Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на Трета световна
Полет А321 беше свален от Израел
По същото време се провеждаха ученията Blue Flag
Анализ на "Строго секретно"

На 31 октомври самолет А321 на руската авиокомпания Метроджет, полет 9268 от египетския курорт Шарм Ал Шейх до Петербург се разпадна във въздуха на 300 км северно, на 20 км от границата с Израел. Загинаха всички пътуващи 224 души. Това беше най-голямата катастрофа в историята на руското въздухоплаване. Започна разследване.

На 13 ноември, петък, в Париж беше осъществена голяма терористична операция на бойци от Ислямска държава. Според официални данни убити бяха 130 души, ранени 350.

От многобройните версии постепенно се открои картината, че и зад двата терористични акта стърчаха ушите на Израел, в сътрудничество с ЦРУ и френските служби.

Почти три седмици след катастрофата на руския самолет Кремъл официално съобщи, че причината за крушението на А321 над Синай беше терористичен акт. Обсъждаха се много версии – дистанционно отвличане, разпадане на самолета, обстрелване с ракета... Официалната руска версия в края на краищата счете, че става дума за внесена самоделна бомба, поставена под една от седалките, въпреки че за експертите от самото начало беше ясно, че самолетът беше свален с ракета от територията на Израел.

На 17 ноември беше публикувано изявлението на директора на ФСБ Бортников, че причината за катастрофата на руския самолет на 31 октомври на Синай в Египет е терористичен акт. "На борда на А321 е взривено самоделно взривно устройство с мощност 1,5 кг тротилов еквивалент". Освен това, според Бортников "върху останките от самолета са били намерени следи от взривни вещества чуждестранно производство".

Преди това, в течение на 17 дни, Москва упорито отхвърляше възможността за взривяване самолета отвътре. Но за експертите беше ясно, че самолетът беше свален с ракета от територията на Израел и че Кремъл предлага лъжлива версия, за да бъде укрит, заради някакви съображения, този факт.

Всъщност версията със самоделното устройство, която веднага беше присвоена от една от групировките на Ислямска държава, беше наистина за най-големите наивници.

Погледнете снимката – така изглежда бомбата, направена от кръжока "сръчни ръце" на терористите, която беше представена като модел на устройството, с което е взривен самолетът. Но едва ли някой ще повярва, че копчето от компютъра с изолирбанд може да се прикрепи към батерийката и че в средата е детонаторът върху кутия от швепс за 300 гр /взривът вътре е бил... 1,5 кг/. Къде е таймерът? Вероятно бедуините са го направили от една микросхема под WF. Картинка за идиоти.

Но защо Москва се съгласи с тази версия? Причината, както и с унищожението на подводницата "Курск" едва ли ще узнаем. Междувременно купеното от клана Ротшилд скандално известно френско парцалче Шарли Ебдо почти две седмици се радваше от смъртта на пътуващите с руския самолет и тръбеше за "поредна победа на Израел". Израел?

За разлика от официалната версия други източници анализираха крушението и стигнаха до извода, че самолетът е унищожен с ракета, която е била изстреляна откъм израелската граница. Това не беше толкова трудно. Само няколко минути анализ на фотографиите са достатъчни на експертите да разберат, че това наистина беше ракета. Криминалистиката тук наистина е проста. Погледнете пробивните отвори, тяхната насоченост и изходните отверстия, които са "визитна картичка". Снимките показват осколочно попадение на ракета. Стоманените топчета и кубчета са преминали през фюзелажа на самолета напълно, излизайки от другата страна. Уврежданията показват проникване в долната дясна задна част и изходни отверстия в горната лява част на самолета. Това означава, че ракетата е била изстреляна откъм израелската страна на границата.

Използваният от експертите термин "външно механично увреждане" означава ракетен удар. Освен това се знае, че евентуалните бомби вътре в самолета се поставят или в областта на щастието или в товарния отсек и се изготвят само от взривен материал без осколочни елементи, които не са нужни в случай на взрив вътре в самолета. Изключено беше използването на преносими зенитно-ракетни комплекси от местните отряди на Ислямска държава заради по-ниската им височина на действие и защото Синай се контролира от египтяните и от военни на ООН.

Някои американски източници също посочиха Израел. На 3 ноември се появиха и някои израелски анализи. "Могла ли е ракета, изстреляна от израелски или американски самолет да свали А321.

И за първи път крушението на лайнера беше свързано с провежданите по същото време в същия район въздушни маневри Blue flag – 2015, най-крупните в историята на израелските ВВС, с участието на САЩ, Полша и Гърция. В тях израелски и американски самолети имитираха въздушни цели на 20 км от мястото на гибелта на руския самолет. Ученията базираха на летището Увда, на 70 км от Ейлат, недалеч от египетската граница, покрай която летеше руският самолет.

Още на 30 октомври изданието Times of Israel съобщи за началото на най-големите за цялата история на страната учения на ВВС. Целта им беше отработка на действията по нанасяне на удари по ракетни установки, авиационна техника и личния състав на противника, т.е. по целия комплекс от въоръжения в състава на руските сили на територията на Сирия. Изтребители F-15 и F-16 извършваха облитане на почти цялата територия на Израел.

На 2 ноември някои американски източници съобщиха, че руският самолет е бил свален от израелски F-16, излетял от базата Рамон. Ударът е бил преднамерен, т.е. акт на обявяване на война.

F-16 на израелските въздушни сили носят израелските ракети от клас въздух-въздух Rafael Python 5, чиято характеристика позволява без проблеми да порази пътнически самолет, тъй като ракетата има топловизорна глава за самонасочване, "прехващане след пуск", далечина повече от 20 км и съответните поразяващи осколочни елементи.

Израелските F-16 са въоръжени и с американските ракети въздух-въздух от семейството AIM 120 с далечина 50-120 км в зависимост от модификацията и радиолокационна самонасочваща се глава.

Става дума за преднамерено убийство на 224 мирни руски граждани в пътнически самолет. В отговор Русия би трябвало да нанесе удар по Израел, тъй като само няколко часа след трагедията в Москва са знаели истинската причина.

Няколко думи и за Синай /територията, над която беше унищожен руският самолет/. Самите ционисти от 1982 г. го наричат част от "Голям Израел", от Нил до Ефрат, т.е. там където днес свирепства Ислямска държава.

По-рано, през 1979 г. Израел и Египет подписаха споразумение, според което след израелската окупация Синайският полуостров беше разделен по вертикала на 4 зони. В най-западната зона Египет има право да държи дивизия от 20 000 души. В следващата полоса базират 4 батальона гранични войски, които поддържат сигурността съвместно с полицията. По-нататък на изток, военното присъствие на Египет не е разрешено. С поддържането на относителния мир в този район се занимава международен военен контингент, в който влизат 12 страни, в това число САЩ, Канада, Нова Зеландия и Израел. Четвъртият вертикал е тясна полоса на територията на Израел, на която той държи до 4 пехотни батальона.

Синай е разделен още на три зони по хоризонтала.

Южен Синай, където са разположени курортите, в това число Шарм Ал Шейх е относително укрепен район, който Египет счита за стратегически важен.

Среден Синай е малко населен и слабо контролиран от египетските сили за сигурност.

Северен Синай и зоната около градовете Ер Ариш, Рафак и Шейх Зувейд е на границата с Израел, и практически не се контролира от Египет.

По този начин западните медии укриваха, че руският самолет беше свален над "израелската зона" на Синай, на 20 км от израелската граница, където Израел заедно със САЩ провеждаше най-големите въздушни учения.

Най-вероятно истинската причина за крушението беше известна по-рано на Кремъл. Откриването на поразяващите елементи и следите от взрива може да стане с експресен анализ в течение на няколко минути от спасителните екипи, изпратени от Русия на мястото на крушението.

На мястото на катастрофата те също така не можеха да не забележат и пробойните в крилата и физелажа на самолета.

В Кремъл отдавна имаха информация за израелската ракета, но явно не знаеха какво да направят – да нанесат удар по Израел или да замълчат.

Унищожението на А321 над Синай за Путин стана нова скрита катастрофа, както беше с атомната подводница "Курск", загинала в резултат на подводен бой с американската подводница "Мемфис" и торпедна атака то другата подводница "Толедо". Тогава Путин и неговият американски "партньор" Клинтън се договориха да потушат инцидента. След това Путин известно време се считаше "равен с равените" в глобалната върхушка. Дали и сега Путин избра същия "много хитър план" и за какво говореше с Барак Обама на Г-20 в Турция. И за какво долетя набързо до Вашингтон изплашеният до смърт Нетаняху.

Но едно е ясно – няма по-голямо поощрение на престъплението от безнаказаността.

Доказателството не закъсня – терористичните актове в Париж на 13 ноември, новата психологична военна операция в която "терористи от Ислямска държава" убиха над 130 души. И тук нещата бяха ясни – поредна операция на Моссад след предишната с Шарли Ебдо.

Какво последва от събитията в Париж?

Оланд, марионетка на Нетаняху, изпрати френски самолетоносач срещу Ислямска държава и беше включен в коалицията, въпреки че целите им с Русия са коренно различни. Франция въведе извънредно положение и затвори границите си. На 30 ноември 120 световни лидери трябваше да се срещнат в Париж, за да обсъдят световната глобална затопляне. Очакваха се огромни протестни демонстрации.

Путин заяви, че възмездие ще има и че "за кучето е отговорен стопанинът му".

Дали наистина този път ще има възмездие и наказание?


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 247, Dec. 2015
Ще взривят ли Йелоустоун
САЩ най-много са застрашени не от ядрените ракети на Русия и Китай, а от земетресенията и разломите на собствена територ...
    Горещата фаза на Голямата война
Досегашната теория и практика гласят, че който влезе във войната последен има повече шансове да я спечели. Русия изостав...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com