Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
След Brexit идва Deutsche Bank – exit
09.2016

Съвсем не се радвам, че бях един от първите, който още преди няколко години въведоха термина "Трета световна война".

Не се радвам, че и папата е на същото мнение и по време на неотдавнашната си визита в Полша отново заяви, че "светът е във война за господство над народи в името на икономически интереси, пари, ресурси, но не и на религии".

Тази война беше наречена и "хибридна". Това обаче не променя същността.

Става дума за нова световна война. Трета световна война. Ядрена Трета световна война. Знам, че никой не обича такива лоши новини, но крайно време е да прочетете истината.

Конфронтацията расте не с месеци, а с дни по всички хоризонтали и вертикали. Създават се ударни армии, провеждат се стратегически учения, въвеждат се най-нови видове оръжия, подклажда се тероризмът във всички негови форми, от двете страни на Евразия.

В лексикона думата "война" вече е най-често употребяваната.

САЩ бързат и гонят събитията, защото знаят, че нямат време. Русия и Китай избягват пряката конфронтация и печелят време, но изкачват противостоенето на стратегическо равнище.

Не знам откъде някои правят извода, че нещата вървят в обратната посока и че конфликтът на Запада с Изтока преминава в стадий преди сключване на мир. Едва ли? Няколко данни:

  • продължава прехвърлянето на ядрено оръжие, на бомбардировачи и тежко въоръжение към границите на Русия;
  • въведени бяха базите на ПРО на САЩ в Полша и Румъния, както и на кораби на САЩ и Япония.

Разгръща се безпрецедентна информационна война, която върви по три направления – разчовечаване на руснаците, /сваляне на моралната спирачка за убийство/, спекулиране със заплахата от страна на Русия, демонизиране на Путин с последващо негово отстраняване.

Информационната война генерира лъжи и дати, за да укрие информацията за истинските намерения и цели.

Запомнете втората половина на 2016 г., защото на тези месеци се падна критичният рубеж и преминаването на кризата в нейния заключителен етап с обречеността на пълзящия надолу ледник.

Западът е в тотална криза и няма накъде повече да се развива. Не защото е населен с получовеци. Напротив, той е елитен, с талантливи нации. Не че няма ресурси. Напротив. Пълен е с ресурси. Цялата планета стана негов ресурс.

Какво тогава се случи? Нещата са много прости. Западът се продаде на най-лошия грях – потребителството, т.е. великото плюскане и самоунищожението на наркоманите, алкохолиците, хедонистите. Наркоманът знае, че наркотикът ще го убие. Но приятно. Така си отива от живота, най-напред духовно, след това – физически.

Западното плюскане е като наркотиците. Всички знаят, че обществото върви към краха, но никой не може да се откаже.

И така, който сее хаос, жъне апокалипсис.

Кризата е готова да избухне с пълна сила. Западът е в цайтнот и реагира шизофренично срещу Русия и Китай, които са готови за Третата световна война.

В момента се намираме в точка, в която "кой" и "защо" имат отговор, както и не "дали", а "кога".

Аз съм от онези анализатори, които помнят времето, когато американското ЦРУ финансираше процеса на създаване на ЕС и въвлече в него и Великобритания. Изминаха доста години, за да се стигне до днешния ден, когато Великобритания от Европа се прибра обратно на острова. Лондон е правил това винаги в навечерието на голяма световна буря.

Договорът за Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство – TTIP, не е игричка на глобалния бизнес, а въпрос за оцеляване. Място на сцената няма за всички. Някой трябва да си отиде. Заради това към Европа бяха насочени бежанците, а в Париж и Ница гърмят бомби. TTIP има една цена – националните държави ще изчезнат, а техните столици ще се превърнат в културни центрове на евробантустани. Тероризмът трябва да демонстрира неефективността на наднационалните държави в най-важния сектор. Сигурността е нулева. Тогава TTIP ще узакони примата на частния бизнес над държавата.

Основната задача на САЩ е да спре сближаването на Германия с Русия и да върне Германия в "параметрите" отпреди Втората световна война.

Няма никаква случайност, че провокацията в Украйна и въвеждането на антируските санкции съвпадна с периода на активното налагане на споменатото споразумение TTIP, което е в интерес на геополитическите интереси на САЩ. Евентуалното сближаване на ЕС с Русия е апокалиптичен сценарий за Вашингтон.

Освен това ЕС е основен конкурент на САЩ, и Вашингтон няма да изтърве шанса, за да го отслаби.

Антируските санкции сериозно нарушиха интересите на немския малък и среден бизнес. 6000 немски компании, търгуващи с Русия, сега имат сериозни проблеми. Това беше целта на санкциите. Това е геополитическата търговска война. Малките и средни немски производители отпадат, големите транснацонални играчи влизат на немския и европейския пазар и поглъщат малките. Край на конкуренцията.

На този фон Англия не излезе от ЕС, а се върна към своята традиционна роля на "пералня".

Загубите за Англия от излизането от ЕС до 2030 г. ще надминат 300 милиарда евро, т.е. по 20 милиарда годишно. Но въпреки тези загуби, прикривайки се с някакъв "народен вот", Лондон направи тази крачка. Защо? Англия беше и ще остане световната "перална машина"? Някои казват, че това е Панама. Не е вярно. Вратата, водеща към черната дупка на офшорните оазиси, се намира именно в Лондон.

На 15 януари 2016 г. Централната банка на Швейцария "отвърза" франка от еврото с еднократни еднодневни загуби от 150 милиарда франка. Загубите на швейцарските търговски банки бяха около 300 милиарда, т.е. заедно 450-500 милиарда франка. За един ден.

Защо Швейцария, люлката на всички световни банки, направи толкова разрушителна крачка за собствената си икономика? Защото през януари вероятно разбраха нещо, което прави тези загуби обосновани, т.е. "по-добре сега да загубим част, отколкото след това всичко". А тъй като от началото ставаше дума за франка и еврото, значи това "всичко" ще е бъдещето на еврото, като световна валута. Ако еврото падне и вързаният за нея франк ще падне. Заради това се отвърза овреме.

Швейцария, разбира се, е богата страна, но е като капка в морето срещу 16-те трилиона евро на целия Евросъюз. Значи, бедствието, което ще удари Европа всеки момент ще е колосално.

В този момент се приближаваме към най-главното. Политическият удар срещу сегашния модел на интегриране на ЕС с излизането на Англия е недостатъчен за неговия крах. Необходим е още един удар, който ще разруши финансовия фундамент на съюза, след което ще рухне и политическата надстройка.

В този план най-подходяща мишена за атаката на англосаксонците е ключовата банка на Германия и Европа Deutsche Bank. Тази банка е една от глобалните системни банки, която може да нанесе огромни щети на финансовата система на световно равнище. Именно за това става дума.

Deutsche Bank е една от най-старите кредитни организации на Германия и една от най-големите в света. Дълго време беше първа в Европа. Deutsche е транснационална структура с 28 млн. клиенти по света, 2814 отделения, от които 969 в Германия, с представителства в 76 държави.

За миналата година активите на банката бяха 1,63 трилиона евро, собствен капитал – 62,7 млрд., оборот – 33,5 милиарда, сътрудници – над 100 000. Но вместо традиционната печалба Deutsche Bank регистрира загуби, от 6,7 милиарда, акциите й паднаха от 33 на 11 евро.

Всъщност ситуацията на Deutsche не е уникална. Всеки момент може да настъпи крах на една или друга системна банка и кризата ще залее континента. Огромни проблеми имат британските Barclays, Royal Bank of Scotland, HSBC, швейцарските Credit Suisse и UBS, френската BNP Paribas, испанската Santander, италианската UniCredit.

Но атаката е именно срещу Deutsche Bank. МВФ нарече Deutsche най-рисковата организация, която може да навреди на световно равнище заради своите "токсични активи и деривати", възлизащи на 45 трилиона евро. Повтарям – 45 трилиона евро.

Така, на Deutsche Bank беше отредена ролята на антигероя в банковия свят. Ако тя изгърми, Германия ще се върне във времената на Ваймар, когато един хляб струваше една количка райхсмарки, което беше и подготовката за идването на Хитлер и насочването на Третия Райх на Изток. По-нататък нещата са известни. Известно е и как свърши Втората световна война.

Сега обаче сме в Третата световна война. На същото мнение е и папата.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 255, September 2016
Мафията направи България терорист
България е доставяла оръжия за терористите от Ислямска държава и Ал-Кайда в Сирия и Ирак.Това е новото и поредно разкрит...
    255
Този брой е вече 255-ти. Или само 255-ти. Или просто 255-ти.Зависи. За някои е много, за други е малко, за трети е колко...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com