Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

НАТО: Операция "Барбаросса 2"
Стратегическа прогноза на "Строго секретно"

В средата на ХХ век премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил каза нещо умно, за разлика от другите си изявления в нетрезво състояние. Чърчил каза: "Генералите винаги се готвят за отминалата война".

Руснаците пък добавиха нещо още по-умно /с извинение/: "Война-хуйня".

И двете сентенции могат напълно да се отнасят към последната среща на високо равнище на НАТО във Варшава, както и към предшестващите ги общи маневри "Анаконда" и други.

Що се отнася до срещата във Варшава, тя може да се обобщи като: новата студена война вече не е студена, тъй като НАТО е на границите на Русия, прокарвайки си пътя към операция "Барбаросса 2". Що се отнася до маневрите "Анаконда", те потвърждават, че в Европа има някаква традиция веднъж на 100 години политиците и генералите да се събират в Райх за да решават да влязат в бърлогата на мечката.

Но да тръгнем подред.

Във Варшава официално беше решено за разполагане на сили на НАТО в границите с Русия страни от 2017 г. Четири батальона ще бъдат разположени на постоянни бази, но на ротационна основа. Това беше направено, за да не бъдат нарушени основите на Основополагащия акт Русия – НАТО, в който алиансът се задължи да не разполага в Източна Европа "съществени сили на постоянна остова."

Да изпратят свои войници в четири източни страни от пакта се съгласиха САЩ, Англия, Германия и Канада. По-просто казано НАТО раздели Прибалтика и Полша на окупационни зони. Канада получи Латвия, Германия – Литва, Англия – Естония, САЩ – Полша. Едновре ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 255, Sept. 2016
255
Този брой е вече 255-ти. Или само 255-ти. Или просто 255-ти.Зависи. За някои е много, за други е малко, за трети е колко...
    Никакви преговори с това правителство и в този формат
Направо с изумление научихме новината, че Путин, бил разговарял с Б. Борисов за "енергийните проекти", въпреки че именно...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com