Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геополитика на православието
"Черният папа" на йезуитите се оттегли
Анализ на "Строго секретно"

На 30 май 2014 г. така нареченият "черен папа на йезуитите", считан за "най-могъщият човек на планетата", изненадващо се оттегли от своя пост без да даде причина.

Испанецът Адолфо Николас Пачон беше вторият висш лидер във Ватикана, след папа Бенедикт, който подаде оставка, която може да се дължи и на започналия в Брюксел на 7 април 2014 г. процес срещу него, архиепископа на Кентърбъри и самия папа Франциск, за "трафик на деца и убийства". Тъй като самият "бял папа" Франциск е йезуит, "черният папа" е негов "началник". Какво може да означава това?

Предшественикът на Пачон – Петер Ханс Колвенбах получи разрешение от папа Бенедикт ХVІ да се оттегли като глава на ордена, известен като "Обществото на Исус" (оттам идват и йезуитите) на 79 години. Йезуитските върховни генерали са наричани "черни папи" не само защото се движат в черни дрехи, но и защото имат задкулисно влияние, като запазват позицията си обикновено доживотно. На мястото на Колвенбах беше избран нов "черен папа", испанецът Адолфо Николас – на 71 години. Това стана на конклава на йезуитите, започнал на 19 януари 2008 г. Сега и той се оттегли.

71-годишният Николас е роден на 29 април 1936 г. във Валенсия (Испания). Става йезуит през 1953 г. След получаване на степен по философия е изпратен в Япония да учи теология и става духовник в Токио през 1967 г. След това получава докторска степен по теология от Йезуитския Грегориански университет в Рим и се връща в Япония да преподава системна теология в Университета ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 232, Sept. 2014
"Пандемията" отново е "извън контрол"
Съдейки по сегашната кампания за сплашване, тя отново е режисирана и платена толкова добре, че считат за въпрос на лична...
    Премеждията на Банката на Ватикана продължават
Печалбата на Банката на Ватикана – IOR, е паднала през миналата година след като хиляди сметки бяха затворени в рамките ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com