Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Световен шпионаж
Истината за фалшивите новини
Георги Стефанов

Терминът "фалшиви новини" вече е ежедневие. Сипят се от всички страни, от всички политици, партии и държави. Всеки обвинява всекиго за фабрикуване на фалшиви новини. Но никой не задава въпроса кога, къде и от кого беше родена стратегията за фалшивите новини, които се използват от САЩ и Запада предимно срещу Русия, а не обратното, както се опитват да ни убеждават същите тези източници. Но кои са те?

Да се върнем накратко към близкото минало.

Докато НАТО изграждаше ускорено широка мрежа, чрез която да обвинява Русия за провеждане на пропаганда в стила от времето на СССР, Вашингтон беше залят от истинска истерия и вълна от фалшиви новини. От една страна основни медии постоянно правят опити с различни сензационни новини да дискредитират президента Доналд Тръмп, който в отговор ги обвинява свирепо във фабрикуването на фалшиви новини. Така досегашната практика на Държавния департамент на САЩ от времето на Хилари Клинтън да произвежда фалшиви новини, за да дестабилизира други държави и режими, рикошира и се върна в САЩ и Западна Европа. Битката е свирепа и вече се води на всички видове форуми като Вашингтон е на върха на списъка.

Ескалацията започна веднага след неочакваната и за самия него победа на Тръмп в изборите в САЩ, като повечето американски медии започнаха да пишат за пълната невменяемост на Тръмп. Това се превърна във война между "Класата на медиите" и новия президент, като всяка от страните обвинява другата в производство на фалшиви новини.

Почти във всички ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 273, March 2018
101 начина за убийство без следа
В САЩ вече се говори за открита гражданска война. Атаките срещу Доналд Тръмп се пренесоха и срещу неговото здраве. Включ...
    WADA и САЩ срещу МОК
Олимпиадата в Южна Корея завърши, но скандалът остава и едва ли ще бъде решен скоро.Както вече писахме, зад скандала с "...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com