com