Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Горбачов: колосалното предателство на политическия шарлатанин и игнорант

Навършилите се 30 години от началото на перестройката на Горбачов в СССР и социалистическите страни от Източна Европа, довели до разпадането и унищожението на социализма, поставиха отново въпроса, който беше формулиран и в днешна Русия: "Дали Горбачов беше глупак, идиот или предател".

Самият Горбачов на семинар в Американския университет в Турция години по-късно призна: "Целта на целия ми живот беше унищожението на комунизма... Когато лично се запознах със Запада разбрах, че не мога да отстъпя от поставената цел. А за нейното постигане трябваше да заменя цялото ръководство на КПСС и СССР и ръководствата във всички социалистически страни."

Просто и ясно. Но въпреки това проблемът с Горбачов продължава. Какъв беше този човек - глупак, идиот или предател? Или всичко наведнъж.

Михаил Сергеевич Горбачов е роден на 2 март 1931 г. в селцето Приволное, в Ставрополския край. На фронта, заради младостта си, не попада. Въобще Горбачов беше първият и единствен политически лидер на СССР, формиран в мирни условия. Всички други - от Ленин до Черненко, бяха живели в условията на война и възстановяване. Но не и Горбачов. През август 1942 г. в Приволное се появили и хитлеристки мотоциклетисти. Според биографите на Горбачов той обаче не се изплашил и заявил: "Ние не се страхуваме от тях."

Но след това се оказа, че Горбачов е един Мюнхаузен.

През 1991 г. се появиха предположенията, че 12-годишният тогава Горбачов е дал на немските власти писмено задължение да им сътрудничи.

Дал ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 234, Nov. 2014
Събитията в Полша, Унгария и Румъния, или демонтажът на комунизма в Източна Европа
В новите учебници по история 1989 г. е наречена "година на падането на Берлинската стена". Но събитията в Източен Берлин...
    Хрониката на унищожението на СССР, някои от най-важните събития, довели до катастрофата
Разпадането на СССР започна много по-рано от неговия формален край през 1991 г. За да се разбере тази верига е необходим...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com