Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Войната в Сирия – в нов етап
Анализ на "Строго секретно"

Без особен ентусиазъм беше посрещнато съобщението на руското министерство на отбраната за завършването на гражданската война в Сирия. Логично трябваше да се очаква обяснение, както се има предвид. Защото, както в граждански, така и във военен план войната е далеч от завършване. По-скоро започва неин нов етап, в още по-широк обхват.

Първият признак беше договорът за продажба на американско оръжие за 300 милиарда долара на Саудитска Арабия. И на лаиците е ясно, че саудитите никога няма да могат да усвоят такава планина от оръжие. Но и никой не очаква това. Оръжието там е нужно на САЩ и НАТО. То ще бъде складирано в арсеналите и ще чака истинските си ползватели. Американците го складират там вече 50 години. Сега могат да имат два повода:

  • първият е, че е дошло време да се смени старото, с изтекъл срок за използване и което вече е надеждно. А и американската армия е отвикнала от старото оръжие;
  • вторият е, че се готви нова голяма война в Близкия Изток с разширено участие на САЩ и НАТО за окончателно установяване на контрол в района. Следователно трябва да се струпа повече оръжие в саудитските арсенали. Ще трябва да се воюва с Русия. Старото оръжие саудитите ще дадат на различните ислямисти, които ще продължат своите войни, за да могат американците да имат повод за "хуманитарни мисии".

За войната се готвят и двете страни. Заради това се разрази и катарската криза. САЩ оказват огромно давление върху своите васали в навечерието на решителни събития, които ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 265, Jul-Aug 2017
Създава се Интермариум
На 6-7 юли във Вроцлав ще се състои поредният форум на страните - участнички в проекта "Триморие" – Intermarium, с участ...
    Как се решаваше проблема с корупцията
...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com