Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Защо убиват масово банкерите
Цената на златото – 2.6 млн. долара за унция
09.2017

Страшна епидемия върви сред западноевропейските банкери. Унищожават ги с целите им семейства.

В Европа продължава серията от тайнствени убийства на високопоставени банкери. Постепенно критериите слизат все по-ниско. И ги убиват, или по-точно избиват, заедно с жените и децата.

От януари досега бяха убити над 20 банкери и топ мениджъри, като нито едно от престъпленията не беше разкрито.

На 17 април в белгийския град Визе беше убит 37-годишният директор на Paribas със своята съпруга и деветгодишен племенник от минаваща наблизо кола. Досега не са намерени нито убийците, нито мотивът.

По-рано финансовият свят беше озадачен от загадъчното убийство на генералния директор на Amro и членове на неговото семейство. По-късно стана известна и гибелта на главата на Bank Frick Юрген Фрик в Лихтенщайн.

Част от смъртните случаи полицията определя като самоубийства, други, като необясними или отказват да дадат подробности:

 • Уилям Броксим, 58-годишният бивш топ мениджър на Deutsche Bank намерен мъртъв в центъра на Лондон на 28 януари. Полицията съобщи, че става дума за самоубийство;
 • 51-годишният Карл Слим, управляващ директор на Tata Motors беше намерен мъртъв в хотел в Бангкок на 27 януари;
 • 39-годишният сътрудник на JP Morgan Габриел Маги падна от покрива на европейската щаб квартира на банката в Лондон на 27 януари;
 • 50-годишният главен икономист на Инвестиционната банка на САЩ Майк Дюкер беше намерен мъртъв недалеч от Такомския мост в щата Вашингтон;
 • 57-годишният основател на Title Services Ричард Тели беше намерен мъртъв – сам се е застрелял;
 • директорът на комуникациите на британската Swiss Re Тим Данинсън умря внезапно, досега не е ясно защо;
 • 33-годишният банкер от Хонгконг Ли Чжунчжи скочи от покрива на щаб квартирата на JP Morgan, бил се подхлъзнал;
 • бившият генерален директор на Bank of Commerce Джеймс Стюарт беше намерен мъртъв в Скотдейл, щата Аризона, на 19 февруари. На семейството не беше съобщена причината за смъртта;
 • 47-годишният трейдър Едмунд Рейли на Midtown’s Group извърши самоубийство като падна под влак;
 • 28-годишният трейдър на Levy Capital Кеннет Беландо по-рано работещ като инвестиционен банков анализатор на JP Morgan скочи от прозореца на квартирата си;
 • 57-годишният директор на банката ABN Amro Ян Шпитман беше намерен мъртъв в къщи в Амстердам, заедно с жена си и дъщеря си.

Списъкът надминава 100 позиции.

Какво става, каква е тази смъртоносна епидемия?

Вероятно става дума за най-голямата банкерска тайна, която не трябва да бъде разгласена, а именно липсата на пари. Парите ги няма. Никой ги няма. Целият свят е в дългове. Всеки момент ще започне серия от фалити, ако не започне голямата война, която всичко ще отпише.

Ясно е, че Доналд Тръмп беше избран след като пое задължението "дълбоката държава" да започне войната с Русия. Опитите на Тръмп да не изпълни ангажимента вече му излизат през носа. Ако не се подчини ще завърши с импийчмънт или с физическо ликвидиране.

Засега върви спешно елиминиране на потенциалните свидетели за предстоящите банкерски съдебни процеси. Процеси все пак ще има. Всичко не може да се оправдае с войната.

Защото преди това ще изгърми колосалната златна афера, при която въпросът е един – дали цената на златото ще достигне от сегашните 1200 долара за унция 150 000 или 2,6 милиона? Да, няма грешка. 2,6 милиона долара за унция!

За това пишем отдавна, както и за аферата с фалшифицирането на хиляди тонове злато, пълни с волфрам по времето на Клинтън и Буш.

Но сега става дума за нещо друго – за дисбаланса на златния пазар. Трендът е необратим. Държава след държава ще се сриват под дълговото бреме. Върху плещите на човечеството лежи неизплатим дълг от 2,5 квадрилиона долара, състоящи се от задължения, дългове, деривати и недофинансирани обещания. От другата страна на престъплението е микрогрупа супер бандити, по-малко от 1 процент от населението на планетата, на който принадлежи над 50 процента от световното богатство.

Политиката на САЩ е фарс и лудница. Много е сложно да се разбере какво наистина става там. Но може да се направи изводът, че светът го очаква икономическа катастрофа. Тъй като споменатите 2,5 квадрилиона дълг не могат да бъдат изплатени или опростени, през следващите няколко години ни очаква разпределението на тези дългове, което ще е губителен процес.

Светът навлезе в продължителен спад, който ще засегне всеки от нас.

Неведнъж сме публикували графиката на федералния дълг на САЩ в стодоларови банкноти, който тежи 500 000 тона. Но проблемът е, че 500 000 тона ги няма. Цялото злато добито и преработено в човешката история е 170 000 тона, от които половината са изчезнали някъде.

Ако си представим, че споменатите 2,5 квадрилиона дълг трябва да бъдат погасени със злато, ще са необходими 365 пъти повече злато, отколкото има на разположение на хората на планетата. И ако искаме да се освободим от дървените долари, евра и други ментета и да се върнем към златния стандарт, цената на златото в настоящия момент трябва да е 365 х 1270 = 463 000 долара за унция.

Но, ако вземем предвид, че има само 30 000 тона злато в резервите на глобалната банкова система ще получим цена 2,6 милиона долара за една унция злато, вместо сегашните 1270 долара.

Схващате ли за какво говорим от много години?


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 267, September 2017
Тръмп обяви на Путин икономическа война
САЩ обявиха жестока търговска война на Русия. Конгресът на САЩ гласува нов закон, който беше подписан и от Тръмп, за сан...
    САЩ – КНДР: Всичко е готово за боя
Заплахата от пълномащабна война в ядрен вариант на Корейския полуостров достигна най-високите показатели за последните 1...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com