Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На прага на Трета световна
Какво ще се случи на Земята след масови ядрени детонации
Анализ на "Строго секретно"

В момента най-опасните точки на планетата са ядрените провокации и престъпления на режима на Нетаняху в Израел спрямо Йемен, Сирия, Ирак и т.н.

Ситуацията в Украйна също е потенциална опасност от ядрена провокация.

Положението на Корейския полуостров, т.е. провокациите на САЩ срещу КНДР, също е ядрена заплаха. За тази вероятност се пише най-малко, но отдавна е известно, че КНДР не е държава, с която САЩ могат да се подиграват и че е налице политическа воля на севернокорейското ръководство за адекватен отговор или даже изпреварващ удар при необходимост.

Появява се и следващият въпрос – какво ще стане не само в района на двете Кореи, но и въобще на планетата след масови ядрени детонации. Тук мненията са разделени заради липсата на практически опит. Но от аналитична и теоретична гледна точка нещата са ясни.

Така например ядрена война на Корейския полуостров няма да е регионален проблем и ще стане пряка заплаха за цялата екосистема на Земята.

Вече има стотици модели на предизвикваните от ядрените удари огнени бури, превръщащи цели градове в прах и пепел.

И така, какво ще се случи с мегаполюса в случай на удар по един от главните градове на САЩ с мощна ядрена бомба, например бойна глава на ракета от КНДР.

Според капацитета на "огнения щорм", ако атомен боен заряд се взриви над голям съвременен град, светлинното излъчване и мигновеното нагряване на атмосферата ще предизвика страшни пожари на огромни площи, наричани "огнен щорм" или "огнена буря". Това означава, ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 265, Jul-Aug 2017
В Украйна се реализира проектът ционистка Хазария
Хунтата в Киев готви нова война срещу Донбас. Вече не е тайна, че Украйна е окупирана от ционистката мафия, която използ...
    Деградиране на американските ядрени сили
Въпросът за състоянието или даже за наличността на американските стратегически ядрени сили се поставя все по-често.Въз о...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com