Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Какво продава Борисов на Иракски Кюрдистан

Българските власти и служби отричат да са знаели нещо за "черния" списък на Анкара. В него се "подвизават" 77 българи, свързани с терористична дейност и организация. Това твърдят от Турската разузнавателна служба – МИТ.

От известно време "броди" и информация, че български бизнесмени, адвокат, политик и представители на висш управленец регистрират фирми на територията на Иракски Кюрдистан. Подали са дори документи за банков лиценз. Това не е останало незабелязано от някои служби. Със сигурност и турската МИТ е наясно поради значението на Иракски Кюрдистан за националната сигурност на Турция. Предполага се, че през тези фирми ще се пренасочи някакъв трафик, който ще осигурява печалби, които да компенсират спрения такъв на незаконни цигари. Споменават се амфетамини, оръжие и други "дефицитни" и скъпи стоки.

Ще припомним, че в края на май Борисов прие в София лидерът на автономията иракски Кюрдистан Масуд Барзани. Съветник на Барзани по-късно заяви пред журналисти, че България щяла да окаже подкрепа, включително с оръжие, на Иракски Кюрдистан. Само човек с тежки здравословни проблеми би допуснал, че турското разузнаване не е работило по добиване на информация за въпросната среща и договорки... Премиерът Борисов от своя страна би трябвало да е наясно с позицията на Анкара и нейните възможности. Както и за собствените си възможности.

Последва и споменатия списък на обявени за нежелани български граждани в Турция, който засега не е публикуван, но всеки журналист, интерес ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 267, Sept. 2017
В Германия: българският премиер е мафиот
Граничната полиция на Германия е задържала множество джихадисти, издирвани от интерпол, които се движат в пределите на Е...
    50 години от първите цветни контрареволюции в Европа (7)
В предишния брой се спряхме на станалото в България и другите социалистически страни на фона на процесите в СССР и поява...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com