Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Мелница за разни проверени слухове
КТБ завлече и Иванджийски

Слуховете са наполовина верни. Вярно е, че КТБ завлече и главния редактор на "Строго секретно" Красимир Иванджийски със сума, надвишаваща доста гарантирания влог от 100 000 евро, с което той се присъедини към тълпата разгневени българи, търсещи офейкалия банкер Цветан Василев.

Слуховете обаче са неверни в онази част, в която за други завлечени са верни. А именно, че това са лични средства на влог на Иванджийски, а не кредит, отпуснат от Василев на парцаливите газетки на Пеевски, Гочева и Блъсков. За този депозит Иванджийски даже е платил данъците.

Случаят е още по-фрапиращ, защото Иванджийски още през октомври 2013 г. предупреди българите, че предстои велик грабеж и конфискация на депозитите. Както писахме тогава "още на 20 май 2013 г. група законодатели от ЕС гласуваха за приемане на проектозакон, който определя правилата за банкрутите на банките. Според него от 2016 г. всички депозити над 100 000 евро ще бъдат преведени в акции и облигации. Няма друг изход. Проблемът не е дали парите са в добра или лоша банка. Проблемът е много по-сериозен. Той е, че парите ги няма, въпреки че има фонд за застраховка на депозитите, в който трябва да има пари. Някои ще кажат, че държавата не може да допусне невръщане на спестяванията и че винаги може да напечата пари, с които да ги върне. Това обаче не важи за такива държави като България, които нямат право да печатат нищо в рамките на валутния борд.

Как да се възстанови доверието в банките. Това е невъзможно. Скоро ще започне п ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 232, Sept. 2014
Играта с огъня и новото варварство
Какво става със системата на международните отношения. Институциите, изграждани на многостранен принцип, са в криза. Не ...
    "Разкарайте този идиот"
Когато през пролетта на 2013 г. призовахме хората да "разкарат този идиот" те ни послушаха и го погнаха с камъни. Тогава...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com