Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
България е най-кризисната страна в Източна Европа
04.2015

България е най-корумпираната държава в Европа. Става дума за актуалната политическа и икономическа банда, която не може нищо друго освен да краде.

Това се отбелязва и в анкетите на Transparency International и The World Competitiveness Year Book.

На този фон фактът, че в България още няма осъдени за корупция е невероятен. от споменатите анкети се вижда, че, ако у нас бъде проведена операция "чисти ръце", 75 на сто от политиците и държавните служители трябва да са зад решетките.

Повечето от тях се оказаха зловещи дебютанти в процеса на "демократизирането". Мислеха само как да напълнят своите гуши. Имаха потенциал само за едно нещо – за тотален разгром на България, хвърлил я в пропастта на нищетата, разрухата, разграбването, престъпността.

Откъде дойдоха тези хора? От маргинални, недообразовани и мафиотски групировки. Поради това се превърнаха в политическа и икономическа мафия.

Именно тази мафия, прикриваща се с "прехода", успя да открадне парите на обществото и натрупаното национално богатство. И най-кошмарният сън не можеше да роди по-голям кошмар от реалностите около нас.

Така се стигна до монополизиране на политическата сцена от една малка група игноранти и неудачници, които не могат да изкарат и 5 лева с честен труд, но от политиката трупат милиони.

Каква е причината? Преди всичко е въпросът какво се случи преди 25 години. Всеки преврат от такъв мащаб изтласква на повърхността мръсотията и тинята – луди, маниаци, авантюристи, садисти, мародери, разрушители, примитиви, игноранти. Но те са само на повърхността на тектоничния разлом, появил се под България и Източна Европа, съдържащ се в две думи "либерален капитализъм", изродил се у нас в най-канцерогенната му форма – мутренската държава. Заедно с него влизаха в живота онези, които се родиха след 1990 г. – умствени и морални мутанти, необразовани, функционално неграмотни и слабоумни психопати.

България стана заложник на корупцията и на просташката организирана престъпност. Въпросът, откъде се взе този боклук, още дълго време няма да намери отговор, но несъмнено той е специфика на така наречения "български преход" към либералния капитализъм и към превръщането на България в хоспис, тоест умиралня, в която на безнадеждно онкологично болните дават някакви обезболяващи, за да направят излизането им от живота по-леко. Чрез пълното деиндустриализиране и пълното деобразоване на нацията постепенно, но неотклонно, масите бяха дебилизирани с помощта на медиите, чалгата, тъпите развлечения.

Така завърши българският вариант на либералната демокрация и на нейно място избухна криминалният феодален капитализъм на бандитите, братовчедите, некадърните. Онези, които не успяха да се "справят", намериха своето "призвание" в политиката, третирана като нов бизнес.

Ако тъпотията болеше, над цяла Българя щеше да се носи един огромен стон, чиито децибели в района на Народното събрание и правителството щяха да са над всички допустими норми. Глупостта обаче не само боли. Тя струва.

Това е отговорът на въпроса защо в началото на ХХІ век България се оказа болният човек на Европа, защо безработицата у нас е двойно по-висока отколкото в западната част на континента, защо в някои райони на страната броят на жените на възраст 20-30 години спадна с повече от 50 на сто, защо 2 милиона българи напуснаха страната.

Демографският срив ще става все по-лош в резултат на демографската бомба със закъснител. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца.

В това отношение България се превърна в класическия пример на Европа за така наречения преход от "нещо към нищо".

Според данни от 2011 г. България е загубила не по-малко от 582 000 души през последните 10 години. В страна със 7 милиона души официално население това е огромна загуба. Към нея трябва да се добави и тоталната загуба на още 1,5 милиона души след 1990 г., което е рекордна депопулация не само в целия ЕС, но и в света. Това е световен рекорд. България, която имаше население от 9 милиона през 1985 г., сега има толкова, колкото през 1945 г., тоест непосредствено след Втората световна война, която беше национална катастрофа, предизвикана от монархо-фашизма.

Наред с намаляването, населението остарява. През 2001 г. 16,8 на сто от населението беше над 65 години. Само 10 години по-късно този процент нарасна до 19 на сто. Това означава, че и средната възраст на българите нараства и вече е над 40 години. Естествено и работната сила намалява.

По-кризисна страна, не само според нас, не е имало в Европа през последните 90 години.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 239, April 2015
Пощаджията ни донесе
- Нито един народ няма да разбере ситуацията в Гърция по-добре от немеца. Когато се върна вкъщи ще се намеря в страна, в...
    Мълчанието за революцията в Исландия
Да сте чули какво се случи на 23 октомври 2012 г. в далечна Исландия!? Не сте.Знаете ли защо? Защото на 23 октомври 2012...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com