Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геополитика на религиите
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Нещо много важно става зад стените на Ватикана
02.2017

На 8 януари папа Франциск, според някои вътрешни източници, трябваше да направи важно "Обръщение към епископите, свещениците и всички вярващи миряни".

Не го направи. Според други източници, Франциск се е отказал. Причината да не го на прави е било "опасението на Ватикана от реакцията на обществото", т.е. секретарят на Ватикана Пиетро Паролин бил уговорил папата да не прави това обръщение, за да не предизвика паника.

Междувременно от далечната Антарктида беше съобщено, че наистина огромен айсберг с площ от 5000 кв. км е на път да се откъсне от шелфа Ларсен. Това е един от 10-те най-големи регистрирани айсберги. Потвърдена е и появата на огромната пукнатина в ледения шелф, която вече е дълбока над 500 метра, широка около 200 метра и е дълга над 20 км. Последиците за световния океан и въобще за климата на планетата ще бъдат огромни.

Дали за това щеше да говори Франциск? Или за други странни събития на Антарктида?

Или предпочете да замълчи отново, както и за събитията, разиграващи се зад стените на Ватикана от ноември-декември 2016 г., които не само за Светия престол, но и за целия свят имат наистина тектонно значение, в които основни фигури бяха:

 • прелатът на Ордена Опус дей епископ Хавиер Ечевария;
 • великият магистър на Малтийския орден Метю Фестинг;
 • Великият канцлер на Малтийския орден Албрехт фон Бьозелагер;
 • кардинал Реймонд Лео Берк;
 • римският папа Франциск /Хорхе Берголио/.

Да се опитаме да разберем какво ставаше в този лабиринт.

На 5 декември прелатът на Опус дей, монсиньор епископ Хавиер Ечевария, беше хоспитализиран в римския Campus Bio Medico заради белодробна инфекция. /По същото време плъзнаха и слуховете за белодробното заболяване на кралица Елизабет ІІ, която всъщност изчезна от полезрението още от ноември, което доведе и до слухове за нейната смърт/. За борба с белодробната инфекция монсиньор Ечевария е взимал антибиотик. Клиничната картина се е усложнила, което е довело до "дихателна недостатъчност" и смърт на 12 декември 2016 г.

На 6 декември Албрехт фон Бьозелагер, доброволно напусна поста на Великия канцлер на Малтийския орден. Това стана след разкритието, че орденът е раздал хиляди презервативи в Мианмар (бивша Бирма).

Заради това Великият канцлер на ордена Бьозелагер бе отстранен и петчленна комисия на Ватикана, който забранява използването на изкуствени предпазни средства, започна разследване.

Бьозелагер бе отстранен, тъй като отказал на Великия магистър Матю Фестинг да подаде оставка заради скандала. Той посочи, че Фестинг му намекнал в присъствието на консервативния кардинал Реймонд Берк, че Светият престол искал да се махне. Но държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин заяви по-късно, че папа Франциск не бил искал това.

Масло в огъня наля и кардинал Берк. Франциск го назначи за свой представител в Малтийския орден през 2014 г. Берк е известен консерватор и критик на папата. Основната цел на тази кадрова маневра беше да бъде отдалечен от Ватикана един от основните ортодоксални корифеи по каноническото право, т.е. отстраняване чрез повишаване.

На 22 декември Съветът на рицарите на Малтийския орден, под управлението на великия магистър Метю Фестинг, с участието на кардинал Берг, отстрани от длъжност великия канцлер на ордена Албрехт фон Бьоселагер.

На 23 декември папа Франциск спешно учреди ватиканска комисия от 5 души, за да разгледат доколко коректно Съветът на ордена е постъпил, като е отстранил Бьоселагер. В комисията влизаха бившият постоянен наблюдател при учрежденията на ООН в Женева архиепископ Силвано Мария Томази, бившият ректор на Папския Грегориански университет, йезуитът отец Джанфранко Гирланда, и трима членове на Малтийския орден.

На 24 декември в отговор, орденът направи изявление, в което се отбелязваше, че всички кадрови промени са "актове на вътрешното държавно управление на суверенния Малтийски орден и Ватикана няма право да се намесва в тях".

Ще припомним, че Малтийският орден /Суверенният военен орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан Йересулийски от Родос и Малта/ е рицарски религиозен орден на римско-католическата църква. Великият магистър на ордена носи служба в качеството на папски "вицекрал", а Римската католическа църква му дава сана Кардинал. Магистърът олицетворява духовната власт на ордена, докато канцлерът – светската власт, в това число в дипломацията, финансите и специалните операции.

Налице е противоборство на задкулисни фракции и наличие на таен господар на едната от фракциите вътре в Малтийския орден.

Малтийският орден, който представлява със своята конституция държавно образование, е един от най-влиятелните католически ордени, тясно свързан с крупните масонски ложи и имаш свои разклонения в различни сфери – службите, политиката, банковия сектор, армията, образованието и т.н. Много рицари на Малтийския орден са членове на Съвета за международни отношения и други наднационални сенчести организации и поддържат силите, които активно работят за така наречения нов световен ред.

Сред високопоставените членове на Малтийския орден, на основата на официални данни, са Силвио Берлускони, Тони Блеър, Майкъл Блумберг, Джордж Буш – старши, Буш – младши, Джеб Буш, Прескот Буш – младши, Уилям Кейси, Бил Клинтън, Руси Джулиани, Хенри Кисинджър, Рупърт Мърдок, Роналд Рейгън, Дейвид Рокфелер, Роберт Зелик и други влиятелни личности.

Към това ще добавим и извадка от списъка на масоните от 33-та степен: Тони Блеър, Джими Картър, Ричард Чейни, Боб Доул, Алберт Гор, Ханри Кисинджър, Бенджамин Нетаняху, Колин Пауъл, Роналд Рейгън, Йозеф Ратцингер, папа Бенедикт ХVІ, Джеймс Ротшилд, Герхард Шрьодер, Действащ член на Комитета на 300-те досега е само отказалият се от властта по своя воля папа Бенедикт ХVІ /Йезеф Ратцингер/. Освен него има още една личност в списъка на Комитета на 300-те, а именно Адолфо Николас – върховният генерал на Ордена на йезуитите, който също така доброволно се отказа от своя пожизнен статус през октомври 2016 г.

Да запомним все пак тези имена. Някои ватиканолози характеризират главата на Опус дей епископ Ечевария като един от високопоставените членове на "ционистко-фашистката мафия", отговорна за военните престъпления в Сирия и по целия свят.

Симптомите на смъртта на Ечевария бяха свързани с "дихателни проблеми". Смъртни случаи, свързани с "дихателни проблеми" има и при други високопоставени политици и други знаменитости.

Великият магистър на Малтийския орден Метю Фестинг обаче е известен не толкова с белодробни проблеми, колкото с връзките със самозваните наследници на руската династия Романови, например "княгиня" Мария Владимировна. Не е тайна и че проектът на клана Ротшилд за възстановяване на европейските монархии към положението отпреди Първата световна война беше провален. Привърженик на този проект беше и папа Бенедикт ХХVІ, който доброволно се отказа от престола, за да бъде наследен от Франциск.

Както вече писахме в "Строго секретно" бившият камердинер на Бенедикт – Паоло Габриели, беше обвинен в кражба на документи и получи година и половина затвор. На основата на тези документи властите на Италия през 2012 г. обвиниха Банката на Ватикана /IOR/ в пране на пари. От 1 януари 2013 г. на територията на Ватикана бяха деактивирани терминалите на Дойче Банк, които осъществяваха операциите с банкови карти на Ватикана.

На 9 февруари 2013 г. във Ватикана в чест на ордена, официално основан през февруари 1113 г., се откриха тържества, на които пристигнаха над 1000 рицари, за да получат благословията на Бенедикт ХVІ. С малтийците папата се срещна няколко часа, и почти веднага – на 11 февруари, съобщи, че се отрича от престола. Буквално на следващия ден на територията на Ватикана бяха възобновени операциите с банковите карти на Дойче Банк, а на 15 февруари /в рождения ден на Ордена/ папата взе решение за новия директор на банката на Ватикана, длъжност, която беше вакантна от май 2012 г. Беше назначен рицар на Малтийския орден, немският промишленик, юрист и финансист Ернст фон Фрайберг, който стана и първият в историята неиталианец, оглавил Банката на Ватикана.

Неочакваната оставка на Бенедикт ХVІ хвърли католическия свят в шок. За първи път в новата история наместникът на апостол Петър се отказваше сам от престола.

Неговият наследник – Франциск, още от самото начало пое "социалния курс". Помоли например за икономии и да му изготвят предназначения му "пръстен на рибаря", който се връчва по време на интронизирането от сребро, а не от злато. Пръстенът на рибаря е един от главните символи на папската власт.

На латински език сребро – серебрум означава и мозък. Среброто има структурата на решетка, близка до мозъка на човека. Атомната структура на среброто е додекаедрална, а додекаедърът днес е основата на енерго-информационното взаимодействие на клетъчно равнище на всичко живо на планетата, в това число и на човека.

От друга страна атомната структура на златото е близко до атомната структура на клетката на информационния блок на мозъка при хората с определен генотип на мозъка – зомби, податливи на мозъчен контрол.

И така:

 • Франциск започна реформа на "ватиканоцентричната църква";
 • Франциск промени наказателния кодекс на Ватикана;
 • от своите постове бяха отстранени директорът на Ватиканската банка и неговият заместник. Това стана почти веднага след като Франциск се разпореди да бъде назначена комисия за разследване дейността на Банката на Ватикана, подозирана в пране на пари;
 • Институтът за религиозни дела – IOR, известен като Банката на Ватикана, откри свой сайт. Това беше една от крачките за прозрачност на финансовите операции на светия престол;
 • папа Франциск уволни в пълен състав съвета на директорите на Управлението на финансовата информация;
 • Франциск заяви, че без Русия не може да бъде решен нито един световен проблем
 • Франциск подари на Путин медал с изображението на ангел-миротворец;
 • Франциск отстрани от Ватикана секретния посредник, сивия кардинал Тарцизио Бертони, привърженик на създаването на либерално-глобалистко правителство;
 • двама племенници на Франциск загинаха в авиокатастрофа в Аржентина скоро след визитата му в Южна Корея, където той намекна, че скоро ще се откаже от своите пълномощия или ще умре в течение на три години;
 • в момента върви чистка от фракцията на либерал-глобалистите във Ватикана. Франциск отстрани хиляди свещеници – педофили, и очисти Банката на Ватикана;
 • парите от наркокартелите в Южна Америка също бяха блокирани, благодарение на Франциск. Следващият удар беше договарянето между колумбийското правителство и въстаниците от ФАРК и бяха блокирани кокаиновите потоци за мафията на Буш - Нетаняху;
 • спирането на парите от кокаиновия трафик беше една от причините Джеб Буш да се откаже от президентската надпревара в САЩ още на ранния етап.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 260, February 2017
Въпросът е има ли Европа бъдеще
Иракската криза продължава от 2003 г., либийската и сирийската – от 2011 г., а огромните маси бежанци започнаха да щурму...
    На преден план излезе прелатурата Opus Dei
Един от най-важните процеси в живота и дейността на Ватикана през последните десетилетия е излизането на преден план на ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com