Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Русия – САЩ: Ядренo-ракетни маневри на глобално равнище
Москва може да денонсира важни договори
Военен анализ на "Строго секретно"

В средата на август Путин избра Крим, за да обозначи позицията на Русия по главните вътрешни и външни въпроси.

На първо място, изборът на Крим показваше неговото значение за бъдещето на Русия, "Крим може да изиграе уникална обединяваща роля да стане своего рода исторически източник на помирението на червените и белите за окончателно заличаване на раните нанесени на нейния народ от драматичния разкол през ХХ век" – каза Путин.

Това е важно заявление. Путин не е нито за "белите", нито за "червените". Той е за Русия, която не завърши през 1917 г., нито започна през 1917 година. Той е за Русия, която е на хиляди години, за Русия, която ще вземе най-доброто от СССР и Руската империя и ще го адаптира към бъдещото.

Според Путин няма да има изолация, Русия няма да се огражда от света, но общуването, търговията и сътрудничеството с нея вече не е право, а привилегия, която трябва да се заслужи с правилно поведение.

На второ място, Путин засегна най-важния за световната икономика проблем с американския нефтодолар и обеща създаването на нефторубла. Това ще бъде много сложен процес, който ще е най-опасен за световната нефтоплутокрация.

Лидерите, които работеха в това направление – Чавес, Кадафи, Хюсеин са мъртви, а Иран отстъпи тази мисия на Москва.

Така Путин обозначи триадата, на която ще се строи бъдеща Русия – мир в обществото, руска нефторубла и силна армия. Но друг важен елемент от речта на Путин в Крим остана незабелязан. За какво става дума?

Путин заяви, че Рус ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 232, Sept. 2014
Къде отиват да "умрат" непродадените коли
Световната рецесия удари най-силно продажбите на леки коли. Става дума за стотици хиляди и даже за милиони произведени, ...
    Терористична атака "ебола"
От средата на април над света се появи призрака на ебола. Дали ще продължи да лети – не се знае. Даже неговите създатели...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com