Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Панамските офшори са само началото

Яловата дискусия за офшорния скандал в Панама показва неразбиране на проблема и негово замазване.

Каква е истината?

Офшорите са основен механизъм за укриване на данъци от пари, получени по криминален или нелегален начин. Значи, преди всичко трябва да се проучи произходът на парите, и ако са с криминален или нелегален произход, парите трябва да се конфискуват, а офшорният им притежател арестуван и пратен в затвора.

На второ място, офшорите, особено за бедните страни като България, са канал за изтичане и кражба на национален доход от мафията и постепенно обезпаричване на икономиката, особено във валутен борд, като българската.

Таблицата показва, че средногодишните загуби от незаконно изтичане на капитали от България за 2,5 милиарда долара. Това са откраднати и изнесени в различни офшорни зони пари вместо да се инвестират у нас.

Тревожен е и друг въпрос – къде се изнасят парите, спечелени на българския пазар от такива чуждестранни дружества като ЧЕЗ, Е.ON, Софийска вода и др., в какви банки и офшори, и кой им позволява този грабеж.

Общо, нелегално изнасяните капитали годишно от България са над 5 милиарда евро. Като се вземе предвид, че управляващата мафия краде и еврофондовете, както с аферата "Фонд Земеделие", става ясно защо парите на българите са все по-малко, защо са с най-висока смъртност в Европа и с най-лоша демография. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 252, May-Jun 2016
Новият свят срещу Новия световен ред
Краят на Ялта и Потсдам дойде. Днешните реалности се различават кардинално. Фигурите на глобалната сцена се раздвижиха о...
    Какво е глобализацията
Получаваме десетки запитвания по тази тема. Ще отговорим с разбираем – убийството на принцеса Даяна в Париж.И така, какв...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com