Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Ядрената война вече е в Черно море
Бомбите В-61 се движат на Изток
05.2016

Войната навлиза в Черноморския район, в това число и в България, с най-лошия вариант – ядреният.

Предвидената за 8-9 юли среща на високо равнище на НАТО във Варшава ще измести центъра на силата на пакта към Източна Европа по линията на новата "желязна завеса", от Прибалтика до България.

Това се съпътства и от движения на американските ядрени оръжия на континента от Запад на Изток в рамките на "съвместни ядрени мисии" – nuclear sharing, които са съставна част от политиката на САЩ и НАТО и предполагат разполагане на ядрено оръжие на територията на неядрени страни – членки на НАТО.

Запасът от американски ядрени авиобомби В-61, която е основното термоядрено оръжие на стратегическите ядрени сили на САЩ, в момента е разпределен по следния начин: 20 бомби на авиобазата Кляйне Брогел /Белгия/, 50 бомби – в Бюхел /Германия/, 50 бомби – на Авиано /Италия/, 20 – на Геди Торе /Италия/, 20 – на Фолкел /Холандия/, 50-85 – на Инджирлик /Турция/.

От геополитическа и военна гледна точка ядрената война е започнала. Укриването вече е невъзможно.

Ядрената война от няколко години е в Черно море. САЩ, Турция и Израел използват военните учения в Черно море, за да придвижат оръжия в Констанца и Одеса за евентуална война срещу Русия, Сирия, Армения и Иран.

Оръжейни транспорти от Украйна пътуват към Турция, за да захранват враждебните действия между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах. САЩ, Турция и Израел помагат на Азербайджан от години.

Безредиците в Македония и Босна също са в този контекст. Новото напрежение между Турция и Гърция – също.

Този фронт на войната срещу тероризма нарочно не се забелязва даже когато самолети на Израел прелитаха над Турция към Азербайджан с оръжия за Грузия през 2009 г. или през 2010 г., когато готвеха атака срещу Иран от бази в Азербайджан.

Същата коалиция извърши химическата атака със сарин в Сирия, използвайки турски неправителствени организации, които транзитират джихадисти и американско оръжие на Ал Кайда и Ислямска държава.

Игнорирани бяха и информациите, че в свалянето на малайзийския МН-17 над Украйна са участвали израелски Г-16, излетели от Азербайджан.

Тази нова коалиция на Турция, Саудитска арабия, Ислямска държава и Израел носи заплаха и от използване на оръжие за масово унищожение – ядрено, биологическо или химическо, които никога досега не са били в ръцете на толкова опасни хора.

Обама неслучайно нареди да бъдат изтеглени американски семейства от Турция. Страхува се да не стане ядрен заложник на Турция и на... американските 85 ядрени В-61 гравитационни бомби в турската база Инджирлик. Турците твърдят, че могат да ги защитят от всякакви ислямски екстремизъм. Това обаче е илюзия.

Преди няколко седмици медиите "погрешка" съобщиха за плановете на ОАЕ да купят ядрено оръжие от Израел. Подобна информация за ядрените програми на Турция и Саудитска Арабия се появи и бързо изчезна. Най-вероятно Саудитска Арабия има ядрено оръжие от 1982 г. и го използва в Йемен с помощта на израелската авиация. Търговия на технология за ядрени оръжия има и между Германия и Израел. До 2003 г. ядрената група на Йохан Мейер – от ЮАР, работеща заедно с Израел и Германия, произведе дузина "изделия", въпреки че ЮАР се отказа от своята ядрена програма още през 1990 г. и предаде своите 9 ядрени бомби, всяка по 13,2 килотона, на САЩ за разоръжаване. Те стигнаха до Израел и оттам следите поне на 3 от тях изчезнаха.

Ядрено оръжие беше използвано във взривяването на двете кули на Световния търговски център на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, в битката за летището на Багдад през 2003 г., в Тора Бора – Афганистан, срещу Дамаск – от Израел, в Йемен, Бали, Оклахома Сити и т.н.

САЩ имат ядрено оръжие в Турция. Известно е, че Турция и Израел префасонираха няколко F-16 да носят ядрено оръжие. Даже, ако САЩ изтеглят военните си от Инджирлик, ядрените бомби остават там, където преди няколко седмици кацнаха и военни самолети на Саудитска Арабия, можещи да носят друго оръжие. С тях кацнаха и групи, обучени в Израел. Дали няма да се появят някакви "терористи", които ще обезоръжат турската охрана на ядрените оръжия и ще ги откраднат?

От своя страна американците правят своите оръжия "по-използваеми". Пентагонът включи в бюджета за 2017 г. по-големи средства за модернизирането на арсенала, който през 2020 г. ще получи тактическа термоядрена бомба с по-малка мощност.

Но атомната бомба си остава атомна бомба. Това означава, че от няколко години войната неотклонно навлиза в района на Черно море. Етапите бяха войната на Грузия срещу Южна Осетия, войната на Израел срещу Сирия, усложнената обстановка заради добива на газ в Източното Средиземноморие и около Кипър, взривяването на кюрдския проблем и появата на Ислямска държава в Ирак, войната в Украйна, появата на американски военни бази за ПРО в Румъния, базите на САЩ в България, споменатото ядрено оръжие и т.н.

Всичко това показва, че Черно море става основен театър на Третата световна война.

Опасността от ядрена война от Западна Европа се измества към Източна Европа, чието население е отписано. Това е и целта на "съвместните ядрени мисии" в рамките на НАТО.

Русия противодейства. В Крим бяха прехвърлени около 300 единици нови оръжейни системи и военна техника. Военните части получиха най-новите самоходни противотанкови комплекси Хризантема-С, 152-милиметрови гаубици МСТА, реактивни системи за залпов огън Торнадо-Г. Бреговите войски се попълниха с най-новите мобилни противокорабни комплекси Бал, в чийто състав влизат и крилатите ракети Х-35 Уран.

САЩ изразиха веднага безпокойство заради евентуално разполагане на руски ракети, които могат да носят и тактически ядрени бойни глави и заявиха, че руските бази се приближават до НАТО, но не отговориха на въпроса какво НАТО прави плътно до руските граници. Отговорът на министъра на отбраната на Русия Шойгу беше ясен: "Където искаме там ще ги поставим. Това е наша територия".

Що се отнася до носителите на тактическо ядрено оръжие, става дума за оперативно-тактическите комплекси Искандер-М и фронтовите бомбардировачи Ту-22МЗ. Те могат да бъдат разположени на Крим. Според американски източници Москва вече е взела решение за прехвърлянето на тези оръжейни системи в Крим, като Искандер може да нанася удари с високоточни крилати ракети Р-500, въоръжени и с ядрени бойни глави.

Разполагането в Крим на Ту-22МЗ и на оперативно-тактическите комплекси Искандер-М, според Министерството на отбраната на Русия, не се регламентира от никакви международни договори. Именно заради това Искандер могат да се появят в Калининградска и Ленинградска области. В първия случай те парират заплахата от ПРО на САЩ в Полша, във втория – поставят под прицел военната инфраструктура на НАТО в Прибалтика.

Разполагането на тези системи в Крим гарантира в случай на необходимост унищожение на базата с американски противоракети в Румъния. Ту-22МЗ ще могат не само да поддържат този удар с крилати ракети Х-22 и Х-15, но и напълно ще елиминират военното присъствие на СЩА в Черно море. През лятото едно от ракетните съединения на Западния военен окръг на Русия – който има на въоръжение Искандер и Ту-22МЗ, проведе демонстрация на възможностите в акваторията на Черно море, отработвайки комбинирано поразяване с високоточно оръжие с наземно и въздушно балиране на обекти на условния противник.

Ту-22МЗ позволява да бъдат неутрализирани както текущи, така и потенциални заплахи, в това число влизане в Черно море на ескадрени миноносци, които са пряко заплаха за стратегическите ядрени сили на Русия. Последва и облитането на руския бомбардировач Су-24, който шокира екипажа на американския "Доналд Кук", заглушавайки неговата система Eagis.

Що се отнася до ядрените авиобомби на САЩ в Европа, самото тяхно наличие и практиката да бъдат позиционирани в рамките на НАТО е нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие, с който ядрените държави се задължиха да не предават – нито пряко, нито косвено, ядрено оръжие на неядрени държави. А последните поеха задължението да не приемат такова оръжие нито пряко, нито косвено. Тази забрана напълно се игнорира в хода на "съвместните ядрени мисии" на НАТО, в чиито рамки пилоти от неядрени страни-членки на пакта са обучавани да обслужват и използват ядрено оръжие.

Войната вече е в Черно море, ядрената война.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 252, May 2016
Планетата Х от външния космос е реална (3)
Учените от Калифорнийския технологически институт /Caltech/ съобщиха, че са намерили доказателства за гигантска планета,...
    Panama Papers – целта е Путин
Масивното изтичане на секретни документи от базираната в Панама юридическа фирма Mossack–Fonseka на 3 април, разпростран...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com