Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Запомнете лятото и есента на 2016 г.
10.2016

Запомнете добре лятото и есента на 2016 г. Именно през тези няколко месеца се решава въпросът "мир или война" по големия фронт на Третата световна война. Тя не е зрителна измама. И е време да говорим откровено, колкото и да е неприятно.

И така, войната върви. Войната между САЩ и НАТО – от една страна, и Русия и Китай – от друга. Войната е за хегемония, която ще определи дали следващото столетие, а може би и хилядолетие, ще бъде американско или руско-китайско.

Нека никой не се заблуждава, че руските и китайските лидери наричат врага "партньори". Разбира се, те не могат публично да ги нарекат дебили, въпреки че Сергей Лавров веднъж не издържа.

Войната върви в няколко измерения – информационна, икономическа, политическа и военна. Върви с Deja-vu, т.е. "нещо, което е било". И отново целта е Русия, която като че ли отстъпва.

1812 година, нахлуването на Наполеон в Русия. Кутузов отспива няколко месеца. Най-напред, за да съедини армиите на Багратион и де Толли, а след това – за да се попълни армията и да започне партизанска война. Генералното сражение под Бородино не дава решителна победа и руснаците отново трябва да отстъпват, да събират сили, да продължават партизанската война.

Какво щеше да стане, ако Кутузов беше дал на Наполеон генералното сражение в началото. Щеше да бъде разбит и Наполеон щеше да превземе не само Москва, но и да стигне до Урал.

До Урал искаше да стигне и Хитлер във Втората световна война. Сталин, като Кутузов, всячески отлагаше началото на в ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 256, October 2016
Ядрената война е в Черно море (2)
Ситуацията в района на Черно море претърпя безпрецедентна промяна.На първо място това е извеждането на тактическото ядре...
    Пред голяма война или голям вулкан
За огромно съжаление прогнозите ни се сбъдват. Най-мрачните. Въпреки че вътрешно ги отричаме, лудостта си има своя, по-с...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com