Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Защо не взема да стана президент
06.2016

Махалото на глобалния часовник тръгна в обратна посока, заедно с новия етап на геополитическия и финансов ураган.

Светът е в последната фаза на сегашната система – капитализмът. Той е в агония. Значи, пред нашите очи завършва и поредната антикапиталистическа революция в мащаба на цялата планета. Кризата е планетарна, революцията е глобална. Кой ще надделее не е ясно. Двубоят е исторически.

На българска почва обаче той се изразява в поредната нашенска шашкъния – президентски избори.

И сега, както в миналото, когато има такива избори ми се обаждат 2-3 инициативни комитети, съставени предимно от приятели, с въпроса "Защо не вземеш да станеш президент, докога ще се мотаеш?".

Други, които предимно не са ми приятели, казват, че няма начин да стана, тъй като с моите 69 години вече съм в категорията на "герантолозите".

Първите са ми симпатични, вторите – никак. Заради това ще започна от вторите.

Подигравките с герантологията се появиха в "късния СССР", но всъщност бяха глупост. Брежнев почина на 75 години. Беше сменен от Андропов, който беше на 68 години. В сегашните избори в САЩ Хилъри е на 69 години, Тръмп – на 70. Моето поколение. Отказалият се от надпреварата Байдън е на 74 години, Сандърс е на 75 години. Както казват американците "старите волове не бъркат браздата".

Роналд Рейгън стана президент на САЩ на 70 години и напусна Белия дом на 78 години. Примаков в Русия, с когото се познавахме от Африка, стана премиер на 69 години. Конрад Аденауер стана канцлер на ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 253, June 2016
Третата световна, ключът е на "старт"
На 8-9 юли във Варшава ще се проведе срещата на високо равнище на НАТО във формата на Северноатлантическия съвет. Това щ...
    Да се диверсифицираме от тази паплач
Към състоялата се в Солун церемония за началото на строителството на Трансадриатичския газопровод /ТАР/, минаващ покрай ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com