Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

"Кортеж" с напълно нова електроника

Новата лимузина на президента на Русия, получила името "Кортеж", привлече вниманието не само с оригиналната си конструкция и визия.

Работата по колата започна през 2012 г., прототипът беше изпробван през лятото на 2017 г. и от Путин.

Първата лимузина ще тръгне през март 2018 г.

За този вид лични лимузини на президентите най-важни са параметрите за безопасността и съответните краш-тестове. "Кортеж" беше подложен на тях в Русия и в Берлин.

"Кортеж" се отличава с една важна особеност – лимузината на президента на Русия ще е само от руски детайли, руски контрол и руски софтуер. Никакви външни чуждестранни части и чипове.

Това означава, че най-накрая руските спецслужби са обърнали внимание на онова, за което пишем от години, а именно на възможността чрез софтуер или друг начин да се направи опит за убийство на намиращия се в една или друга лимузина пътник, в това число и висши лидери.

В случая с Путин тази хипотеза се засили след като през септември 2016 г. претърпя катастрофа една от лимузините на Путин, който не е бил вътре, но загина неговият шофьор. За специалистите не беше трудно да определят веднага, че става дума за дистанционно въздействие – хакване на управлението на колата, особено от кадрите на които се вижда, че при висока скорост на колата са задействани предните спирачки от страната на пътника, последва рязка корекция на курса, която изпрати през мантинелата колата в насрещното движение на магистралата в Москва. Шофьорът загина. Най-вероятно целта н ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 273, March 2018
Новите автомати за руската армия
Официално бяха приети на въоръжение най-новите автомати, които през близките години ще заменят използваните досега образ...
    Националната стратегия на САЩ – глобален хаос
На 18 януари 2018 г. САЩ за пореден път промениха своята национална стратегия за отбрана. Досега тя официално беше "войн...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com