Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
След Brexit идва Deutsche Bank – exit
09.2016

Съвсем не се радвам, че бях един от първите, който още преди няколко години въведоха термина "Трета световна война".

Не се радвам, че и папата е на същото мнение и по време на неотдавнашната си визита в Полша отново заяви, че "светът е във война за господство над народи в името на икономически интереси, пари, ресурси, но не и на религии".

Тази война беше наречена и "хибридна". Това обаче не променя същността.

Става дума за нова световна война. Трета световна война. Ядрена Трета световна война. Знам, че никой не обича такива лоши новини, но крайно време е да прочетете истината.

Конфронтацията расте не с месеци, а с дни по всички хоризонтали и вертикали. Създават се ударни армии, провеждат се стратегически учения, въвеждат се най-нови видове оръжия, подклажда се тероризмът във всички негови форми, от двете страни на Евразия.

В лексикона думата "война" вече е най-често употребяваната.

САЩ бързат и гонят събитията, защото знаят, че нямат време. Русия и Китай избягват пряката конфронтация и печелят време, но изкачват противостоенето на стратегическо равнище.

Не знам откъде някои правят извода, че нещата вървят в обратната посока и че конфликтът на Запада с Изтока преминава в стадий преди сключване на мир. Едва ли? Няколко данни:

  • продължава прехвърлянето на ядрено оръжие, на бомбардировачи и тежко въоръжение към границите на Русия;
  • въведени бяха базите на ПРО на САЩ в Полша и Румъния, както и на кораби на САЩ и Япония.

Разгръща се безпрецеде ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 255, Sept. 2016
Мафията направи България терорист
България е доставяла оръжия за терористите от Ислямска държава и Ал-Кайда в Сирия и Ирак.Това е новото и поредно разкрит...
    255
Този брой е вече 255-ти. Или само 255-ти. Или просто 255-ти.Зависи. За някои е много, за други е малко, за трети е колко...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com