Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Вектори
Ядрената война е в Черно море (2)
Къде са бомбите В61 на САЩ
Анализ на "Строго секретно"

Ситуацията в района на Черно море претърпя безпрецедентна промяна.

На първо място това е извеждането на тактическото ядрено оръжие на САЩ от турската база Инджирлик и прехвърлянето му /опровергано от Букурещ/ в базата Девеселу в Румъния.

На второ място е скоростта, с която Ердоган се пренасочи към Русия, обръщайки гръб на САЩ и Европа, което постави въпроса за евентуално излизане на Анкара от НАТО.

На трето място беше тристранната среща в Баку на 8 август на държавните глави на Азербайджан, Иран и Русия, която предшестваше срещата на Путин с Ердоган в Петербург и след това в Китай. По този начин става връзката между големия район на Черно море и изграждания нов формат на сътрудничество в предна Азия – от една страна, а от друга – цялата конфигурация на геополитиката, ЕС, НАТО, балтийските държави, Украйна, Румъния, България, Турция, Сирия, Израел, Саудитска Арабия, ОАЕ.

Както виждате, мащабите са огромни и вървят по дължината на целия фронт север – юг на Третата световна война с център в района на Черно море.

Променя се всичко в геополитиката именно в този момент с пренасяне на центъра на силата от Запад, т.е. от САЩ, НАТО, ЕС към Изтока – Русия, Иран, Китай, Индия.

В този момент на промяна на баланса на силите Турция, която е ключова държава в района на Черно море и контролира проливите Босфор и Дарданели, започна отново сближаване с Русия, в отговор на което САЩ започват извеждане на своето тактическо ядрено оръжие от Инджирлик и го пренасят "някъде към Ев ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 256, October 2016
Защо кабалата избра Хилъри
В момента, в който пиша тези редове, все още нищо не е ясно. И не е ясно дали ще стане ясно. Всичко е възможно с така на...
    Запомнете лятото и есента на 2016 г.
Запомнете добре лятото и есента на 2016 г. Именно през тези няколко месеца се решава въпросът "мир или война" по големия...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com