Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Войната вече е в Черно море
03.2016

Както трябваше да се очаква, очертаващото се успешно приключване на войната в Сирия с помощта на Русия и Иран активира САЩ, Израел, Турция и НАТО по другия театър на военното действие на войната – източноевропейският, по цялото протежение от Прибалтика през Украйна до България.

НАТО продължава разширението си на Изток. На срещата му на 3 април Украйна и Грузия ще бъдат още по-силно привлечени към пакта.

Експанзията е заплаха, на която Москва трябва да отговори. Историята учи, че е много подозрително когато от НАТО говорят, че ще отидат някъде, за да направят каквото трябва. Обикновено в крайна сметка излиза, че правят нещо много по-лошо от онова, което са казали, че ще правят.

В случая това е въвличането на Източна Европа, в това число и България, във войната срещу Русия.

Това не е нова студена война. Това е военно изграждане и мобилизиране срещу Русия. Мобилизирането не е подготовка за война, мобилизирането е война.

Очертаващият се пряк въоръжен конфликт между Русия и Турция неизбежно ще включи цялата акватория на Черно море. Ако се вземе предвид, че военните възможности на другите черноморски държави, начело с Румъния и България, са нулеви или веднага ще бъдат нулирани, това означава, че важно ще е черноморското съотношение на силите между Русия и Турция. Какво е то?

От руска страна става дума за Черноморския флот и черноморския морски театър на военните действия, а при усложнения – и за сили от Южния военен окръг на Русия.

В състава на руския черноморски флот в края на 2015 г. имаше 7 подводници, 41 надводни кораба, 34 бойни самолета и около 40 хеликоптера с различно назначение.

В състава на бреговите войски на Черноморския флот има отделна брегова ракетно-артилерийска бригада, в състав – един ракетен полк с голяма далечина – Редут, два брегови подвижни ракетни полка с малка далечина – Рубеж, и брегови подвижен артилерийски дивизион – Берег.

Морската пехота на Черноморския флот се състои от отделен полк.

При ескалиращо изостряне на ситуацията Русия може да увеличи със 100 процента състава на бойните кораби, силите за охрана на района - с 80 процента.

Ще се увеличи и взаимодействието с корпусите на ПВО, и далечната бойна авиация.

По този начин в началото на военните действия руският Черноморски флот може да създаде:

  • групировка за унищожение на флота на противника в южната част на Черно море в състав до 2-3 неатомни подводници;
  • групировка за борба с групировка крупни военни кораби на противника в състав 1 ракетен крайцер и 3-4 кораба на отбрана;
  • групировка от ударни сили за действие в морската зона покрай крайбрежието на Русия.

Какво могат да направят през първата седмица на войната?

В далечните райони на Черно море те могат да разгромят две корабни ударни групи от крупни надводни кораби, включващи един ракетен крайцер на противника от типа "Тикендерода" или 4-5 корабни групи от кораби клас есминец – фрегата.

В районите на Черно море прилягащи към руското крайбрежие те могат да разгромят до 4 корабни ударни групи на противника, състоящи се от 2-3 надводни кораба клас есминец – фрегата, или ракетни катери - да унищожат до 4 подводници и др.

Какво има в актива си Турция?

Турските военноморски сили наброяват 15 подводници /в това число 10 съвременни/, 19 фрегати, до 25 траулера и около 20 ракетни кораба. Тези сили вероятно ще се поддържат от тактическа авиация от около 100 самолета.

Съпоставяйки възможностите на Черноморския флот с бойния състав на турските ВМС може да се предполага, че в резултат на сблъсъците през първата седмица Турция ще загуби до 45 процента от своите надводни кораби и катери, около 4 подводници, т.е. около 30 процента от техния състав.

Загубите на Черноморския флот на Русия могат да бъдат до 30 процента при корабите и катерите, при авиацията – 35 процента, при бреговите войски до 30 процента и 1-2 подводници.

Това означава, че към края на първата седмица на бойните действия загубите на турските ВМС ще достигнат критична величина, докато Черноморският флот, въпреки загубите, ще запази своята боеспособност.

Ако в конфликта се включат кораби и авиация от НАТО и САЩ загубите на Черноморския флот ще нараснат значително и той може да загуби значение като оперативно обединение. Тогава ще се премине към локална и глобална ядрена война между Русия и НАТО и САЩ.

Нещата са много сериозни. Става дума и за съдбата на България в момент, когато тя е почти напълно унищожена и е на прага на поредна национална катастрофа.

Ще посочим, че:

  • давлението за въвличане на България във война на САЩ и НАТО в Украйна – срещу Русия, и в Сирия – срещу правителството на Асад, нарасна рязко след като под същото давление режимът на Борисов спря изграждането на "Южен поток";
  • САЩ и България проведоха поредни военни учения за укрепване на сигурността в района в рамките на реализирания от НАТО план за укрепване на европейските структури през 2015 г.
  • На територията на България има военни бази на САЩ, които са извън нашата юрисдикция и при изостряне на ситуацията ответните мерки на МОсква ще бъдат насочени и срещу тези бази, с обикновено или с тактическо ядрено оръжие. Това се предвижда от новата военна доктрина на Русия.

За тази цел САЩ продължават да изграждат техния нов "източен фронт", който включва Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и България. Изградени бяха контролно-командни пунктове на НАТО в тези шест държави, които вече функционират.

НАТО се готви за най-значителното след Студената война нарастване на силите за бързо реагиране – от 13 000 до над 30 000 души. Тази групировка ще бъде на територията на споменатите шест държави.

България е на предния край на новия глобален конфликт, като основният геополитически център отново е в Черноморието, както винаги в историята.

Фронтът на глобалната атака е все по-отчетлив. Тя започва в Йемен, преминава през Саудитска Арабия, Ирак, Сирия, Турция и навлеза в Черно море.

От север започва в Прибалтика, минава през Полша и Украйна.

Двата фронта се срещат в Черно море, което се трансформира в бойно поле. Военно-стратегическата ситуация в цяла Европа се променя.

Украйна е само инструмент на войната с Русия. САЩ я използват, за да придвижат своята военна инфраструктура на Изток.

Разширяват се базите в балтийските републики, четвъртата база на първия ешалон на ПРО в Полша, двете тилови бази в Румъния и България. Активността се пренесе в арктическата зона, особено в Норвегия.

Операцията "Атлантическа решителност" беше разделена на две линии: на север в страните от Балтика – Полша, Латвия, Литва и Естония, и в юга – Унгария, Румъния, България и Грузия, като във всяка от тях са разположени американски войски.

Войната вече е в района на Черно море. Черно море става основен театър на Третата световна война.

Потвърждението на тези планове дойде от самите техни организатори с горните две схеми.

Първата от тях показва широчината и дълбочината на "източния фронт" на САЩ и НАТО срещу Русия – от Балтийско море през Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и България, като оперативен и логистичен тил на войната в Украйна и на предстоящата война срещу Русия.

Втората карта е непосредствената задача на разширението на фронта на Балтийско до Черно море, включващо Естония, Латвия, Литва и Украйна.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 250, March 2016
Страната на мафията
Потвържденията, че България е страната на организираната престъпност и мафията се множат.Според последни проучвания на B...
    Гилотината – на площада
Тази страшна статистика беше потвърдена и от Международното обединение Oxfam в доклада, подготвен за Световния икономиче...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com