Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Глобална сигурност и разоръжаване
"Сармат" излиза на старт
Възможност за изпреварващ хиперзвуков удар
Военен анализ на "Строго секретно"

В края на октомври и в Русия беше извършен пуск на четири балистични ракети, три от подводници, една – наземна. Траекторията им беше различна. Целта на две от тях беше полигонът в Камчатка – на другите две – Чижа в Архангелска област. Предполагаше се, че една от ракетите е новата тежка междуконтинентална ракета Сармат, която е заместник на Сатана.

РС-28 е ракетата на бъдещето, гарант за ядреното възпиране между Русия и САЩ, с която Москва влиза в новата ера на ядреното оръжие – хиперзвуковата.

За Сармат американската противоракетна отбрана не е никаква пречка. Една Сармат е достатъчна за унищожението на Великобритания, Франция, Германия или Тексас. За унищожението на САЩ са нужни една дузина такива ракети.

На новата тежка руска ракета сме се спирали неведнъж. Да я разгледаме отново.

Сармат ще превъзхожда всички съществуващи в света носители на ядрено оръжие.

Тя беше направена в конструкторското бюро Макеев, който има голям опит в създаването на течногоривни ракети, които са с по-мощни характеристики от твърдогоривните. Освен това в Макеев имат опит в създаването на течногоривни ракети "Синева".

В резултат получиха ново изделие, което превъзхожда "Сатана" по всички показатели. "Сатана" тежи над 210 тона, "Сармат" е около 110 тона и може да излиза на суборбитална траектория и да захожда към целта през Космоса. Това означава възможност за атака например срещу САЩ от Космоса не по най-късата права, а от всяко направление, и през Северния, и през Южния полюс. Тра ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 270, Dec. 2017
Сирия: план А или план Б
На 22 ноември в Сочи се срещнаха лидерите на Русия, Турция и Иран – Путин, Ердоган и Рухани. Срещата им може да реши съд...
    Днес е вчера на утре
В навечерието на 2018 г. не мога да ви изненадам с прекален оптимизъм. Или както се казва – "днес е вчера на утре".Подго...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com