Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

СПОРТ
WADA и САЩ срещу МОК
Сашо Левов

Олимпиадата в Южна Корея завърши, но скандалът остава и едва ли ще бъде решен скоро.

Както вече писахме, зад скандала с "държавната допингова система в Русия", който доведе до решението на WADA да не възстанови статута на антидопинговата агенция РУСАДА и да забрани участието на руските спортисти под флаг и герб, стояха много по-дълбоки причини и процеси, и разбира се, пари. Този рак на съвременното олимпийско движение едва ли може да бъде решен.

И отново започна битка между WADA, МОК, ФБР, големите пари и т.н.

Малко преди олимпиадата хакери публикуваха пакет документи, които засягат борбата с допинга, в частност преписка между спортни функционери. Според тях Олимпийският комитет на САЩ иска да постигне независимост на WADA от МОК. Чиновниците са подозирали шефа на WADA Ричард Макларън в изпълнение на политически поръчки за отстраняване на руснаците, като обкръжението на Макларън е пълно с хора от ФБР. Появиха се и подробности за биографиите на някои от тях.

Материалите бяха разделени на три части.

Първата част разкрива, че WADA в сътрудничество с олимпийския комитет на САЩ – USOC, води борба срещу МОК за пари и власт в световния спорт. Американците и канадците се опитват да отнемат на европейците първенството в спортния свят и да завладеят големите парични потоци от старите корумпирани чиновници на МОК в Лозана.

Американците искат да направят WADA независима от МОК организация, за да може самостоятелно да проверява за допинг спортистите и да наказва поръчко ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 273, March 2018
Истината за фалшивите новини
Терминът "фалшиви новини" вече е ежедневие. Сипят се от всички страни, от всички политици, партии и държави. Всеки обвин...
    Краят на "бардака на пет колела" /2/
Установеният в МОК и във WADA от Дик Паунд маркетингов механизъм продължава да действа. Сложният и бавен процес за подго...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com