Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Шахматната дъска
Абсолютното оръжие на Русия
"Сармат", "Циркон" и "Статус-6"
Военен анализ на "Строго секретно"

Даже големите оръжейни експерти не забелязаха последните най-важни събития, станали в тази област и в надпреварата между Русия и САЩ.

Нещата могат да се формулират по следния начин – Русия не само възстанови стратегическото равновесие със САЩ, но и постигна напълно нова ситуация с превъзходство в трите основни бойни среди – в космоса, във въздуха и във водата, с трите оръжейни образци: "Сармат", "Циркон" и "Статус-6".

Да започнем с новата стратегическа хиперзвукова ракета "Сармат", която беше в центъра на вниманието на неотдавнашно посещение на Путин в Държавния ракетен център "Макеев" в Челябинска област, производител на междуконтинентална балистична ракета от пето поколение РС-28 "Сармат", която в края на септември 2016 г. с хиперзвуковите бойни глави обозначението Ю-71 порази целта на полуостров Кура.

"Сармат" може да излиза на суборбитална траектория и да захожда към целта през Космоса. Това означава възможност за атака например срещу САЩ от Космоса не по най-късата права, а от всяко направление, и през Северния, и през Южния полюс. Траекторията се прокарва така, че да се избегнат районите с масирани средства на ПРО на САЩ. Това е постигнато за сметка на използването на по-ефективна двигателна систма, както в първата, така и във втората степен. Предвижда се увеличение на мощността за сметка на използване на последния етап на ускорителен блок. Проникващата способност на бойните глави на новата ракета е уникална. Тя се дължи не само на качествата на самата ракет ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 259, Jan-Feb 2017
Pizzagate – скандалът на столетието
Заради понятни причини, в САЩ и Англия правят всичко възможно да потулят този скандал или да отвлекат вниманието от него...
    Спокойно! Това е краят на началото
В началото на 2017 г. бих искал да ви зарадвам с малко оптимизъм, но за съжаление преобладава "песимистичният календар"....

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com