Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
В навечерието на ядрения етап
07.2016

Както вече писах, случи ни се голяма неприятност, имаме късмет. Старият свят си отива безвъзвратно, появява се нов и не ни пита дали искаме, или не. Историята никога не предупреждава и не иска разрешение.

В света вървят грандиозни промени, които са по-дълбоки и мащабни от всичко ставало през цялата писмената история на човечеството.

Глобалната турбуленция покрива света, който най-накрая се събуди и разбра, че Третата световна война е започнала. Победителят ще получи най-малко 100 години доминиране. Губещите ще изчезнат.

Ние сме в края на началото на войната. Основното представление предстои.

Капитализмът зрееше в недрата на феодализма на Европа 300 години. Узря и я взриви с поредица от революции и войни.

Сега в недрата на старата Европа отново зрее някакъв нов строй. Олицетворяваният от нея капитализъм може да се счита за мъртъв, разяден е отвътре от червеи, въпреки че отвън е понапудрен и изглежда привлекателен.

Но Европа, САЩ и така нареченият Запад са обречени. Нещата отново са страшни. Даже последните събития в световния спорт показват равнището на натрупаната в света агресия.

Войната е неизбежна. Това е световна война без прецедент. Но агресията, както и при предишните две, се канализира срещу Русия. И, както при предишните две, Западът иска от Русия едно нещо – да я няма въобще. Истината се прикрива с различни понятия – "голяма игра", "шахматна дъска", геополитика и т.н. Но истината е една. Западът има една цел – Русия трябва да изчезне.

След краха на СССР на Запад помислиха, че най-накрая са се справили с тази своя историческа задача. Но се случи немислимото. Русия изплува като айсберг от студената война и разпори дъното на самолетоносача "Америка". И отново зае позицията на свръхдържава, равноценна на Америка. Олицетворение на този курс на Русия стана Путин. Заради това войната не е само срещу Русия, а лично срещу Путин.

Последните епизоди от войната са нацисткият преврат в Украйна и геополитическата буря в Сирия, в които се оформиха и новите флангове на световното противостоене за доминиране не само по линията Запад – Русия, но и по линията САЩ – Китай, САЩ – Русия, САЩ – ЕС.

Но основният сблъсък е САЩ – Русия. Това не е някакъв шахмат. Това е многопластова и геополитически ешалонизирана грандстратегия, в която победителят ще получи столетия доминиране и ще създаде новият постиндустриален свят, а победеният ще изчезне в талазите на историята.

В момента ние наблюдаваме и участваме в ужасите на това историческо творчество. Ужаси, защото все по-ясно се разбира, че допуснатите грешки не могат да бъдат изправени, и, че нямаме достатъчно време за правилни решения.

В течение на цялата писана история човекът променяше околния свят. Но през последните 25 години най-доходният бизнес е промяната на съзнанието на човека и неговото управление – индивидуално, групово и национално. Няма теоретично описание на този процес и едва ли ще има заради споменатата огромна скорост на промените. Не знаем къде отиваме и въобще не осъзнаваме общото направление на своето движение.

Тези изводи само преди няколко години бяха считани за радикални, но днес са всеобщо известни и достъпни за всеки.

Наистина ни се падна да живеем в критично време. Време на преход от епоха една към друга. Каква – никой не знае. Промените стават с фантастична скорост и мащаби. Светът стигна до задънена улица и повече не може да живее в условията на ентусиазирания идиотизъм на залеза на западния проект, кулминирал в съвременния неолиберален финансов капитализъм. Но той няма намерение да се примири със своето историческо поражение и да слезе сам от сцената. Значи, остава войната и революцията. Или ще ни върнат във времето на варварството и феодализма.

Това е процес, в който войната и революцията са преплетени, но се водят с нетрадиционни методи преди всичко в информационната, военната, финансовата, геополитическата и геоикономическа област.

Кризата е планетарна, съпротивата срещу нея – също. Съвременният капитализъм е последният стадий на злокачественото глобализиране. Това е криза на целия предишен световен ред. Имаме пълен отказ на цялата система в мащабите на цялата планета. Такова нещо не може да бъде ремонтирано. Решение в рамките на параметрите на системата, в която сега действа по-голямата част от човечеството, не може да има.

Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотски олигархичен синдикат, определящ хода на световните процеси. Даже господ да слезе на Земята, не може да ги спаси.

Всичко е в режим на очакване. Старите принципи не работят.

Какво ще бъде по-нататък?

И по-рано нещата се решаваха с войни и революции. Колкото по-големи бяха проблемите, толкова по-кървави бяха войните и по-страшни революциите.

И сега въпросът "какво по-нататък" трябва да се оформи в някакъв продукт. На хората е нужно ново начало и нова свобода.

Приближаваме се към така наречения end game, сходна с обстановката преди Първата и Втората световна война. С ново издание на вечния сблъсък – Западът срещу Русия.

Това е сценарият за обсадата и съкрушението на Русия, която сега е в най-трудната в своята история ситуация – защото е напълно сама срещу всички, в напълно чужда канцерогенна за нея система. Именно на нея се дължат и колосалните загуби на съюзници, потенциал, население и територии – в Източна Европа, където става дума предимно за славянските народи, в Украйна с допускането на ционисткия режим, в тресавището на Близкия Изток, от което човечеството не може да излезе от 20 века.

У руснаците се появяват все повече неудобни въпроси към Кремъл и правителството. Появи се впечатлението, че руското ръководство специално прави грешки, за да "печели време" и, че едновременно върви някаква невидима, но планомерна подготовка за някакви особено решаващи действия, след които събитията ще приемат неочакван обрат и историята ще промени своята посока.

Но светът вече е в пламъците на Третата световна. Кръвта е на релсите към бъдещето.

Според последни данни само 10 държави по света не участват във военни конфликти. Повтарям – само 10 държави от над 230 държави по света! Такъв обхват на войната не е имало никога досега. И някои казват, че това не е световна война.

България е на предния край на новия глобален конфликт, като основният геополитически център отново е в Черноморието, както винаги в историята.

Фронтът на глобалната атака се оформя все по-отчетливо. Тя започва в Йемен, преминава през Саудитска Арабия, Ирак, Сирия, Турция и навлезе в Черно море.

От север започва в Прибалтика, минава през Полша и Украйна.

По този начин двата фронта се срещат в Черно море, което постепенно се трансформира в бойно поле.

Украйна е само инструмент на войната с Русия. САЩ я използват, за да придвижат своята военна инфраструктура на Изток и да създадат такава заплаха, когато без военно нападение може да се постигне конфигурация, с която победата ще бъде осигурена само с поставяне на ултиматум.

Извършват се редица мероприятия от мобилизационен характер и въвеждане на оръжия от САЩ срещу Русия.

Разширяват се базите в балтийските републики, четвъртата база на първия ешалон на ПРО в Полша, двете тилови бази в Румъния и България. Активността се пренесе в арктическата зона, особено в Норвегия.

Войната вече е в района на Черно море. Етапите бяха войната на Грузия срещу Южна Осетия, войната на Израел срещу Сирия, усложнената обстановка заради добива на газ в Източното Средиземноморие и около Кипър, взривяването на кюрдския проблем и появата на Ислямска държава в Ирак и Сирия, войната в Украйна, базите на САЩ в България и т.н. Черно море става основен театър на Третата световна война.

Геостратегията сега не е "дали", а "кога" ще се появи така наречената "точка на спусъка", в която няколко души ще решат, че няма никаква алтернатива освен да започнат ядрения етап на Третата световна.

И тогава всичко ще отиде "по дяволите", ако някой въобще знае тяхното месторазположение.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 254, July 2016
Горещото лято 2016 на Европа
Започна горещото лято в Европа, Балканите и Черноморието. То ще бъде пълно с много събития, особено към своя край.Логика...
    През август сме във ваканция
Заради летните отпуски и предвидените консултации за бъдещата насоченост на вестника, през месец август "Строго секретно...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com