Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
България: от комизма към дебилизма
05.2017

Поредната политическа порнография, определяна като "избори" и "ново правителство", показа, че съвременната ни история след 1990 г. се движи от комизма през бандитизма и кретенизма към дебилизма.

Всичките тези "изми" бяха изградени от влизащите в къщата насред София, построена върху стари гробища, на която има някакъв надпис за "сила" вместо да бъде заменен с "нов народен съд".

Все пак този пореден полит-сифилис носи лъч надежда за Европа и целия свят, че не те, а именно ние ще бъдем първите, които, като нация ще се самоунищожим от простотия и от отровените мозъци на селски говеда, примитивна мафия, магистрални проститутки и клинични идиоти и дебили.

Погледнахме и в енциклопедията за обогатяване на епитетите. Оказа се, че сме ги изчерпали отдавна.

И тъй като всичките тези умствено и физически увредени същества не представляват интересите на българите и България, а са клиенти и марионетки на чужди интереси, отново, както и преди 15 години, предлагаме незабавно приемане на закона за лобирането, т.е. за чуждестранното влияние, за да е ясно кой от тези дебили, кого и какво представлява, защо и за колко.

Предлагаме решението на проблема да бъде заимствано от люлката на глобалната демокрация – САЩ, които решиха проблема с чуждестранното влияние на своята територия по следния начин. Приеха закон за регистрация на чуждестранните агенти The Foreign Agents Registration Act /FARA/, който регулира реда на дейността на лицата, представляващи чуждестранните интереси вътре в страната. Законът беше приет още през 1938 г. в навечерието на Втората световна война. Войната отдавна свърши, законът продължава да действа и даже се изостря.

И така, този закон задължава да се регистрират и редовно да се отчитат лицата, представляващи интересите на чуждестранните правителства, партии и организации, т.е. на чуждестранните принципали.

Регистрацията и мониторингът се осъществява от Отдела за регистрация на чуждестранните агенти на Управлението за контраразузнаване на Департамента на националната сигурност на Министерството на правосъдието на САЩ.

"Лицата" в закона се определят като физически и юридически: партньорства, асоциации, корпорации, организации и всякакви комбинации на физически лица, т.е. покриват целия спектър на така наречените български партии и сдружения, неправителствени организации и т.н.

Наличието на договор между представителя и принципала, т.е. надзирателя, не е задължително. Достатъчно е взаимно устно съгласие.

"Чуждестранният принципал" се определя като правителство на каквото и да било равнище, политическа партия, частно лице от чужда държава, партньорства, асоциации, корпорации, организации или други комбинации на лица, регистрирани или водещи основна дейност в чуждестранни държави. Това покрива и целия спектър на принципалите на нашите политици и техните партии.

За "агент на чуждестранния принципал" се счита всяко лице - агент, представител, сътрудник, служещ - действащ по заповед, молба или указание и направление на чуждестранния принципал. Той е длъжен да се регистрира като "чуждестранен агент".

Подотчетната дейност на агента според закона включва: политическа дейност, връзки с обществеността и медиите, информационни услуги, политическо консултиране, събиране или раздаване на финансови средства и ценни предмети, /представляване на интересите на чуждестранни принципали пред всякакви ведомства и държавни служби на САЩ. Под определението "подотчетна дейност" попада също така културата, икономиката и даже туризмът.

При първата регистрация се попълва "Регистрационно заявление" на 6 страници, пълна информация за агента, в това число всички сътрудници на организацията, описание на всички дейности на агента, не само дейностите в интересите на чуждестранния принципал, структурите на собствеността, информацията за чуждестранния принципал, получените от него средства и ценни предмети за какво са били похарчени средствата с посочване на получателите, разпространяваните информационни материали, в какви медии се разпространяват, по какви начини се разпространяват, кой участва в разпространението, в това число и подизпълнителите. На всеки 6 месеца агентът е длъжен да предоставя обновена информация, във формата на допълнително заявление.

Регистрацията се допълва от четири приложения: допълнителна информация за чуждестранните принципали, описанието на отношенията между чуждестранния принципал и агента, договор, текст или устна договореност, учредителни документи на агента за юридическите лица, отчет на средствата, събрани в интерес на принципала.

В процеса на дейността на агента всички информационни материали и преписки с официалните лица на САЩ и американските медии се изпращат на федералния прокурор в течение на 48 часа в 2 екземпляра. Тази материали са напълно открити за обществен контрол. На всички разпространявани от агента информационни материали на видно място трябва да е отбелязано: "Материалите се разпространяват в интерес на чуждестранния принципал /име и название/.

Наказание за неизпълнение на закона за предоставяне на неверни данни, сведения и т.н. е глоба до 10 000 долара или до 5 години лишаване от свобода или и двете наказания. Всеки чужденец, признат за виновен в нарушение на този закон или в заговор да наруши този закон е депортиран.

От началния преглед на условията на евентуалния закон за лобирането у нас би трябвало да се регистрират по следния начин:

 • Б. Борисов и ГЕРБ – агенти на мафията, наркотрафика, на ограбените магистрали и саниране, нелегалната търговия с горива, на педофилите, педерастите от Симитли, на плод-зеленчука от Банкя и др.;
 • така наречената десница – реформаторска и всякаква друга – агенти на ЦРУ и всички останали 15 разузнавателни служби на САЩ;
 • "Америка за България" – Добромирова, Кръстев, Минчев и др. на финансовия далавераджия Сорос;
 • БСП – на останките от перестройчика Луканов, комсомолския пияндур Добрев и панаира на Гергов и т.н.
 • така наречените социолози – двамата мунчовци – Райчев и Кънчев, Радева, Асланов, Павлов, Христов – на международния конкурс по надлъгване в Рейкявик, /Исландия/ и на голфа в България;
 • ДОСТ – турското разузнаване МИТ;
 • Валери Симеонов – на бургаските кабеларки, циганите от "Меден рудник", мотелчето в Малко Търново и оградите по границата;
 • Каракачанов – на дебелите "македонци от Русе";
 • Сидеров – крадците на фотоапарати, на психодиспансера в Ямбол, на педалчетата около покойния Мутафчийски и в ДАНС;
 • "Да, България" – на "Не, на България";
 • Прокопиев – на Цеца Секса;
 • "Воля" – на хапчетата от нелегалните аптеки.
 • Митьо – Гестапото и Шаренкова – на Мултигруп и окрадената "1300 години";
 • "Кой" – на "Той" и Булгартабак;
 • очакваме и списъка на "агентите" на т. нар. "ген. Решетников"
 • останалите клинични идиоти – на 4-ти км.

Май само ДПС няма да се регистрира като чуждестранен агент, което обяснява и причините на сбърканата българска държавност и за развитието ни след 1990 г. от комизма към дебилизма.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 263, May 2017
Франция – пред нова революция
През април-май Франция ще направи своя нов президентски избор като резултатите могат да са по-страшни и от Брекзит. Нико...
    Пощаджията ни донесе
- Имах пръстен, който не беше мой и не исках да го повредя.Никол Кидман, за странния начин на ръкопляскане на наградите ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com