Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Истината за MH17
Над Донецк беше свален изчезналият МН370
09.2014

На 17 юли в 17.20 часа Боинг 777 на малайзийската авиокомпания, полет МН17 от Амстердам за Куала Лумпур, беше свален над територията на Новорусия. Жертвите бяха 298. останките от самолета паднаха на около 60 км от границата с Русия.

Използването на самолети за различни терористични акции през последните години е любимо занимание на САЩ, Израел и Англия. Ще припомним свалянето на южнокорейския самолет KAL 007 над Сахалин по времето на СССР, трагедията над Локърби, унищожението на иранския пътнически самолет от американците над Персийския залив, "самолетните" атаки на 11.09.2001 г. в Ню Йорк и т.н.

В този списък се нареди и безследното изчезване на 8 март 2014 г. отново на малайзийски полет МН370 – от Куала Лумпур до Пекин.

Сваленият МН17 беше чартър и возеше участници за СПИН-конференцията в Мелбърн. Катастрофата стана над територия на Новорусия. Диспечерската служба, която е водела Боинга се намира в Днепропетровск, където губернатор е ционисткият украински олигарх Коломойски. От службата са отклонили МН17 така, че да премине над района на бойните действия.

Предполагаемите версии бяха:

  • от бомба, взривена на борда на МН17;
  • от ракета клас "въздух-въздух" от изтребители Миг-29, Су-25, намиращи се на въоръжение на ВВС на Украйна. Очевидци са видели два изтребителя да съпровождат Боинга.
  • от ракета клас "земя-въздух" на зенитно-ракетните комплекси Бук-М1, С-200, С-300 от различни модификации. Над 20 ракетно-зенитни комплекси Бук-М1 на киевския режим един ден преди катастрофата бяха разположени в близки райони. И още тогава не беше ясно защо хунтата изпраща Бук в района, щом като опълченците нямат самолети.

От трите версии сравнително бързо отпаднаха първата и третата. Остана втората, а именно, че полет МН17 е бил свален с ракета въздух-въздух и изстрели с 30-милиметрово оръдие на борда на украински Су-25 (появи се и версията за участие на F-16 на Израел, излетял от Азербайджан, превърнат в Су-25 с малък радарен трик). На останките от корпуса от самолета бяха открити увреждания от два типа – разкъсани от поразяващи елементи на ракета, и закръглени, отверстия от изстрели с картечница.

Цялата операция е била организирана предварително с отклоняването на МН17 от неговия обичаен маршрут така, че да прелети над територията на Новорусия, заета от опълченците, върху които да бъде хвърлена вината. Както и стана.

Последваха нови санкции на САЩ и ЕС срещу Русия, нови заплахи от страна на НАТО и т.н.

Ще припомним и версията, че целта на атаката не е бил МН17, а самолетът на Путин "Борд 1", който по същото време се връщаше от Бразилия. Самолетът на Путин се е пресякъл с МН17 в близост до Варшава на 330-ти ешалон на височина 10 100 метра. Контурите на самолетите си приличат, линейните размера са сходни, оцветяването от далечно разстояние е почти идентично.

И още един детайл – Путин се връщаше от срещата на БРИКС, която отново беше демонстрация на Русия, Китай, Бразилия, Индия и ЮАР с антиамериканска насоченост.

Последва обаче нова изненада, която не беше изненада, тъй като този въпрос се задаваше от самото начало след свалянето на МН17. Кой самолет всъщност беше свален – на полет МН17 или изчезналият на 8 март 2014 г. друг полет на малайзийските линии – МН370, за който тогава се предполагаше, че е бил отвлечен дистанционно от САЩ и Израел, приземен на остров Диего Гарсия, където пътниците са били "елиминирани" след което е излетял за Израел откъдето пребоядисан и преномериран е бил изпратен за Шипхол /Амстердам/, известно, като резервното летище на Моссад, откъдето е излетял вместо истинския МН17. А истинският полет МН17, според последни данни, е излетял 17 минути след фалшивия МН17 и е долетял до Куала Лумпур.

Последваха и други факти, от които може да се направи предположение, че участникът в катастрофата над Донецк е бил наистина изчезналият през март малайзийски Боинг 777 от полет МН370. Именно той е бил свален над Източна Украйна. Пътниците в самолета са могли да бъдат отдавна мъртви и събрани от моргите, както беше констатирано от свидетели на земята, като самолетът е бил управляван като безпилотниците дистанционно.

Номерът на изчезналия през март МН370 беше MRO, а на сваления над Украйна – MRD. "О" много лесно може да стане "D".

Освен това експертизата установи, че един от прозорците на изчезналия през март MH 307 е бил запоен с метална пластина, докато при МН17 той е бил отворен. Но на самолета унищожен над Донецк, прозорецът се оказа… запоен.

В такава подмяна в началото беше трудно да се повярва. Но постепенно се оказа, че правителството на Холандия е въвлечено в катастрофата. Именно холандската Royal/Dutch Shell може да спечели от "разчистването" на Донбас от руското население заради предвижданите разработки на шистов газ в този район. В договора с Shell са указани точните координати на договорения участък на шистов газ. И това са територии, предимно в Донецка и Херсонска области с площ 7886 кв.км.

Ставаше дума за мащабна операция на САЩ и Израел.

На първо място, само 15 минути преди падането на МН17 Израел възобнови своята агресия срещу ивицата Газа. Катастрофата с МН17 беше използвана като информационно прикритие от Израел за отвличане на вниманието на световната общественост от престъпленията в Газа.

На второ място, се появява въпросът защо и в двата инцидента – през март и юли, участваха самолети на малайзийските авиолинии. Тук нещата са по-малко известни. Малайзия е най-големият партньор на Китай в района на Тихия океан и именно там беше създадена комисията "Куала Лумпур", разследваща военните престъпления на Израел и Нетаняху срещу човечеството.

На този етап е ясно, че провокацията с МН17 срещу Русия се провали. Но това съвсем не означава, че няма да има нови опити за така наречените "операции на фалшивия флаг".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 232, Sept. 2014
Какво означава концепцията за ответния удар
Във връзка със задълбочаващия се конфликт около американската противоракетна отбрана (ПРО), която е оръжие на първия уда...
    МН370: следите водят към Израел
От 8 март във въздушното пространство над планетата и във водите на световния океан се разиграваше една от най-странните...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com