Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
240-и брой на "Строго секретно"
От колектива

Пред вас е 240-ият брой на "Строго секретно", който през отминалите от брой № 1 години се превърна във феномен в европейската и световната журналистика и аналитична мисъл.

Това е повод да кажем отново няколко думи за проекта, който се появи преди 21 години, през които преживяхме много приключения, но успяхме да запазим духа и посоката.

Животът ни през тези години се променяше с ужасна скорост, от която много загубиха ориентация и смелост. Това се отнася и за цялата българска "журналистика" и за изплувалата на повърхността тиня и мафия.

В тези условия задачата ни беше да разкрием пред вас информацията, която бяхме натрупали от предишните десетилетия и да я обобщим в логичен и разбираем модел.

Нашата цел беше да опишем онези базисни процеси, които са свързани със сегашната криза на човечеството, нейните причини и механизми.

Дали успяхме?

Самият факт, че сме единственият вестник – в книжно и електронно издание, който оцеля през тези 21 години, е показателен.

Тъй като от много години действаме и в международната среда целта беше да се наложим и в европейски и световен мащаб. Може да се каже, че и тук успяхме. За съжаление много от онези, с които работехме по света в тези трудни за тях и за нас години, вече не са живи. Но ги помним. На пионерите винаги е било трудно и винаги са плащали най-много.

През тези години лидерството на "Строго секретно" беше потвърдено няколко пъти от различни еврогрупи за мониторинг на медиите.

"Строго секретно" беше и е на първо място по отношение на цитирането, използването и даже плагиатстването на неговите прогнози, разработки, концепции, проекти и подходи.

"Строго секретно" стана и едно от световните издания с най-широка география на своите читатели в над 160 държави.

Още през 1997 г. "Строго секретно" излезе на първо място като най-политикоопределящо и най-влиятелно издание у нас. Преди 21 години създадохме и основният аналитичен център на България и един от основните на Европа.

Наложихме визия и подход. Събрахме огромен аналитичен потенциал, който има и неограничен капацитет да се учи.

Станахме опровержение на поговорката "по-добре е с умен да загубиш, отколкото с глупак да намериш". Показахме, че с умния може и да не се губи и да се намери.

Истинските събития се виждат не от упор, а обикновено с течение на времето, когато насипите ги отнася вятърът и остава само същността.

Още не се предаваме. Надяваме се, че и вие няма да направите това.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 240, May 2015
Денят, който не бива да се забравя
Времето изтрива и замъглява спомените. Но някои от тях остават за цял живот......През 1980 г. във връзка с честването на...
    Военното присъствие на САЩ в Европа нараства
САЩ и НАТО продължават да увеличават своето военно присъствие в Балтийско-Балканско-Черноморско-Кавказкия район под пред...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com