Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Хрониките на Чип Тейтъм
Продължават да са актуални
04.2015

"Нещата, колкото повече се променят, толкова повече остават същите."

През 1996 г. и 1997 г. издаваният от мен вестник "Строго секретно" отпечата като първи в света "Хрониките на Тейтъм. Те ми бяха изпратени от САЩ, при някои странни обстоятелства, от съпругата на Джийн /Чип/ Тейтъм – Нанси. По онова време самият Тейтъм беше в затвора в САЩ. След това беше пуснат. След това отново го затвориха. Нанси – също.

Много неща и до днес не са напълно ясни. Но беше ясно, че този висш и дълбоко засекретен агент на ЦРУ беше в голям риск за живота, както и неговата съпруга, и, че шокиращите му изобличения засягаха и засягат и до днес най-известните имена в американската политическа върхушка – убийства, шантаж, оръжие, пране, наркотици…

Това беше и мотивът ми да публикувам "Хрониките", защото бях убеден, че преди всичко става дума за един американски патриот.

Тейтъм беше арестуван по обвинение за "предателство" в началото на 1995 г. Обвинението не издържа и беше заменено с "измама", по която беше осъден на 15 месеца. През март 1996 г. му беше повдигнато ново обвинение, последвано от 27-месечна присъда. На 4 май 1996 г. се появи и първата статия за Тейтъм в Tampa Tribune.

В края на 1996 г. "Хрониките на Тейтъм" буяха публикувани в "Строго секретно".

По време на делата адвокатът на Тейтъм не призова нито един от 80-те посочени от него свидетели. След това призна, че е било оказано давление от висше място за дискредитиране на Тейтъм заради разкритията му за "Операция Пегас" и отказа му да ликвидира един от тогавашните кандидати за президент на САЩ – Роз Перо.

През 1994 г. тогавашният шеф на ЦРУ Уилям Колби, Оливър Норт и Феликс Родригес са предупредили Тейтъм да върне събраните от него документи и записи. След отказа последва второто му пращане в затвора и 6-месечна присъда на съпругата му Нанси.

След излизането от затвора Чип Тейтъм изчезна. Появяваха се различни предположения, че е в Латинска Америка, че е бил убит и т.н.

Тейтъм се появи обаче неотдавна и започна отново да публикува анализи и разобличения.

От тази гледна точка "Хрониките на Тейтъм" продължават да са актуални. Защото разкриват кода, според който действат клановете на Буш и Клинтън – престъплението и парите. Те обвиняват президентите Клинтън, Буш и ЦРУ в съучастие в наркосистемата за производството на кокаин и в наркотрафик между Хондурас, Панама и щата Арканзас между 1983 г. и 1988 г., когато губернатор там беше Бил Клинтън.

Самият Джийн "Чип" Тейтъм е бивш военен летец, взел участие във войната във Виетнам. След войната е бил "прикрепен" към Белия дом за специални задачи. Служейки на пет американски администрации той е участвал в 18 супер тайни операции по целия свят с кодово прикритие "Пегас" през 1986-1992 г., като някои от тях са били свързани с убийства.

Публикувах "Хрониките на Тейтъм" в края на 1996 г. и началото на 1997 г. Оттогава изминаха почти 20 години. Отпечатвам ги отново, за да опресня паметта за тях и да покажем механизмите, по които живее и действа съвременната американска върхушка, т.е. "колкото повече нещата се променят, толкова повече остават същите".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 239, April 2015
Атомна бомба в ЦРУ /Ленгли/
Информацията в началото звучеше толкова невероятно, че по международните канали никой не й обърна внимание. За нас обаче...
    Тази война ще бъде много дълга
Животът постоянно поднася изненади. Смъртта – по-рядко. Но този път съчетанието наистина беше "класика в жанра" с въпрос...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com