Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Видях НЛО
Нашата Луна не е наша
Документация "Строго секретно"

Луната е една от най-големите мистерии в космогонията. Колко стара е тя, откъде се е взела? Има хиляди теории, обясняващи появата на Луната. Но нито една не отговаря на въпроса за нейната възраст и произход.

Някои учени твърдят, че Луната е била формирана през същия период като Земята и от същия материал. Друга хипотеза е, че Луната някога е била самостоятелна планета, заловена от гравитацията на Земята и оттогава се върти около нас. Според трета теория, Луната някога е била част от Земята и след нейното отделяне е останал огромният кратер на Тихия Океан. Четвърта теория обяснява появата на Луната със сблъсък. Преди милиони години друго небесно тяло се е ударило в Земята и от катастрофата се е появила Луната.

Но ако Луната и Земята са от едно време и един и същ материал, те трябва да са съставени от едни и същи субстанции. Но това не е така. Съставът на Луната е различен от Земята, която има повече желязо и по-малко силикон. Луната не може да бъде част от нашата планета, тъй като химически е различна.

Така се появява поредната теория - дали нашата Луна е наистина наша. Това може да е истина. Луната е твърде голяма в сравнение с нейната планета - Земята, и не е била с нея от самото начало. Тя обаче е свързана със същата орбита като Земята. Тя обикаля Земята в перфектно кръгла орбита и винаги е обърната към нас само със своето "лице". Още по-странно е, че тя е изключително точно обвързана и със Слънцето. Луната е точно 1/400 от размера на Слънцето и се намира на 1/4 ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 230, Jul-Aug 2014
Битката за Антарктида (1)
През 1947 г. адмирал Ричард Бърд, начело на 4000 моряци от САЩ, Англия и Австралия, потегли с военна експедиция към Анта...
    На е-сметището на света
В Гана, над лагуната Корле, е разположено Агбогблош, гигантско сметище за използвана електроника. На заразената кипяща е...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com