Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Светът е пред "нулев час“
Смъртта на долара
01.2016

Светът е пред своя "нулев час“. Ще започне ли ядреният етап на новата голяма война

В какъв хаос ни се падна да живеем? А, тъй като днешният ден е вчерашното утре, този бардак покрива три времена – минало, сегашно и бъдеще.

От няколко години с още няколко автора по света се опитваме да анализираме кризата на капитализма в тези три аспекта и твърдя, че и в трите, особено в бъдещия, той няма никакъв шанс. Защото това е криза на самата система.

Онези, които са ме чели през 80-те години, вероятно помнят, че като първи анализатор в тогавашната Източна Европа, обърнах внимание на транснационалните (многонационални) корпорации и "тяхната роля в съвременния капитализъм". Явлението беше важно, но не се забелязваше от икономистите и политиците. На Запад им запушиха устата, а на Изток никой не се интересуваше, тъй като "вече бяхме победили". Напразно. Защото именно корпорациите са основната причина на сегашната криза, и онова, което започна през 80-те години, сега завършва с нова голяма война.

С войната в Украйна и Сирия глобалната криза навлезе в нова фаза, която обхваща целия свят.

Какви са изходните позиции на участващите в нея страни. Върхушката на САЩ е взела решение за началото на горещата фаза на започнатата от години Трета световна война в Близкия изток и Северна Африка. Сега тя се разшири към Украйна, Сирия, Русия, Китай и други основни ресурсни държави.

САЩ открито поеха курс към силово преустройства на света и демонтаж на международната система за сигу ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 248, Jan-Feb 2016
Русия влиза в режим на война
С военната операция в Сирия Русия влиза в режим на война, същият, в който САЩ се намират от 2001 г.Едновременно, в Сирия...
    Русия в Сирия печели темпо
Вероятността, че Голямата война ще бъде избегната е все по-малка.САЩ ще използват глупостта на Ердоган заради геополитич...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com