Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Конспирация ли е теорията на конспирацията
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Защо и кой убива руските посланици
10.2017

Убийствата на руските посланици продължават. Именно убийства, защото друга причина не може да има за внезапната и странна смърт на 7 руски посланици само за една година.

Последният случай беше на 23 август в столицата на Судан – Хартум, където внезапно почина посланикът на Русия Миргаяс Ширински. В шест часа вечерта по местно време той беше открит мъртъв в басейна на резиденцията си. Лекарите веднага предположиха, че става дума за "остра сърдечна атака", въпреки че и най-големите наивници няма да им повярват.

От математическа гледна точка вероятността от естествена смърт на 7 руски дипломати в течение на една година е равна на една милиардна от трилионната, т.е. няма никаква вероятност това да е било случайно.

Ясно е, че става дума за нова "забава" на американските и израелски специални служби и интересно докога в Кремъл ще мълчат.

Неведнъж сме писали, че на криминалистите отдавна е известно колко лесно може да бъде предизвикана остра сърдечна недостатъчност с използването на достъпни медицински препарати, например гликозиди. От гледна точка на организирането на покушението е нужен само достъп до храната на жертвата или до нейната медицинска терапия, таблетки или капки. А това не е никакъв проблем. Дипломатите, особено руските, често ползват местната кухня или местните аптеки.

Например гарантираната смъртна доза от чист калий, въведен в организма е 14 милиграма. Именно толкова въвеждат в САЩ в организма на осъдените на смърт. Да се установи наличието на сърдечни гликозиди може веднага след смъртта. Но ако аутопсията е след 2-3 дни откриването на веществото в организма е невъзможно. Разбира се, има и други препарати, които не могат да бъдат открити даже веднага след смъртта. В тази област се работи сериозно.

Заради това не става дума как да се организира убийството, а за това с каква цел е организирано и от кого.

Преди всичко, ако Ширински е умрял от инфаркт и ако има в басейна изплувал труп, значи няма никакви доказателства за сърдечна атака. Защото основният признак за инфаркт е остра болка в сърцето. Кой със започнал инфаркт ще влезе в басейна да се къпе? Значи, Ширински се е чувствал добре и е влязъл да се изкъпе. Трупът е бил открит в басейна. Заради това основният въпрос би трябвало да бъде дали има наличие от вода в дробовете с признаци за насилствено удавяне. Ако са го удавили неговите дробове просто ще бъдат препълнени с вода, защото човекът се е опитвал да вдиша силно, но е вдишвал само вода. Ако няма вода в дробовете, значи най-напред е умрял и не диша. Въпросът е дали Ширински е имал много вода в дробовете или малко, или никак. Досега няма отговор.

Вторият въпрос е защо именно руският посланик в Хартум и от кого?

През последните години САЩ и Израел започнаха усилено да ухажват Судан, който стана доста неочаквано техен съюзник в Африка. На 9 август Александър Ласкари, американски дипломат, който работи в американското командване за Африка, базирано в Германия, пристигна в Судан. През март 2016 г. суданското правителство откри отново офис на американското военно аташе в Хартум след 28-годишно прекъсване. През април 2017 г. военна делегация на Судан се срещна с командването на американското командване Africom. Судан не е без интерес за Русия и Китай. Заради това удавянето или по-скоро убийството на руския посланик в Хартум е във връзка с дейността на американските и израелски служби в тази страна.

Погледнете картата – Судан заема важно място между Египет, Етиопия и Червено море. След като американците построят в Судан няколко военни бази, те ще могат от тази страна да оказват давление върху египет, Либия, Чад, Еритрея, Конго, Кения и Етиопия и да контролират червено море на фона на поражението си в Сирия, хаоса в Либия и Египет и загубата на стратегическата инициатива в Източното Средиземноморие.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 268, October 2017
И Лонг Вали се събужда
След поредицата от земетресения в Йелоустоун, започнали на 12 юни и крупното земетресение в Монтана на 5-6 юли, започна ...
    Убийства с дипломатически имунитет
Има наистина конспирация, която води към две агенции – ЦРУ и Моссад.Да се върнем накратко към някои от тези престъпления...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com