Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Горещото лято 2016 на Европа
Ще има ли експлозия през есента
07.2016

Започна горещото лято в Европа, Балканите и Черноморието. То ще бъде пълно с много събития, особено към своя край.

Логиката вече прозира ясно. Агресивната политика на НАТО срещу Русия продължава. Тъй като НАТО е военен блок, отразяващ преди всичко интересите на САЩ и на англо-американската ос на стария континент, отговорите на Русия също ще бъдат военни, защитаващи нейните интереси.

Третата световна война навлиза от хибридна в гореща форма, покриваща фронта от Северна Африка, Близкия Изток, Турция, Балканите, Украйна, Полша и Прибалтика.

След операцията на Русия в Сирия ситуацията за САЩ и НАТО в юга се усложни. Заради това сега пренасочват тежестта към Северния фронт по линията от Прибалтика до Черно море и Турция, която към края на горещото лято на 2016 г. може да завърши с военна експлозия.

Новата военна стратегия на САЩ в Европа е достатъчно четлива.

САЩ пренасят военната тежест от Франция, Германия и Брюксел към страните от Източна Европа, които ще бъдат жертвани като преден заслон на Западна Европа срещу Русия. На Изток се откриват нови бази, изпращат се оръжия, формират се нови военни структури.

Появилите се сериозни въпроси за единството и ефективността на НАТО, нежеланието на централните държави да увеличат милитаризирането на икономиките си /разходите на Германия, Франция и Италия не достигнаха изискваните 2 процента от БНП/ принудиха САЩ да преминат към двустранни военни отношения с отделни страни в рамките на НАТО, като например базите за ПРО в Румъния и Полша.

Според последни данни само седем държави от НАТО ще увеличат финансирането на своите въоръжени сили през 2016 г. с 19,9 на сто – Полша, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва и Словакия.

По този начин систематичното обкръжаване на Русия от САЩ и НАТО продължава, като основният военен театър на Третата световна война няма да е Западна Европа, а така нареченото Intermarium - Интермариум, Междуморие, /идеята беше още на Пилсудски/, обхващащо освен споменатите седем държави и Беларус, Украйна, Румъния и България. Интермариум се превръща в най-опасната геополитическа и военна идея на Земята, за което предупреждавахме неведнъж.

На Русия не остава нищо друго освен да реагира по съответния начин, за да съкрати вероятността от използване на фактора изненада от НАТО срещу нея. Но в сравнение с епохата преди Втората световна война сега Русия има много по-малко пространство за маневри по западното направление, особено след преврата в Киев и срещу вероятна агресия на НАТО през Украйна и с Прибалтика.

Заради това няма значение къде и под какъв предлог САЩ ще започнат войната. Русия ще бъде принудена да прибегне към използване на ядрено оръжие, което предвижда и нейната военна доктрина.

Ако наистина започне ядрена война с Русия повечето жители на Източна Европа ще имат само един избор – смирено да очакват смъртта, тъй като след нея оживелите ще завиждат на мъртвите.

Във война между НАТО и Русия в Европа най-много ще пострадат Украйна, Прибалтика, Норвегия, Полша, Англия, Германия, Холандия и Белгия, тъй като там сега са съсредоточени силите и базите на пакта. Заради това се извършва и тяхното прехвърляне на Изток

Подготовката върви и в "терена" във вида на последните маневри на пакта "Анаконда 16" в Полша с участието на 25 000 военни от 19 страни от НАТО и 6 партньори – Грузия, Украйна, Косово, Македония, Швеция и Финландия.

Въпреки че за да се задоволят новите амбиции на Полша маневрите бяха номинално под нейно командване, реално те бяха под командването на САЩ за Европа, което включва 51 държави, в това число и Русия. В навечерието на "Анаконда" Полша съобщи, че през 2017 г. ще увеличи своите въоръжени сили от 100 000 на 150 000.

По този начин и заради разполагането на американските бази за ПРО на САЩ, Полша и Румъния се превръщат в така наречения Ground Zero – нулева зона, при евентуална ядрена война.

Разбира се, всичко върви под познатата "военна музика на Вашингтон и НАТО, че "агресивната Русия застрашава най-миролюбивия блок на света НАТО и нагло се приближава към неговите граници".

Това ще бъде и мотото на срещата на високо равнище на НАТО във Варшава на 8-9 юли. Най-важното, което ще става около тази среща е именно политическата игра с Основополагащия акт Русия – НАТО от 1997 г.

Ще припомним, че през 1997 г. Русия и НАТО подписаха договор, според чийто условия НАТО заяви, че няма намерения да разполага крупни военни подразделения и тактическо ядрено оръжие на териториите на новите страни-членки. Заради това във Варшава ще се преразгледа този акт, както Полша направи това вече през 2015 г. НАТО няма да прави това открито и ще бъде взето решение, което де факто преразглежда акта и ще дава възможност чрез различни трикове като "ключов съюзник извън НАТО", "партньорство за мира" да се въведат постоянно дислоцирани военни подразделения или даже ядрени оръжия в Източна Европа.

По първия въпрос НАТО вече взе решение да разположи четири допълнителни батальона свои войски в непосредствена близост до руските граници в Полша и Прибалтика – по един във всяка страна, като местата за дислоциране ще бъдат подготвени към началото на 2017 г., което се прикрива с някакъв "ротационен принцип". Нещо да ви напомня за 1939 г.?

Разбира се, тази ситуация Русия ще бъде принудена да неутрализира с няколко "Искандер"-а.

Що се отнася до създаването на някаква "черноморска флотилия", НАТО иска да увеличи присъствието на свои военни кораби в Черно море. Идеята е ясна и лежи на морската повърхност, да се създадат условия за възпирането на Русия не само на сушата, но и в морето, и нейния черноморски флот, въпреки договореностите от Монтрьо, което ще донесе изостряне на ситуацията и в този район на Европа и Азия.

По същество черноморска флотилия може да се създаде само за сметка на военно-морските сили на Турция, България и Румъния, които обаче искат помощ от НАТО – Германия, Италия и САЩ /къде без САЩ/, на "ротационен принцип". От военна гледна точка тази флотилия е отлична мишена за руските противокорабни средства "Бастион" – на сушата, и "Калибър" – в морето и въздуха. Тук превъзходството на Русия е унищожително.

Започва горещото лято 2016. Как ще завърши, не се знае.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 254, July 2016
Ситуацията е народът срещу мафията
Напоследък "някои среди" ни обвиняват, че отново сме станали "твърде остри" спрямо "елита". Напротив. Досега бяхме заинт...
    В навечерието на ядрения етап
Както вече писах, случи ни се голяма неприятност, имаме късмет. Старият свят си отива безвъзвратно, появява се нов и не ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com