Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
255
09.2016

Този брой е вече 255-ти. Или само 255-ти. Или просто 255-ти.

Зависи. За някои е много, за други е малко, за трети е колкото трябва да бъде.

През отминалите след далечната 1994 г. /когато излезе първият брой на "Строго секретно"/ години ви научихме на много. Научихме се и ние.

255-те броя се равняват на 255 големи съвременни книги. Цяла библиотека. Такова нещо публицистиката в Европа и в света не познава не само като гледна точка, но и като издание, което излиза непрекъснато с един издател и единна насоченост.

Това показва, че и обратната връзка с читателите е била добра, щом като толкова години ни даваха възможност да сме на сцената. Каква по-висока оценка във време на безумие – да даваме принос за спасението на процеса на мисленето, за разлика от всички други медии, които от четвъртата власт се прехвърлиха в редиците на първата професия, т.е. проституцията.

Така станахме като Джордано Бруно, който преди векове е имал неблагоразумието да каже, че "онова, което другите виждат далеч пред себе си, ние отдавна сме оставили зад нас". Заради което основателно е бил изгорен от инквизицията. Да не знае много. Въпреки опитите, нас не успяха да подпалят.

Междувременно създадохме неосемантизма, т.е. изпълването на съществуващите кухи изрази с ново съдържание, на първо място с глаголите "мисля, разбирам, схващам", според максимата "да се вижда, а не да се гледа", "да се чува, а не да се слуша".

С отминалите 255 броя създадохме нова специалност – политическо, умствено и интелектуално езикознание. Станахме история без да искаме скоро да остаряваме. За съжаление, някога бяхме млади и хубави, сега сме само хубави.

Преди години написахме, че "Строго секретно" ще е другата гледна точка. Станахме не само другата, но и определящата.

А за онези, които се напъват да ни подражават и плагиатстват, ще напомним, че около бивола винаги има досадни мухи, които си мислят, че го водят на водопой.

Започваме вторите 255 броя. Всичко е пред нас. Тази мисъл ни тревожи...


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 255, September 2016
След Brexit идва Deutsche Bank – exit
Съвсем не се радвам, че бях един от първите, който още преди няколко години въведоха термина "Трета световна война".Не с...
    НАТО: Операция "Барбаросса 2"
В средата на ХХ век премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил каза нещо умно, за разлика от другите си изявления в нетр...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com