Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Мафията направи България терорист
Оръжие за джихадистите
09.2016

България е доставяла оръжия за терористите от Ислямска държава и Ал-Кайда в Сирия и Ирак.

Това е новото и поредно разкритие от американски медии за престъпния износ на оръжие за близкоизточния тероризъм.

От така нареченото българско правителство отговориха, че износът е в рамките на "международните норми", че е бил за Саудитска Арабия и че оттам не знаят нищо за реекспорта. Обяснения от престъпници за идиоти, ако има кой да им повярва. Заради няколко причини.

На първо място, Саудитска Арабия е най-големият клиент след Израел, на американско оръжие и никога няма да помисли да купува бившо съветско оръжие за собствени нужди, а ако купи, това ще е само за тероризма в района. Защото, Саудитска Арабия от десетилетия е основният спонсор – финансов и оръжеен, на тероризма в Афганистан, Северна Африка, Сирия, Ирак, Йемен и т.н. Това означава, че изнесеното от България оръжие има само един краен получател – тероризмът в Сирия и Ирак, Ислямска държава и Ал-Кайда. Обясненията за някаква "легалност" на износа звучи налудничаво, особено на този пазар.

На второ място, последната публикация, озаглавена "Как се прави убийство. Оръжейният тръбопровод за 1,2 млрд. долара към Близкия Изток" не е първата на тази тема.

Още през ноември 2015 г. бяха направени разкрития за контрабанда на цигари за джихадистите, в които се споменава Борисов, Флоров, Пеевски и Цацаров. Последва още по-унищожително разобличение на Борисов от американския източник BuzzFeed News, според който България е основният доставчик на оръжия за терористите в Сирия, т.е. още преди повече от една година.

За какво ставаше дума?

Управлението за специални операции на САЩ (SOCOM) през 2014 г. чрез няколко посредници е купило от Беларус управляеми ракети за комплекса "Конкурс" /вероятно става дума за ракетите 9М 113 съветско производство/ за терористите от Ислямска държава.

Главен герой в тази история беше компанията Purple Shovel LLC. Компанията е била регистрирана през 2010 г. в щата Делауеър от бившия американски контраразузнавач /от 1994 г. до 2001 г./ Бенджамин Уоръл. През декември 2014 г. Purple Shovel е получила два контракта от SOCOM – Командването на специални операции на САЩ, в рамките на сирийската програма CYIATF-S, за 50 милиона долара /според други данни за 60 милиона/. В контракта е имало и 12 640 антитанкови гранати ПГ-7ВМ, 6249 гранати за ПГ-9В и стотици гранатомети.

Уоръл е намерил посредник – Regulus Global, като краен доставчик е била българската фирма "Олганс". Но вярата в качеството на боеприпасите на българската фирма е била ниска.

През юни 2015 г. в България беше съобщено, че на полигона в Анево, нает от споменатата "Олганс", при тестов взрив е загинал сътрудникът на частната военна компания Sky Bridge Tactical – поддоставчик на Purple Shovel, бившият служител на ВМС на САЩ и оръжеен експерт Франсис Норвильо. В България той е трябвало да се запознае с гранатите за РПГ, произведени през 1984 г., след това да предаде своя опит на американските военни, които от своя страна да предадат своя опит на сирийската "опозиция". При изстрела на стара граната от 1984 г. Норвильо загинал на място и още 4 души са ранени.

Но това беше само началото.

През февруари 2016 г. публикувахме материала "България доставя оръжие и наркотици на Ал Кайда и ИДИЛ", на френския разследващ журналист Тиери Майсън, в която бяха използвани много източници.

Какво пишеше Мейсън:

"Всичко тайно става явно. На мафиотския български картел не се отдаде да съхрани в тайна доставките по поръчка на ЦРУ на оръжие и наркотици на Ал Кайда и ДАЕШ в Ливан и Сирия. При това България е член на НАТО и ЕС. Главата на един от двата български мафиотски картела – Бойко Борисов, е министър-председател. Въпреки факта, че неговата страна е член на НАТО и ЕС, той доставя наркотици и оръжие в Ливан и Сирия за Ал Кайда и ДАЕШ.

През 2008 г. немският публицист и криминален журналист Юрген Рот нарича Бойко Борисов "българският Ал Капоне".

След като става премиер, а страната влиза в НАТО и ЕС, ЦРУ го използва в тайна война против Муамар Кадафи. Бойко Борисов доставя каптагон, изготвен от Security Insurance Company на джихадистите от Ал Кайда и ДАЕШ. Чрез смесване с хашиш ЦРУ прави този синтетичен наркотик по-привлекателен и по-ефективен по отношение на манипулирането на бойците, като това води до по-голяма жестокост. Впоследствие Борисов започва да доставя този наркотик и в Сирия. Но най-значимото събитие е закупуването от ЦРУ от встъпилата в НАТО и бившата членка на Варшавския договор въоръжение съветско производство, включвайки 18 800 преносими гранатомети и 700 противотанкови системи "Конкурс" за сумата от 500 милиона долара. По време на пребиваването си в България на делегация на Хизбула, целта на което е било потвърждение на информацията за тези доставки, в Бургас бе проведена терористична атака на автобус с израелски туристи. След атентата Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху започват да обвиняват ливанската съпротива, а западната преса повдига предположение, че атентатът е подготвен от камикадзе на Хизбула.

По последни данни България, като член на НАТО и ЕС, продължава нелегално да доставя оръжие и наркотици на Ал Кайда и ДАЕШ, независимо от Резолюция 2253, неотдавна приета единодушно в Съвета за безопасност в ООН."

Последва и сегашната публикация със споменатото в началото заглавие с показани тук таблици, от които се вижда, че София е станала и основен оръжеен хаб за каргополетите към терористите в Близкия Изток.

Ислямска държава е призната от целия свят за терорист № 1. САЩ оглавиха коалиция срещу ислямистите. Русия започна военна операция срещу тях по молба на президента на Сирия Башар Асад.

В операцията срещу Ислямска държава и другите терористични групировки в Сирия участват десетки държави.

Но има едно правителство, оглавено от един откровен идиот, който е основен помощник на терористите. Правителството е на Българя, идиотът е така нареченият "премиер", бившата мутра Бойко Методиев Борисов.

От юридическа гледна точка Борисов би трябвало да бъде задържан от действащи международни структури и изправен пред международния съд като военен престъпник за съучастие в престъпленията срещу човечеството на терористите в Сирия и Ирак.

Заради него и България в момента се превръща в държава-терорист и би трябвало да бъде изправена, заедно с Борисов, пред новия Нюрнберг. Дотам ни докара мафията и нейните господари отвъд океана.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 255, September 2016
Атомните оръжия "направи си сам"
Получихме лоши новини. Много лоши.Всъщност това са най-големите новини за август – септември 2016 г.От началото на годин...
    След Brexit идва Deutsche Bank – exit
Съвсем не се радвам, че бях един от първите, който още преди няколко години въведоха термина "Трета световна война".Не с...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com