Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Сирийската разстановка и ролите на Русия и САЩ
Военен анализ на "Строго секретно"

На сирийския военен театър стават кардинални промени, които трудно могат да се оценят заради високата динамика и разнопосочност.

САЩ и страните от западната коалиция, чиято цел от началото беше дестабилизиране на Близкия Изток, продължават да губят срещу Русия, Иран и Сирия по целия фронт.

Поредният "шах и мат" на Путин беше изпращането на 2000 "контрактници" на помощ на армията на Асад на сирийската граница с Израел и Йордания. Те се присъединиха към намиращите се вече в Сирия 3000 контрактници и участват в операциите за защита на граничната инфраструктура на страната. Не е изключено да взимат участие и в специални операции. Това със сигурност се отнася за намиращите се вече в юга на Сирия части на мюсюлманите сунити от Ингушетия.

Сега САЩ определят за причина на своето присъствие в Сирия борбата с Ислямска държава, т.е. силата, създадена от САЩ за вършене на мръсната работа, те сега обявяват за причина за тяхното по-нататъшно присъствие на театър на военните действия.

Що се отнася до Израел, той вече два пъти изпращаше своята армия да окупира Южен Ливан, за да завземе местните водни ресурси, но и двата пъти беше изпъден оттам от Хизбула, организацията на шиитските опълченци, поддържани от Иран и Сирия. Тел Авив използваше САЩ за диверсии срещу Сирия и Иран, които помагат на Хизбула.

Интересът на Израел е несъвместим и с интересите на Русия за недопускане на джихадизма в Русия и Централна Азия. Заради това Тел Авив прави всичко възможно да подстрекава САЩ към ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 267, Sept. 2017
6-те най-големи армии в света
Кои са най-големите армии в света със своите размери, боен опит и военна техника? Кои армии са в първата шестица на план...
    Зад войната – кюрдският фактор
На 25 септември би трябвало да се проведе референдум в Иракски Кюрдистан, който ще фиксира разпадането на Ирак.Иран вече...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com