Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
"Разкарайте този идиот"
/част 2/
Група за анализ на "Строго секретно"

Когато през пролетта на 2013 г. призовахме хората да "разкарат този идиот" те ни послушаха и го погнаха с камъни. Тогава обосновано посочихме, че такъв "сифилис" не е имало в Европа от 30-те години на ХХ век и трябваше с нашия късмет да се случи точно в България с появата и възхода на пожирникаря Б.Борисов. Така си отиде най-криминалното и престъпно правителство в историята на България, оглавено от една проста треторазрядна мутра. Отиде си след камъните и кръвта на българите ,доведено от него до просешка тояга.

Радостта, че сме се отървали от тази напаст, обаче се оказа преждевременна. Като хлебарките, които са устойчиви и на ядрената радиация, те пак изплуваха и искат да влязат в урните и след това отново да управляват.

Наглостта на този идиот, в класическия смисъл на думата (като игнорант, глупак и тиквеник), и на кретен (в неговата медицинска диагноза) се оказа обаче безкрайна. Той сам си дава оценките в проституиращи вестници и телекабеларки, въпреки че изпрати България в европейските гробища.

Епитетите на народа за него бяха следните: Боко, тиквата, тиквоний, тиквий, тиквоч, десният шланг, пожарникарчето, пазителят на задника на олигофрена от Мадрид, идиот, глупак, простак, наглец, лъжец а дребно, лъжец на дребно, сикаджия, крадец на коли, Боце – мократа поръчка, наркотрафикантчето, амфетаминистът, бандюгата, мутрата, дебелогъзият шашав циркаджия, фашистчето, фюрерчето, Великият маркуч, Винету, клоунът, мегамалоумен, тъпата кратуна, мангалчето от Банкя, джандарчето, шменти-капели, Асфалт, паша, педофилът, некадърник, рапонът, галошът, Буда…

Закономерно вълната срещу тази тиква, олицетворение на управляваща мафия, излъчена от организираната престъпност, доведе до масовите протести и предсрочните избори.

Но същността беше по-дълбока. Тази поредна битка беше само следствие, но не и причината.

Преди всичко е въпросът, какво се случи преди 25 години. Всеки преврат от такъв мащаб изтласква на повърхността мръсотията и тинята – луди, маниаци, авантюристици, садисти, мародери, разрушители, примитиви, игноранти. Но те са само на повърхността на тектоничния разлом, появил се пред България и Източна Европа, съдържащ се в две думи "либерален капитализъм", изродил се у нас в най-канцерогенната му форма на мутренската държава.

Над България постепенно се спуска мъглата на новото средновековие и новото варварство. България стана заложник на корупцията и на просташката организирана престъпност.

Въпросът, откъде се взе този боклук, още дълго време няма да намери отговор, но несъмнено той е специфика на така наречения "български преход". Чрез пълното деиндустриализиране и пълното деобразование на нацията постепенно, но неотклонно, масите бяха дебилизирани с помощта на медиите, чалгата, тъпите развлечения.

Някакъв малоумник тичаше насам-натам да реже лентички, въпреки че единственото нещо, което може да прави е да купува тоалетна хартия за WC-та на Министерския съвет.

В парламента, за разлика от коня на Калигула, у нас може да влезе всяка свиня.

България е управлявана от клоуни и илюзионисти. Циркът стана национален спорт: когато икономиката е в руини, болниците и училищата – в мизерия, улиците – в убийства, полицията – в организирана престъпност, психопатите – в правителството.

И закономерно, профанизирането и лумпенизирането на обществото стигна своя апогей. Моделите на поведение са да бъдеш прост, мутроиден, с повече сланина от мозък.

Заради това и в предстоящите избори лозунгът отново е "Ввсички срещу тиквата". Но той не е достатъчен.

Непосредствената задача е да се изхвърлят тези политизтърсаци, които години водят към демонтаж социалната държава.

Резултатите от 42-месечното управление на тази шайка бяха плачевни. Борисов успя да натрупа 8 милиарда дълг и да остави над 1 милион безработни, от които 150 000 младежи.

С всички свои действия той задълбочаваше кризата, която се разгъна по целия спектър – икономически, финансов, политически и социален.

Борисов беше единственият "премиер" след 1990 г., който замрази пенсиите и заплатите.

При него лекарствата поскъпнаха с над 500 процента, а храните с 50 на сто.

Средният и малък бизнес беше унищожен. За пръв път в историята на България, доведени до пълно отчаяние и безизходица, хора се самозапалиха в пропорции по-големи от паленето на будистите в Южен Виетнам по време на войната с американците.

Не бяха построени нито нови училища, нито нови болници, нито нови заводи.

Не бяха развити никакви нови или стари отрасли в икономиката.

Не беше увеличено потреблението, което в България е с най-голям спад – абсолютен и пропорционален – във всички страни-членки на ЕС. Започнатите магистрали са нискокачествени и недовършени, парите към подизпълнителите са неизплатени. Държавата се превърна в най-големия длъжник, с което уби икономиката.

За сметка на това оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност – първи, по сива икономика – първи, по скъпи кредити в ЕС –първи, по спад на трудова заетост –първи, изпреварвайки даже Испания, Гърция и Португалия, по скъпа енергия – първи. Последни по качество на здравеопазване и образование.

Бюджетът на БАН беше орязан, както и парите, на "Фонд научни изследвания".

Съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления с безпрецедентната кадрова намеса в изпълнителната власт. ГЕРБ си избраха "президент" с груби изборни фалшификации.

В парламента бяха нарушени основни конституционни норми и водещата законодателна роля в държавата. Именно този парламент наложи вредни на гражданите и обслужващи олигархията лобистки закони.

В областта на вътрешната сигурност ударихме дъното. Едва ли има българин, който да не е бил обект на престъпление от различно естество. Така се стигна и до атентата в Бургас.

И в Европейския съюз Борисов стана олицетворение на тъпотия и безкрайно нахалство.

На Балканите също пълен провал. В Сърбия Борисов е персона нон грата. И с Румъния – също студ, да не говорим за Турция, Гърция и Македония – гаф, провал, блокиране на двустранните отношения и паника.

В енергетиката – тотален срив за България, отново за сметка на бъдещите поколения.

Медиите бяха превърнати в проститутки. Такъв сексуален слугинаж не е имало досега.

И този бандит и неговите аверчета отново искат властта.

Заради това казваме – каквито и да са резултатите от изборите голямата война на България тепърва започва.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 232, Sept. 2014
КТБ завлече и Иванджийски
Слуховете са наполовина верни. Вярно е, че КТБ завлече и главния редактор на "Строго секретно" Красимир Иванджийски със ...
    Пощаджията ни донесе
- Независима Шотландия ще бъде 14-та най-богата държава на планетата.Анжела Констанц, шотландска държавен секретар на мл...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com