Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
България е пред социална революция
03.2017

Онова, което предложихме преди президентските избори под лозунга "Народът срещу мафията" беше набързо потушено, разводнено и трансформирано. Мафията, чрез мимикрия, отново се спасява. Защото хората още не са разбрали истинската причина за станалото и очакващото ги.

Ще се върна накратко към близкото минало. Някъде в средата на 1990 г. беше свикана голяма работна група за анализиране на започналото социалдемократизиране на партията и държавата. И единственият икономически и идеологически анализатор сред новопръкналите се по онова време нови икономисти, идеолози и политици бях аз, който зададе може би единственият уместен въпрос – за системата, т.е. нищо няма да е ясно, докато не определим нашето отношение към собствеността.

Не ставаше дума за частната собственост, която в НРБ никога не е била забранена, а за огромната държавна и обществена собственост /и основни фондове/, наследство на НРБ, която минимум възлизаше на 150 милиарда долара /по днешни оценки около 500 милиарда/.

Прогнозата за съжаление се сбъдна защото именно държавната собственост, нейното разграбване, приватизиране, унищожение, присвояване на труда и спестяванията на няколко поколения българи, стана хранителната среда на най-лошия паразит – мафията.

Мафията е безпартийна безнационална, без цвят и без мирис, тя е мафия, покровителствана от своите господари на Запад, чиято цел беше да превърнат България в труп, тъй като за нея в техния Нов ред нямаше място. В България се появи мафия, която си има държава, която заграби и завлече държавната и обществена собственост, която по принцип дава силата на всяка съвременна държава.

Силата на държавата е право пропорционална на величината на държавната собственост. У нас тя беше сведена до нула, заради което и държавата е труп.

Докъде ни докараха тиквите и мутрите?

България е на последно място в ЕС по всичко. Изпреварват ни всички с все повече.

България е в агония. Имунната й система е на нулево равнище. Отчаянието е пълно.

България е бедна, гладна, в безпътица и без перспектива. Наложеният модел унищожи държавността. България се превръща в една несъстояла се държава, българите – в несъстояла се нация. През последните 26 години излязохме от основното русло на еволюцията, вцепенени от страх и безсилие заради шепа примитиви. Криминално-мафиотският рак пусна метастази навсякъде. Той проби и погълна държавата, унищожи обществото. В България днес няма нито една политическа или социална институция, която да не е изнасилена от управляващата мафия.

Мафиотът, охраняван от 30 себеподобни мутри, диво се озърта в необичайния за него исторически интериор – всичко това е за крадене! Заради това отново и отново се връща към властта – за да окраде и онова, което не е успял предишния път.

През тези 26 години в страната беше въведено извънредно положение и окупация на вътрешни и външни бандити.

Държавата престана да бъде партньор – корупция, примитивизъм, некомпетентност, подкупни съдилища и прокуратура, политизирани тайни служби, няколко хиляди престъпници на свобода, порочна данъчна система, разигравани под масата търгове, за да се стигне до сегашната ситуация, в която в България прилично живеят само 1 на сто, а останалите 99 на сто се лумпенизират и нямат мотивация за живот.

Съвременна България е АНТИдържава. И общото между нея и нормалната държавност е колкото между Христос и антихриста.

Но същността е по-дълбока. Преди всичко е въпросът какво се случи преди 26 години. Всеки преврат от такъв мащаб изтласква на повърхността мръсотията и тинята – луди, маниаци, авантюристи, садисти, мародери, разрушители, примитиви, игноранти. Но те са само на повърхността на тектоничния преврат, изродил се у нас в най-канцерогенната му форма на мутренската държава.

Над България постепенно се спусна мъглата на новото средновековие. България стана заложник на корупцията и на просташката организирана престъпност. Чрез пълното деиндустриализиране и пълното деобразование на нацията постепенно, но неотклонно, масите бяха дебилизирани с помощта на медиите, чалгата, тъпите развлечения.

Оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност – първи, по сива икономика – първи, по скъпи кредити в ЕС – първи, по спад на трудовата заетост – първи, по скъпа енергия – първи. Последни по качество на здравеопазване и образование. Съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления.

Демонтажът на държавата и народа се води целенасочено, с използване на силови престъпни и криминални технологии.

По този начин беше демонтирана централната матрица на българския народ. От народа остана население или маса от хора, които нямат надличностно съзнание и колективна воля, които са загубили способността за логично мислене и откриване на причинно-следствените връзки.

Заради това в момента народът е болен и лишен от дееспособност. Но даже в това състояние продължават да му нанасят удари.

Гражданското разпадане е налице, както и разпадането на държавността.

Политическият икономически и обществен живот разделен на "ние" и "те". Последните са "бандити, мутри, крадци, далавераджии".

Ситуацията е "те" или "ние". Спиралата на взаимната омраза ще продължава да се навива, докато не се скъса. "Те" вече са в паника. България е срещу тях, и те – срещу нея.

Истината е следната – след 26 години "демокрация", на българите им се повръща от всичко – мизерията, престъпната политическа класа, грабежа, мафията.

Започна взривът на социалното народно недоволство. Това е взривът срещу актуалната система.

Ставащото в момента са първите пробни балони. След тях ще дойдат следващите, но даже и първите могат да се превърнат в социална лавина.

По принцип революциите си приличат. В своето развитие преминават през три етапа- моралното делегитимиране на съществуващата власт, масовите политически протести и свалянето на стария режим.

Революциите обикновено започват внезапно. Денят и часът на нито една досега не е бил предсказан. Началото обикновено е някакъв нищожен на пръв поглед повод, който дава тласък на грандиозна социална и политическа динамика.

Всичко става бързо. Едва сме чули за неголемите безредици и центровете на големите градове са пълни с хилядни демонстрации, към които се присъединява полицията и армията. Така се раждат нациите.

Дали това означава, че България е на ръба на социалната революция? Според всички закони тя вече да е започнала.

Това е и отговорът на въпроса "Какво да се прави?"

Той може да бъде поставен и иначе. "Ние тях, или те нас", като в двата въпроса и тяхната последователност се крие отговорът.

Заради това казваме – голямата война на България тепърва започва. Ситуацията е нова – народът срещу мафията.

Ставащото в съвременния свят, в това число и в България, е предсмъртна агония. Това е грандиозна война в мащаба на цялата планета, защото и кризата е планетарна. Двубоят е колосален, исторически, космически.

Заради това казваме, че кризата е системна и може да бъде решена само с унищожение на системата.

Това е целта. Към нея, всички средства са позволени, включително силовите. Имаме шанс поне веднъж да влезем в историята с нещо истинско.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 261, March 2017
За експеримента с джурнаглистите
Новото ръководство на БСП си повярва и даже започна да определя кои от журналистите в България са "велики" и "изтъкнати"...
    Пощаджията ни донесе
- Борисе, един лорд поръчал да му отровят кучето след като разбрал, че повече няма полза от него.Тереза Мей, премиер на ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com