Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Третата световна, ключът е на "старт"
НАТО планира атака през август
06.2016

На 8-9 юли във Варшава ще се проведе срещата на високо равнище на НАТО във формата на Северноатлантическия съвет. Това ще бъде юбилейна 25-та среща на върха на НАТО, за да утвърди онова, за което предупреждаваме от години – че фронтът на Третата световна война се измества в Източна Европа, която, в случай на открити военни действия, ще бъде унищожена напълно. Това е и целта на САЩ и НАТО.

В момента активирането е в Полша – на север, и на юг – в Румъния, България и Турция.

САЩ и НАТО наводняват Балтийско и Черно море с нови бази и кораби, укрепват фронта на сушата по линията Прибалтика – Полша – Украйна – Румъния – България – Турция.

Фронтът е очертан. Ключът на Третата световна война е поставен на "старт".

Продължава и ядрената ескалация от САЩ към Европа с прехвърлянето на най-напредналите американски атакуващи F-22 Raptor от базата Тиндал /във Флорида/ на базата Лейкенхелт /в Англия/, откъдето ще летят на други изнесени позиции с новите US-ядрени бомби В 61-12.

На 12 май на базата Девеселу в Румъния /на 40 км от границата с България/ застъпиха на бойно дежурство първите 24 противоракети SM-3 от изгражданата в Европа американска ПРО срещу стратегическите ядрени сили на Русия.

На 13 май в Полша на базата в Редзиково започна строителство на втория елемент от тази система.

И на двете места американските официални лица, заедно с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщиха, че инагурацията на наземната AEGIS "повишава възможностите на защита на европейските съюзници срещу балистични ракети извън евроатлантическата зона". Извън тази зона, както е известно, ракети има само Русия.

Двете наземни противоракетни бази се присъединяват към четирите кораба AEGIS също въоръжени с ракети SM-3 с вертикално изстрелване, изпращани от американската база в испанската Рота, през Средиземно, Черно и Балтийско море, свързани с радарна система в Турция и команден център в Германия.

На 18 май английският генерал Александър Шериф, бивш върховен командващ в Европа през 2011-2014 г., заяви, че "НАТО трябва да се готви за война срещу Русия".

На 20 май първият заместник-министър на отбраната на САЩ Робърт Уорк заяви, че външната политика на Русия се движи "към конфронтация".

Няколко дни преди това Украйна и Турция подписаха план за военно сътрудничество. Едновременно от НАТО съобщиха, че продължат да защищават Грузия, която може да бъде още една ядрена база на границата на Русия. В момента САЩ имат над 800 бази по света.

Този път отговорът на Москва, за разлика от друг път, беше светкавичен. На 12 май във връзка с откриването на базата в Девеселу, на съвещание на военно-промишления комплекс, Путин заяви, че САЩ не могат да излъжат Русия с изявленията за "отбранителния характер на ПРО и, че става дума за изнасяне на част от ядрения потенциал на САЩ в периферията, и че Русия ще реагира адекватно на появилите се нови заплахи за нейната сигурност". Веднага след това изявление на Запад започна истерия за "неадекватната реакция на Русия срещу съвършено безобидните действия на пакта". От своя страна руското външно министерство излезе с декларация, че НАТО с военната си флотилия в Черно море подкопава регионалната сигурност и принуждава Русия да отговори.

Както е известно Русия разполага с достатъчно средства за отговор. В това е и цинизмът на САЩ и НАТО. Те изнасят ядрения си потенциал и ПРО на периферията, която за нас съвсем не е периферия, знаейки добре, че всички тези системи, ракети и прочие железа от военна гледна точка са фикция, която ще бъде унищожена за секунди и, че една от началните цели на руските ударни средства в случай на атака на САЩ срещу Русия ще бъде да превърне в ядрена пепел базите на ПРО в Румъния, Полша /евентуално в България/ и Турция.

С една дума, тези държави ще почувстват как се живее в страни, към които са насочени руските ядрени и крилати ракети. Онова, което САЩ им противопоставят е чиста провокация. Но именно това е целта.

От техническа гледна точка нещата са много прости. Най-вероятно вече е разработен план за съответни ракети за поразяване на целите на САЩ и НАТО в Полша, Румъния и България, т.е. къде трябва да полетят бойните им глави. По-нататък тази полетна задача при необходимост влиза в компютърните системи на ракетите. Това са секунди. Ракетата е готова да унищожи радари, кораби, шахти, бази или държави като цяло.

Във всяка армия има закон – ако съществува място, което заплашва националната сигурност, то се взима на прицел – авиобази на носители на ядрено оръжие, складове, системи на ПРО, пристанища с акваторията на атомни подводници. Така постъпва всяка страна. Русия не е изключение.

Вече и най-големите пронатовски ентусиасти разбраха, че ПРО на САЩ в Полша и Румъния е груба провокация с антируска насоченост и те са напълно уязвими срещу руски отговор. Русия знае това. САЩ и НАТО знаят това. Значи, САЩ и НАТО готвят тези държави за пушечно месо срещу Русия.

Едновременно западните медии настойчиво транслират идеята, че Русия е агресор, който застрашава световния мир. Напоследък за всичко е виновен лично Путин.

На този фон Балканите отново са превръщани в барутния погреб на Европа. Сега ситуацията е още по-трагична, защото се сбъдва мечтата на англо-саксонско-ционистката геополитика да воюват срещу Русия със славянските държави и православието. Такъв шанс едва ли ще се повтори в бъдеще.

Заради това и Третата световна война може да започне на Балканите. Ключът е на "старт".


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 253, June 2016
Геофизическата война продължава
Геофизическата война, която САЩ водят срещу планетата, получи нов драматичен обрат. Само за два дни – на 17 и 18 април, ...
    Защо не взема да стана президент
Махалото на глобалния часовник тръгна в обратна посока, заедно с новия етап на геополитическия и финансов ураган.Светът ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2019, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com