Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Дали САЩ се изтеглят от Сирия

Шестгодишната война в Сирия навлиза в своя финален етап. Сирийското правителство консолидира своя контрол над най-населените райони докато Ислямска държава е изтласкана в пустинята и търпи разгром.

След прекратяването на огъня и установяването на четирите зони за деескалация единствената държава в района, която изрази "неудовлетворение" е Израел, който прави опити за подкопаване на мирния процес под претекста, че Иран ще засили своето влияние в района и ще подпомага Хизбула. Но именно Израел е бил винаги участник в конфликта в Сирия и сега се очаква да преразгледа своята роля.

Без съвместен план със САЩ обаче Израел губи позиции.

На 18 юни беше съобщено, че Тел Авив оказва тайна помощ на сирийските метежници във формата на "пари и хуманитарна помощ". Целта на Нетаняху е да прониква в Южна Сирия, да създаде буферна зона срещу Иран и Хизбула, като продължи окупацията на Сирийски Голан, завзет по време на войната през 1967 г.

Шефът на израелския Съвет за национална сигурност Яков Амидрор заплаши, че неговата страна е готова да се противопостави сама на Иран в Сирия. Със сигурност това е "новата Сирия", която Израел искаше да вижда с разпалените арабски пролети и създадената терористична Ислямска държава.

Със съобщеното от Тръмп прекратяване на секретната програма на ЦРУ за въоръжаване и обучение на сирийските метежници, надеждите за сваляне на Башар Асад са погребани и Тръмп признава своето поражение в Сирия.

Това обаче не можа да скрие факта, че Пентагонът е п ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 267, Sept. 2017
Появява се "шиитският мост"
С наближаването на края на войната в Сирия постепенно се открояват контурите на така наречения "шиитски мост", т.е. сухо...
    САЩ се пренасят от Инджирлик
Вероятно САЩ са започнали /или даже завършили/ изтеглянето си от голямата военна база на Турция и НАТО в Инджирлик. Това...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com