Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Шахматната дъска
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
"Mein Trumpf" на сцената на Белия дом
Доналд Тръмп – преврат, революция или театър
12.2016

На 20 януари 2017 г. новият президент на САЩ Доналд Тръмп ще влезе в Белия дом.

Дали ще започне радикална промяна на политиката на Вашингтон? Никой не знае – сега, и още доста време.

Въпросът за ориентацията ще виси над главите на Тръмп и неговия екип, а заедно с това и опасността от фатална грешка в самооценката на мястото на САЩ в съвременния свят.

За да съм достатъчно ясен – САЩ са в кома, жив труп, реанимирането е почти невъзможно, но никой няма да им пречи в опитите, най-малко Русия и Китай, които нямат намерение да поемат отговорността за погребението на САЩ и за онова, което ще остане след него, в това число американското ядрено оръжие. Напротив, Москва и Пекин ще помагат на Тръмп да изведе от комата САЩ, които, според законите на политическата некрология отдавна трябваше да са в гробищата.

Това не е жестока оценка, а възможно най-реалната.

Дали Тръмп ще тръгне от нея, не е ясно. Но, така или иначе, ще се опита да спаси американския капитализъм. Именно системата на американския капитализъм. Защото Тръмп /и Хилъри/ са творение на системата. И, тъй като е от моето поколение, накратко ще се опитам да ви обясня за какво става дума.

Днешната Америка е като финалните кадри от култовия филм Easy Rider, в който в канавката на шосето гори Harley Davidson, под звуците от някогашния бард на протеста Боб Дилън Flow, River, Flow, а двамата бейкъри от Калифорния – Питър Фонда и Денис Хопър, са разстреляни от пътника на един старичък пикап.

Акцентът във филма беше ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 258, Dec. 2016
Мохенджо-Даро и ядрената война
Дали Мохенджо-Даро е бил първият град в историята на Земята, подложен на ядрена бомбардировка?През 1922 г. на един от ос...
    Войната в Сирия в решителен и заключителен етап
С битките за Алепо и Мосул войната в Сирия и Ирак навлезе в своя решителен и вероятно заключителен етап.В близките 3-4 м...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com