Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Говорещият не знае, а знаещият не говори
11.2016

През септември и октомври над света преминаха 10 бала щорм и 13 бала ураган Ако не сте ги забелязали, значи сте слепи и глухи.

Ще ви припомня, че в приетата класификация на морските щормове най-силният е 9 бала, при който има над 10-метрови вълни, и че при класификацията на ураганите най-силният е от 12 бала със скорост 32 метра на секунда. А тук ви говоря за 10 бала щорм и за 13 бала ураган, които ще продължават до края на годината. И след това.

С една дума над планетата вилнее колосална буря, която издухва еднополюсния свят и го изправя пред две възможности:

  • или връщане към многополюсност;
  • или Трета световна война.

В момента светът все още се намира във Великата мирна епоха, т.е. през периода 1945-2016 г. най-силните икономики на света не са воювали пряко. Толкова продължителен период на относителен мир човечеството не помни от времената на Римската империя и всеки опит за Трета световна война ще е пълно безумие. На Запад все пак не живеят само безумци, даже ако се отчете ниското качество на актуалния им елит. Значи, вече живеем в нова ера, в края на еднополюсния свят, в който Русия с един замах си върна статута на свръхдържава, като обясни на всички дебили, че политиката на ядреното възпиране от времето на СССР – САЩ се върна в международните отношения необратимо и че еднополюсният свят с доминиращите САЩ приключи завинаги.

Отправната точка беше решението на Путин да спре изпълнението на договора на Русия със САЩ за утилизирането на оръжейн ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 257, Nov. 2016
Народът срещу мафията
Такъв политически "сифилис" не е имало в Европа от 30-те години на ХХ век. И трябваше да се случи точно в България с поя...
    Къде е по-опасно – в Eвропа или в САЩ
Къде е по-сигурно за туризъм и пътуване – в Европа или в САЩ?През последните години в САЩ и в Англия се налага внушениет...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com