Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Глобален военен преглед
Ядреният руски Ту-22М3 в Крим срещу ПРО на САЩ в Европа
Оръжеен анализ на "Строго секретно"

Генералният щаб на въоръжените сили на Русия утвърди програма за създаване на групировка в Крим. Засега не се съобщават точни параметри. Но е ясно, че създаването на такава групировка зачертава плановете на Пентагона за изграждане в Европа на противоракетната отбрана /ЕвроПРО/ в досегашния й вид.

В Крим ще бъдат възстановени съединенията, които са били по-рано съкратени, например 30-та дивизия, подводници, брегова охрана. Ще постъпят самолети на морската авиация, нови части на ПВО. Голямо внимание се отделя на главната база на Черноморския флот в Севастопол.

Цялата авиация на полуострова до 2016 г. ще бъде обновена и модернизирана. Това се отнася за Су-27, Ту-142 и Ил-38, както и за хеликоптерите Ка-27 и Ка-29. Но най-неприятната изненада за САЩ и НАТО е друга. В Крим на базата в Гвардейски, ще бъде разположен полк самолети – ракетоносци Ту-22М3, които ще променят военния баланс в района и в Европа.

Друг неприятен момент за ПРО на САЩ в Европа може да стане ракетният комплекс Искандер-М в Калининградската област.

Тази двойка – Искандер-М и Ту-22М3 с техните бойни качества може да усложни живота на НАТО.

Експертите вече изчислиха, че за гарантирано унищожение на комплексите на ПРО на САЩ в Румъния и Полша, както и на всякакви корабни групировки на САЩ със система за ПРО и Еagis в зоната на Черно и Средиземно море, за Русия е достатъчно да ма 22-25 оперативни ракети Искандер-М и толкова крилати ракети на бомбардировачите Ту-22М3.

Защо именно Ту-22М3 и Искандер ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 233, October 2014
Китайската свръхзвукова кавитационна подводница
Китайските учени и военни имат намерение да създадат свръхзвукова подводница, способна за 100 минути да преодолява разст...
    Каква може да е връзката между свалянето на МН17 и INMARSAT
Дали зад изчезването на полет МН370 на малайзийските авиолинии над Индийския океан през март 2014 г. и на полет МН17 – о...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com