Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Шахматната дъска
Референдумът в Иракски Кюрдистан и как падна Киркук
Анализ на "Строго секретно"

На 25 септември започна нов акт от близкоизточната драма, този път под лозунга "независим Кюрдистан".

Въпреки несъгласието и откритите заплахи от Багдад, Анкара и Техеран, както и призивите от Вашингтон и Париж да не се провежда референдумът за излизане от състава на Ирак, в Иракски Кюрдистан беше проведен референдум за независимост.

93 процента от участниците подкрепиха независимостта на Кюрдистан. По този начин беше даден старт към създаването на нова държава, чиято численост може да е от 20 – 40 милиона, или към начало на нова голяма близкоизточна война, която беше заложена още преди 25 години от САЩ и Израел.

Става дума за тоталното преформатиране на Близкия изток и създаването в него на перманентна зона за войни за десетилетия напред, което е необходимо за американците в Кюрдистан.

Официале ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 269, Nov. 2017
Защо САЩ и Русия се обвиняват в нарушения на Договора за РСМД
Въпросите за структурата на договореностите между САЩ и Русия в областта на въоръженията навлязоха и на територията на Д...
    Дали ще се появи държава на кюрдите
Кюрдистан е разположен на територията на Ирак, Иран, Сирия, Турция и Армения. И във всяка от тези държави един от сериоз...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com